Všechno nejlepší do roku 2016!

Jak se letos dařilo webu plus nějaké ty silvestrovské srandičky.

Z letošního roku už zbývá do konce jenom jedenáct hodin. A nutno říct, že to opět bylo 365 intenzivních dní, které nám přinesly spoustu zajímavé muziky, koncertů, parties – prostě zážitků. Především oslavu deseti let fungování Sanctuary.cz a naší každoroční sešlosti Prague Gothic Treffen, která, jak se nám zdá, proběhla se ctí. Ale to bychom předbíhali.

Nejdřív se totiž tradičně mrkneme na nějaké ty statistiky webu. Nuže, od 1. ledna 2015 jsme pro vás připravili 1128 novinek, což jsou v průměru 3 novinky denně. Nemalou zásluhu na tom kromě stálých členů redakce má i čerstvá posila Ash, který se k nám připojil v polovině letošního roku. Za pomoci našich externích kolegů v čele s Kootchou jsme napsali 46 reportů, zrecenzovali 33 desek a spáchali 17 rozhovorů s tak zajímavými lidmi, jako je třeba Erk z Hocico, Chris Corner z IAMX, Ronnym z Clan of Xymox, Ashleym z The Devil & The Universe, Mikkelem z The Foreign Resort a podobně.

Do "osvětové" rubriky Gotická subkultura jsme přidali 8 nových článků a demi vás v rubrice Ostatní zásobil 18 příspěvky – nejen každý měsíc přehledem zajímavých hororů, ale i dalšími 6 články (knižními recenzemi, seriálu o Hammer Horror a podobně).

Hammer

A jak vypadá celkový žebříček 10 nejčtenějších příspěvků za letošní rok? Tady je:

Nick Cave se dočkal vlastního typu skateboardu
F.A.Q. aneb gotická scéna v kostce
Hledáme redaktory!
Report z Vanessy a Schwarzprior v Rock Café plus bonus z Čelákovic
Report z koncertu k 25 letům Vanessy
Report z Vanessy na Šumavarocks 2015
Recenze Christian Death – The Root of All Evilution
Nový festival Junktown rozpoutá konec světa nedaleko Prahy
Report z Die Krupps
Rozhovor se Samirem Hauserem (Vanessa)

O celkovou statistiku návštěvnosti se bohužel tentokrát podělit nemůžeme, protože jsme měli dlouhodobé výpadky měření a měnil se i způsob vyhodnocování, takže v těchto číslech je trochu zmatek. V čem je ale naopak velmi jasno, je počet fanoušků na Facebooku, který narostl o dalších pár stovek na 2824, z čehož máme samozřejmě radost.

PGT 10


A do toho samozřejmě akce – v první řadě s masivními trojdenními oslavami desátého Prague Gothic Treffen, které úspěšně probíhaly na vodě i na souši za účasti vzácných hostů snad ze všech koutů světa. Kromě toho jsme do Prahy pozvali jak zavedená jména typu Hocico, Clan of Xymox, [S.I.T.D] nebo Prager Handgriff, tak ty nejnadějnější projekty, které se na současné temné scéně objevují; mrazivé analogové synth mágy Agent Side Grinder, postpunkovou smršť z Dánska The Foreign Resort, italské deathrockové divochy Horror Vacui, polské aggrořezníky H.EXE, postpunkovou jízdu Dividing Lines za doprovedu rakouských kolegů Crystal Soda Cream nebo v Praze již silně etablované hudební okultisty The Devil & The Universe. Zapomenout samozřejmě nemůžeme ani na pravidelné večírky BatSave, poskytující prostor všem milovníkům gotických kytar. A už teď víme, že se ani příští rok rozhodně nudit nebudeme, takže zůstaňte na přijmu ;).

Všechny tyhle věci by v této podobě neproběhly bez pomoci našich externích kolegů, kterým také není líto věnovat svůj volný čas společným aktivitám pro scénu. Čili DÍKY MOC VŠEM, KTEŘÍ NÁM POMÁHÁTE! Děkujeme také těm, kteří odpověděli na naše volání po nových kolezích a rozhodli se přidat ruku k dílu. Rozhodně nám to pomůže, vážíme si toho! Dveře pro případné zájemce jsou ale samozřejmě i nadále otevřené, šikovných lidí není nikdy dost.

Jedním dechem musíme poděkovat i všem srdcařům, kteří scénu aktivně podporují i tím, že chodí na web i na akce, zajímají se o dění a zkrátka udržují gotickou subkulturu naživu. BEZ VÁS BY TO TOTIŽ VŮBEC NEFUNGOVALO

Vám všem tedy přejeme do nového roku hlavně hodně štěstí, zdraví, nadhledu, kreativity a taky kvalitních koncertů, parties, desek a festivalů! Uvidíme se ;).

Vaše Sanctuary.cz, aneb Demi, Ezechiel, JiSe, Nephilim, Paesant, Pavel Zelinka, Samgarr a Tereza Pavlíčková.

Logo



No a teď nějaké ty žánrové srandy, bez kterých Silvestr nejspíš nemůže existovat.

Začněme klasiky...

Bela Bauhaus

Pak naopak něco pro mladší generace...

Bieber

A nezapomeneme ani na ty nejmenší gotickými omalovánkami...

Omalovánky

Prostě, zábava pro celou rodinu...

Simpsgoths

A nezapomeňte příští rok i na nějakou tu charitu!

The Cure Race

Užijte Silvestra a těšíme se na vás v příštím roce!

Sanctuary.cz

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Obrovske DIKY patri vsem v Sanctuary.cz - bez Vas by to tady bylo uplne dead :-)
za mě taky samozřejmě obrovské díky. ať se daří !
Mockrát děkujeme, pánové, toho si samozřejmě vážíme. Tak brzo na viděnou!
A já taky, i když nejsem v podpisu, samozřejmě děkuji všem, kteří mé i články mých kolegů čtou.. Bez vás by to totiž nemělo smysl! :)
Jej, no to já Tě nechtěl naslepo podepisovat, ale je super, že se pod to podepisuješ! :D. Tak či tak s Tebou rozhodně počítáme i na letošek! :)
To je v pořádku, cítím se být součástí a tak to taky zůszane! Počítám i do přístích dní se spoluprací..:)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.