NA PODZIM VÁM PŘIVEZEME CHRISTIAN DEATH S WHISPERS IN THE SHADOW

Po 22 letech vrátíme České republice největší z největších jmen deathrockové scény. A jako bonus uslyšíte 13. 10. v Nové Chmelnici uhrančivé gothicrockové okultisty z Vídně.

Christian Death právem patří mezi jeden z nejzásadnějších hudebních pilířů celé gotické scény. Jejich jméno dodnes zdobí bundy, křiváky i kalhoty fanoušků deathrocků a temné hudby obecně. Význam, který kalifornská smečka, založená roku 1979 Rozzem Williamsem, měla na gotiku, zkratka nelze přecenit.

Věrozvěsti deathrocku definovali hranice žánru na ikonických deskách "Only Theatre of Pain" a "Catastrophe Ballet", a pokračovali v tom i poté, co Rozz Williams kapelu opustil a otěže převzal Valor Kand. Pod jeho vedením vznikla řada dalších alb, která v gotických přehrávačích rotují dodnes. Stejně tak se černokněžník Valor, bakchantka Maitri a bijec Jason Frantz jednou za čas materializují i na koncertních pódiích. A dobrou zprávou je, že k tomu dojde i 13. 10. v pražském klubu Nová Chmelnice – přesně 22 let a 8 dní od jejich kultovní české premiéry v pražském Bunkru.


Christian Death – Chruch of No Return


A večer to bude pamětihodný i díky účasti dalšího velkého jména scény. Opět se k nám totiž vrátí Whispers in The Shadow, kteří během tří českých zastávek okouzlili snad všechny milovníky gotického rocku, Ze starobylé sestry Prahy, Vídně, přijedou pánové tentokrát oslavit dvacet let své existence. Těšit se tak můžeme na kompletní průřez jejich košatou diskografií – od prvotin "Laudanum" a "November", silně ovlivněných odkazem The Cure, až k současnému strhujícímu tetraptychu alb, inspirovanému alchymickým Velkým dílem, ve kterém se ryzí gothic rock mísí s výpravnými okultními motivy.

Takovou death/gothicrockovou událost si zkrátka žádný příznivce gotiky nemůže nechat ujít. Takže na viděnou ve čtvrtek 13. října v Nové Chmelnici! 

Lístky seženete za 350 Kč v předprodeji, který spustíme co nejdříve, a 450 Kč na místě.

Christian Death

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

hurrrráááá !!! Snad to budume všechno stíhat ... 13.10.2016 na koncert do Prahy a pak odjezd na Return to the Batcave do Polska :-))

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.