Srpnové strašání

I průzračné vody a sluneční paprsky můžou skrývat rúzná nebezpečenstva. Je klasické letní hororové sucho, bude se tedy vůbec čeho bát?

Bude toho málo, ale něco přeci. Chystáte se k móři? Prohánět se na prkýnku po vlnách a užívat si sluníčka? Potom si raději hlídejte záda! Jinak se vám klíďo píďo může stát to, co Nancy. Pokud máte rádí "žraločí" horory, můžete se pomalu chystat do klimatizovaného příšeří kinosálu. "Mělčiny" ("The Shallows") jsou zatím nejnovějším zářezem autora dosud nejnovějšího "Domu voskových figurín" nebo kritikou dobře přijatého "Sirotka" ("Orphan"). Nechme se tedy překvapit jak si Jaume Collet-Serra poradí s nelehkou látkou napínáku s (hladovým) zvířátkem v hlavní roli.

"V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí." 

 


Mělčiny - trailer

 

Co si krom láhve pálenky přibalit do kufru k vodě? Moc na výběr není, ale něco přeci. Moc pěknou a tématickou zábavu vám určitě zařídí nakladatelství Laser-books, které ve své edici "Klasická díla hororu" vydává knihu Roberta E. Howarda "Černý kámen". Já se těším a vy?

"Robert E. Howard neproslul pouze jako autor heroické fantasy, Conana a dalších neohrožených reků, ale patří i k předním představitelům pulpového dobrodružného hororu se silným lovecraftovským zabarvením. Z jeho bohatého díla vybíráme do třetího svazku Klasických děl hororu klíčové texty, které napomáhaly vytvářet mýtus Cthulhu, a vedle nich lze v této knize najít i několik dalších temných povídek s Howardovými oblíbenými okultními badateli, v dobrodružstvích, při nichž stydne krev v žilách."

 

 

Pomsta. To je věčné téma, které se nikdy neomrzí. O tom ví své i rakouský spisovatel Bernhard Aichner. Právě tohle téma zpracoval vé své knize "Totenfrau", kterou vydává Knižní klub - Euromedia Group pod názvem "Přítelkyně smrti". 

"Jak daleko byste zašli, abyste pomstili toho, koho milujete? Brünhilda Blumová doufala, že tajemství, které dávno pohřbila, již nebude muset nikdy odkrýt. Pak ale za podivných okolností zemře její manžel a Blumové se z minuty na minutu zhroutí svět. Brünhilda plánuje pomstu. Především si však klade otázky: Co se doopravdy stalo? Proč musel Mark zemřít? Když najde odpovědi, začne jednat. Nemilosrdně. Jak toho může být schopná? Odpověď na to leží v minulosti staré mnoho let..."

 

 

Pokud máte v plánu číst tajně pod peřinou, pak se můžete těšit na chystanou antologii "Poslední polibek". Ta totiž bude poskládána z kratších prací, které míchají horor s erotikou. Vlasy tedy v tomto případě nebudou jediným místem na těle, kde vám bude něco stát. Kdo přispěje k vašim těžce mokrým snům? To už si přečtěte na obálce stvořené Františkem Táchou a neváhejte podpořit český horor. Příště vás poinformujeme o další chystané antologii.

 

 

Tak tedy pobalit fidlátka, knížky máte - můžete vyrazit. A nezapomeňte, do vody raději nelézt. 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.