IAMX zahraje v pátek v Roxy

Chris Corner veze 27. listopadu do Prahy svou novou desku "Metanoia".

IAMX je sólovým projektem Chrise Cornera, který se proslavil již svým účinkováním v britské trip hopové kapele Sneaker Pimps. Sólovou kariéru začal před jedenácti lety vydáním debutu "Kiss+Swallow". Již zde byla jasně daná estetika celého hudebního projektu postavená na noirové skličující atmosféře s až teatrálně vypjatými momenty. Vše je korunované androgynní image Chrise Cornera.

Hudebně se IAMX opírá o chladnou elektroniku, která odkazuje jak ke klasikům Depeche Mode, The Cure ad. V kontrastu s mechanickými zvuky automatických bicích a syntezátorů je emocionálně vypjatý vokál. V průběhu let se projev IAMX proměnil, začaly se objevovat prvky kabaretu, ale i písničkářství. Z hudby se tak stala neobyčejně intimní zpověď.

IAMX – Bernadette
 
Třetí album "Kingdom of  Welcome Addiction" vznikalo v berlínské Turmwerk, která má být současnou obdobou Warholovy Factory – místem, kde se setkává umění všech žánrů, splývá a tvoří novou realitu. Z IAMX se tak stává komplexní umělecký projekt, ve kterém se hudba spojuje s fotografií, videem a performance. V této překypující tvůrčí atmosféře vyšla ještě další dvě alba "Volatile Times" a "The Unified Field". Po hektických koncertních tour a tvorbě nových videí však přišla pauza vynucená nespavostí a vyčerpáním.

Teprve 19. června 2015 vyšel singl "Happiness" jakožto předzvěst nového alba "Metanoia". Kvůli natáčení se IAMX přesunul do Los Angeles, které přineslo mnoho nových tvůrčích impulsů. Celé album nahrál zcela sám, bez členů své kapely. Oproti předešlé tvorbě je daleko osobnější a soustředěnější. Od poměrně pestrého zvuku předchozích alb se vrátil k minimalistické produkci postavené na bicích automatech, syntezátorech a smyčkách samplů.
 

IAMX – Happiness

Vydání nového alba bude doprovázet evropská tour, v rámci které vystoupí IAMX 27. listopadu v pražském klubu ROXY. Můžeme se tak těšit na jedinečnou živou performance doprovázející jedno z nejočekávanějších nezávisle vydaných alb roku.

IAMX (UK)
27. listopadu 2015 (19:00)
Praha, Roxy (Dlouhá 33)
Vstup: 690 Kč + poplatky (předprodej)
 
IAMX

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.