Retro: Laibach – skrytý půvob totality

Oprašujeme další retročlánek, tentokrát patnáct let starou čtyřstránkovou sondu do tvorby slovinských buřičů.


Ale ještě předtím taková ta klasická omáčka – V rubrice "Retro" opět oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů, zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a souvisejících kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo. V neposlední řadě se také domníváme, že tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu. 

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

Teď se ale už podívejme na podrobný článek pánů Šídy a Slezáka o slovinských Laibach, který vyšel 13. ledna 2000 v časopisu Big Beng! Stránky se zvětší po kliknutí.

Laibach – skrytý půvob totality
Autoři: Jan Šída, Milan Slezák
Médium: Big Beng! (číslo 1, ročník 5)
Vyšlo: 13. ledna 2000

 

LaibachLaibach
Laibach Laibach

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Vážené dámy, vážení pánové, pro případné nadšené kronikáře a historiky bych si dovolil dodat (ať máte k dispozici úplnou informaci), že tento článek vyšel v časopise Big Beng!, ročník 5, číslo 1, 13. ledna 2000. Tip na přelom milénia (z dostupných indicií) je tedy naprosto správný. Přeju příjemné historické počtení. ;-)
Díky moc Milane, doplňuji to do článku, ať to máme kompletní! :) Snad nevadí, že se občas vaše články takhle občas vrátí do oběhu, ale přijde nám to prostě smysluplné, protože i po těch X letech pořád mají co říct :). Díky! Ez
Samozřejmě, že to nevadí. A pokud to i po letech někomu něco řekne, tím líp. Naopak, je kolikrát zajímavý sledovat, jak některé z článků žijí svým vlastním životem... :-) A nakonec... my dva "vetší kmeti" u toho můžeme zavzpomínat, jak jsme je tehdy dávali dohromady (pokud si tedy ještě vzpomeneme :-) ). M.
Já si právě myslím, že ty články určitě mají furt co předat :). Tak super, mám radost, že to od vás máme posvěcený, když se k nám zase nějaký vaše články dostanou – myslim, že tahle retrookenka prostě mají smysl. Čili díky i za ty, který ty články budou číst třeba úplně poprvé! :) A samo na viděnou na nějaké akci ;)
Nechci tu teda link spamovat, ale možná bych si mohl s dovolením také přihřát polívčičku u svého vlastního cyklu, který se sice netýká přímo Laibach, ale některé společná témata taky zmiňuje. Konkrétně myšlenkové a společenské kořeny industriální avatgardy - http://www.hisvoice.cz/cz/articles/detail/2542

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.