V září vám PŘIVEZEME THE FOREIGN RESORT!

Dánské postpunkové zjevení, ovlivněné dark wave, shoegaze a dalšími žánry, se konečně poprvé objeví i v Praze – v pátek 11. září v Basement Baru. 

" Nejzajímavější kapela, která se v Dánsku objevila od dob Raveonettes"

" Skvěle zprodukované skladby s duší hluboce ukotvenou v pochmurném postpunku v dobách jeho největší slávy. Brilantně zakomponovaný osmdesátkový zvuk do moderního rámce." 

"Tahle kapela je epická!"


Tak hodnotí tvorbu kodaňské trojice The Foreign Resort mezinárodní hudební tisk. A právem. Ostatně, jejich novinka "New Frontiers", kterou produkoval John Fryer (Nine Inch Nails, Cocteau Twins, PJ Harvey, Vanessa), dostala i u nás na webu vysoké hodnocení 80 % (dokonce hned dvakrát).

Mikkel B. Jakobsen, Morten Hansen a Henrik Fischlein totiž ve své tvorbě nezapřou vlivy kapel jako The Cure, Depeche Mode nebo Joy Division, ale dokážou z těchto přísad umíchat svůj vlastní svébytný rukopis. Navíc mají dar napsat opravdu silné a atmosferické skladby. Dark wave, nová vlna i shoegaze se potkávají na pevném postpunkovém základu a dávají dohromady podmanivou směs, obalující emotivní vokál Mikkela Jakobsena. 


The Foreign Resort – Flushed (Official Video)


To ostatně The Foreign Resort měli možnost prokázat nejen na skvělých deskách „Offshore“, „Scattered & Buried“ a novince "New Frontiers", ale i na třech stovkách koncertů (včetně turné po USA, vystoupení na WGT, šňůře s A Place to Bury Strangers a podobně). A můžeme snad tuzemské milovníky temných kytar připravit o jedno z nejzajímavějších nových jmen Evropy? 

Druhý zářijový pátek v Basement Baru se tedy připravte na řádné postpunkové hody!

The Foreign Resort

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.