V květnu vám přivezeme VELVET ACID CHRIST!

Na několikátý pokus konečně plníme zbožné přání řady fanoušků electroindustrialu: Ve středu 18. května v pražském Chapeau Rouge zahrají američtí Velvet Acid Christ!

VAC založil v roce 1990 zpěvák a producent Bryan Erickson jako svůj sólový projekt. V jeho tvorbě se snoubí vlivy industrialu, gotiky, trance i EBM a kapel jako Skinny Puppy, The Cure, Aphex Twin či Cocteau Twins. Diskografie kapely čítá 13 dlouhohrajících desek, z nichž především alba vydaná v polovině 90. let dosáhla v Evropě kultovního statusu. Prozatím posledním počinem kapely je loňská deska "Dire Land", kterou vydal respektovaný label Metropolis Records. Velvet Acid Christ v Praze odehrají svůj premiérový koncert.

Jako speciální host večera se představí pražská formace Ježíš táhne na Berlín (aka JTNB), projekt bratrů Ondřeje a Petra Skalových. Podobně jako VAC koketuje s řadou žánrů od IDM a power-popu až k break-core a experimentální elektronice. Kapela představí průřez svou tvorbou včetně materiálu z připravované nové desky.

Vstupenky jsou v prodeji v předprodejních sítích Ticketpro a GoOut.cz za cenu 290 Kč, na místě potom budou o stokorunu dražší.


mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Díky kluci! To bude další můj splněný sen :-)
Super, nevidel jsem je od Doomsday festaku ... tesim se jako malej kluk.
nazdar woe, hele já si pamatuju, jak jsme dorazili na Doomsday vyklepaný po cestě 105kama a přišli tam k tomu stadiónu v ďolíku, odkud se nám naskytl pohled na změť zpocenejch černejch těl pod pódiem zatřeným v mlze, na pódiu bylo přes mlhu vidět jen ty Brianovy půlmetrový bodliny na hlavě, do toho z beden přehulený Malfunction a venku 30 stupňů ve stínu. Na to se nedá zapomenout...
jen škoda ten prostor v Chapeau... úzká nudlička pro dvacet lidí :(
Tak Lucernu asi nezaplní :) Byl jsem tam na LS a no problem
to rozhodně potvrzuju. Ač se mi poslední desky VAC moc nelíbí, tak je to pro mne po Klinik nejlepší projekt, který Sanctuary kdy dovezli/dovezou, nicméně volba místa je totální PRŮSER. Byl jsem tam na Leaether Strip a jednou mi to stačilo. Totáílně nasardinkováno a půl koncertu jsem v tom vzdálenějším prostoru od pódia poslouchal, jak vypadává zvuk z levých beden. Horší prostor snad neexistuje, takže budu ještě zvažovat, jestli za takovýchto podmínem má na VAC cenu jít. A ať mi nikdo neřiká, že tam zvuk poladili, akusticky je ten prostor IMHO neřešitelnej, protože je to tunel rozdělený na několik kójí za sebou.
Ahoj Casei. A ty si myslíš, že tam bude plno jako na Leather Strip?
To je těžký odhadnout, žekl bych že jo, protože mi připadá, že VAC je mezi spoustou lidí určitá legenda sahající do 90. let. Záleží na tom, jak dobře se udělá promotion. Polovina lidí, co tohle poslouchají už je na vozíku a nikam nechodí... Já si jinak hlavně myslím, že v Chapeau je zkurvenej zvuk, o množství lidí ani tak nejde.
Jako jasně, ten prostor v Chapeu má určitě svoje limity, ale nám se ten model s Leaether Strip zdál prostě dobrej a i Claus potom říkal, že to byl beze srandy jeden z nejlepších koncertů, kterej kdy odehrál. A když si zase vezme zvuk pod palec Gregory, tak by to mohlo fungovat. Ono by se to samozřejmě dalo udělat třeba v Rock Café (kdyby měli volný datum), ale lístky by byly o to dražší a zase je otázkou, jestli by těch zhruba 120 lidí nebylo v tom prostoru trochu ztracenejch, že by se to pak "rozplizlo". Tohle všechno jsme při hledání vhodnýho prostoru brali v potaz.
Užasnyyyyy. Moc se těším. Díky!
Mate představu jak ten koncert bude vypadat? Respektive kolik jich přijede? Když jsem koukal na YouTube tak jsem viděl nějaké starší věci a byl tam i bubeník. No a na novějších to bylo jen "karaoke duo"...
bude to vypadat asi jako loni ve wroclawi - je to na YT

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.