Rozhovor s DJ Drama

Španělský DJ Drama už se před lety v Praze objevil. A protože se sem koncem srpna vrátí, aby zahrál na desátém PGT, trochu jsme ho vyzpovídali...


SANCTUARY.CZ: AHOJ DJ DRAMA, MOHL BYS NÁM PROSÍM NA ZAČÁTEK ŘÍCT NĚCO MÁLO O SOBĚ? JAK SES DOSTAL K TÉHLE HUDBĚ, K DJINGU A PODOBNĚ?

Drama: No, já se ke gotické hudbě dostal proto, že je to způsob života, kultura. Právě tuhle hudbu mám rád a je soundtrackem mého života. Myslím, že Dje dělám víceméně od nějakých mých 15 let. Mé oblíbené žánry jsou samozřejmě gothic rock, death rock, dark electro, synthpop, minimal, post punk, neofolk, martial/dark ambient…

SANCTUARY.CZ: KDE TĚ TEDY TEĎ MŮŽEME VÍDAT? MÁŠ NĚJAKÉ PRAVIDELNÉ VEČÍRKY, KDE HRAJEŠ? 

Drama: Teď žiju mezi Sevillou a Lisabonem – přesně na hranicích s Portugalskem. Právě v těchto dvou městech jsem hrál už spoustukrát v mnoha různých klubech. Taky čas od času žiju pár měsíců v Berlíně, takže jsem dvakrát hostoval jako DJ ve slavném Duncker Club. Jinak jsem hrál třeba v Madridu, Barceloně, Paříži, Amsterdamu, Stockholmu, Kodani, Varšavě, Vídni, Budapešti, Římě, Tokiu a na festivalech jako Wave Gothic Treffen (Lipsko) a Entremuralhas (Portugalsko).
 

SANCTUARY.CZ: JAKOU MUZIKU POSLOUCHÁŠ DOMA NEBO V PRÁCI? 

Drama: Většinou poslouchám všechny styly, které jsem zmínilv první odpovědi. Záleží na situaci. Já jsem totiž také malíř, a když maluji, často poslouchám death industrial a dark ambient. Uvolňuje a inspiruje mne to. 

SANCTUARY.CZ: JAKÝ SONG JSI PODLE TEBE ZAHRÁL ZA SVOU DJSKOU KARIÉRU NEJVÍCKRÁT?

Drama: Myslím, že skladba, kterou hraju skoro pokaždé, je skladba „Fall Apart“ od Death in June v podání kapely Ikon. A když hraju electro, vždycky zazní předělávka „Totes Fleish“ od Terminal Choice, kterou předělali Miss Construction. U ryze gotických setů je to pak „Spiritual Cramp“ od Christian Death. A další skladbou, kterou miluju, je „Joan of Arc (Maid of Orleans)“ od OMD, kterou pouštívám na konec svých setů.

SANCTUARY.CZ: A TO PROTOŽE JE TO „SKLADBA TVÉHO SRDCE“, NEBO PROSTĚ PROTO, ŽE JE TO NEJČASTĚJŠÍ PŘÁNÍ POSLUCHAČŮ?

Drama: Nene, tyhle věci nehraju jako přání, ale protože je miluju a lidem se vždycky moc líbí.


Christian Death – Spiritual Cramp


SANCTUARY.CZ: KDYŽ JSME NAŤUKLI TA PŘÁNÍ – JAKÝ BYL TEN NEJBIZARNĚJŠÍ POŽADAVEK, KTERÝ JSI OD TANEČNÍKU KDY DOSTAL?

No… asi si teď nevybavím nějaké absurdní přání… ale ano, někdy po mne někdo chce skladbu, která je totálně mimo styl party.

SANCTUARY.CZ: UŽ JSI TADY V ČESKÉ REPUBLICE HRÁL, ŽE? 

Drama: 
Ano! Hrál jsem roku 2013 v Praze na Batsave Party v klubu Crypt. Moc jsem si to užil a hodně se bavil. 

SANCTUARY.CZ: CO VŮBEC OČEKÁVÁŠ OD PGT?

Drama: Praha je nádherné město a mít tam gotický festival je vážné úžasné. Moje očekávání tedy jsou hodně se bavit, potkat místní přátele i kamarády z ostatních zemí, dát si s nimi pár pivek, užít si party, koncerty a všechny ty ostatní aktivity. A samozřejmě opět nasát tu temnou stránku Prahy.

SANCTUARY.CZ: SUPER. TAK JEŠTĚ POSLEDNÍ VĚC – TEĎ JE ŘADA NA TOBĚ. JESTLI CHCEŠ NĚCO ŘÍCT ČESKÉ GOTICKÉ SCÉNĚ A LIDEM, SE KTERÝMI SE POTKÁŠ NA DESÁTÉM PRAGUE GOTHIC TREFFEN, SMĚLE DO TOHO! 

Drama: Já bych české gotické scéně rád řekl, že se má připravit na tři dny dobré hudby, parties a koncertů. A samozřejmě nezapomeňte: já vás roztančím! Všechny objímám, uvidíme se brzy! 

SANCTUARY.CZ:  DÍKY MOC A TĚŠÍME SE NA VIDĚNOU!

DJ Drama

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.