Nepřeslechněte!

kapely teaser

Joy Division máte najeté lépe než sám Ian Curtis, texty Killing Joke si mumláte ze spaní a rádi byste si poslechli nahrávku mladší třiceti let? Aladar si pro vás připravil přehled toho nového a zajímavého na temně kytarové scéně.

 

 

 

 

The New Flesh

O téhle čtveřici z Kalifornského Oaklandu se na naší straně "velké louže" mluví mnohem míň, než by bylo hodno - i když své na tom možná má i jejich skromná přítomnost na sociálních médiích. Nechat si je ujít by ale byla pro každého fanouška pořádně řinčivého post-punku veliká škoda, protože se kvapem blíží jejich evropské turné, v jehož rámci se kapela zastaví i u nás v Brně. Již zmíněná neaktivita členů na internetu bohužel znemožňuje najít nějaké konkrétnější údaje, tak se budeme muset smířit s tím málem, které víme. A to, že The New Flesh tvoří bývalí členové Vaaska, Deskonocidos či starých známých Neon Piss, jejich první dva počiny si můžete stáhnou zadarmo na jejich Bandcampu a že v rámci jejich zmíněného evropského turné přijedou představit své nové LP "The Absurd", které vyjde v Evropě u Sabotage Records (tohle jméno si zapamatujte, ještě na něj několikrát dojde!).

 

 

Young Mother

Kanadských kapel si tu jestě užijeme, žádná z nich ale už nebude tak osobitá jako Young Mother. Tříčlená Vancouverská formace začala hrát někdy ke konci minulé dekády jako improvizační free jazzový projekt, který se časem prokousal ke své vizi post-punku 21. století. Jazz, post-punk a krautrock se na jejich zatím jediném albu "Future Classics" elegantně snoubí s něžnými elektronickými vlivy a vytváří noirovou atmosféru, která by se dala krájet. Young Mother jsou rozhodně jedna z těch kapel, kterou by ve své zakouřené kanceláři poslouchal nějaký ten Dick či Johnny, až by k němu přišla dlouhonohá bruneta, co už od pohledu znamená problém.

Koupit album si můžete zde.

 

 

 

Rakta

A aby jsme to dneska měli pěkně genderově vyrovnané, po pánech je čas si představit u mikrofonu také nějaké ty slečny. Tahle ženská čtveřice z Brazílie vzala punkový underground útokem, když na konci minulého roku vydali své self- titled LP. Post-punk? Garage rock? Shoegaze? Deathrock? Neo-psychedelia? Rakta vyhodily všechny štítky oknem a nechaly polemizování o žánrech na hudebních žurnalistech. Celé album je každopádně ke stažení zadarmo na jejich Bandcampu, takže si můžete udělat obrázek sami. Jen pozor, aby jste se v jejich zvuku neutopili.

 

 

Annex

Další parta amerických hardcore punkerů, kteří zkouší štěstí se svižným anarcho post-punkem - a další parta, které to vyšlo. Tentokrát z Texasu, Annex se rozhodně nemusí stydět mezi jmény jako Belgrado, Arctic Flowers, Moral Hex či Crimson Scarlet, ke kterým bývají často přirovnáváni. Ať už máte rádi řízný punk nebo klidnější temný post-punk, Annex si na své debutní EP berou to nejlepší z obou světů a podkreslují to všechno atmosférickými ženskými vokály. Přidejte si k tomu jěště fakt, že všechna prozatimní tvorba kapely je na jejich Bandcampu zadarmo a myslím, že nenajdete důvod, proč Annex tu půl hodinku vašeho času nevěnovat.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.