Ta naše muzika...v reklamách. Díl druhý

Před časem jsme se podívali na zoubek reklamám, které při vychvalování toho či onoho výrobku doprovází hudba z naší netopýří jeskyně (bylo to tady). Dnes vám přinášíme druhý díl a další várku reklamních spotů. Pojďme na to.

 

Zasloužilí britští postpunkeři The Stranglers propůjčili svou skladbu "Do You Wanna" reklamě na čokoládu Cadbury. Zkoušeli jste někdy hýbat obočím do rytmu?

 

Coca Cola se sice prodává sama, ale když na pomoc přispěchají Kraftwerk se svou skladbou "Computer Love", hned jsou prodeje lepší:

 

Proslulá pivní značka Guiness před pár lety zase přizvala Ultravox a společně spáchali (určitě velmi nákladný) spot, ke kterému hraje track "Brilliant".



Reklama na Nissan Qashqai dostala hudební podkres od samotných The Cramps. Jejich skladbu "Human Fly" tu ovšem uslyšíte v poněkud uhlazenější podobě od mladíka jménem Hanni El Khatib.

 

Britská farmaceutická společnost Boots ve svém reklamním spotu použila nesmrtelnou skladbu "Smalltown Boy" z dílny synthpopového tria Bronski Beat.

 

Sci-fi seriál televize Fox s názvem 'Hranice nemožného' (Fringe) si pro propagaci další řady vybral skladbu "Zero Sum" z dílny Trenta Reznora a jeho Nine Inch Nails. Tumáte:

 

A teď něco pro pamětníky, i když zde žádná gotická skladba nezazní: V 80. letech se Peter Murphy objevil v reklamě na magnetofonové pásky Maxell. Pro mladší ročníky: To bylo ještě před empétrojkou a dokonce před cédéčkem!

 

A teď naopak něco letošního: Nejnovější reklamní kampaň oděvní firmy Adidas používá hudbu z dílny skotské electropopové formace Chvrches.

 

Garyho Numana a jeho "Cars" už jsme vzpomenuli posledně v jiné reklamě. Tady si jeho megahit zapůjčila americká automobilka Oldsmobile, psal se rok 2000.

 

Oděvní firma Levi's pro svůj reklamní spot zvolila nepříliš obvyklé místo, operační sál. Jak se tam hodí "Tainted Love" od Soft Cell, posuďte sami.

 

Když potřeboval Amazon rozjet svou filmovou sekci Lovefilm.com, do reklamy si vypůjčil "A Forest" od The Cure. Ovšem ve verzi od zpěvačky Jess Mills.

 

Jak vypadal Steve Strange z Visage v japonské (?) reklamě na videokazety TDK v hloubi osmdesátých let, zjistíte níže. Jako podkres hraje skladba "Night Train".

 

Track "New Dawn Fades" z dílny Joy Division si pronajali u BMW na propagaci řady 6. Zde ovšem ve verzi od Mobyho.

 

Mobil Sony Xperia se v reklamě může honosit hudebním doprovodem od božského Davida Bowieho. Čest jeho památce.

 

Posledním reklamním spotem v našem výčtu bude ta na (tehdy nový) mobil W890 od Sony, kterou doprovodil hit "Enjoy The Silence" od Depeche Mode. Ale reklam s jejich hudbou je tolik, že jim věnujeme samostatný článek. Ale to zase až někdy příště.


Znáte ještě nějakou reklamu, kde se objevuje 'ta naše muzika'? Podělte se s námi do diskuse pod článkem!

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tady ještě na oblečení s písní "We Real Cool" od Nicka Cavea, Christopher Walken je v reklamě taky skvělej! :) https://www.youtube.com/watch?v=OIXHzKpgBFo
Tak ta je hodně cool! :) Jinak z Nephiho výčtu je nejlepší ta na Guinness

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.