Leæther Strip se vrací podmanit si Prahu

Připravte se na trojitý EBM masakr, který proběhne 19. listopadu v Rock Café.

Premiérové české vystoupení pana Clause Larsena a jeho ikonického EBM projektu Leæther Strip se do tuzemského koncertního povědomí zapsalo velkým zlatým písmem a opentlilo stuhou "KULTOVNÍ" (report si můžete přečíst tady). A protože od té doby už utekly tři roky, řekli jsme si, že je na čase to zopakovat.
 

Leaether Strip


Proto se Claus 19. listopadu opět do Prahy vrátí – tentokrát však do pohodlnějšího prostoru Rock Café. Milovníci EBM si tedy opět budou moci zašpásovat s jedním z (ve všech smyslech slova) největších těles tvrdé elektroniky, které už od roku 1988 pomáhá formovat tvář hned několika elektronických žánrů - ať už je to electro-industrial, temné symfonicko/elektronické soundtracky nebo zmiňované electronic body music. I díky Leæther Strip se totiž vydavatelství typu Zoth Ommog dodnes těší mezi fandy elektroniky téměř posvátné úctě. A bohatá diskografie souboru se naštěstí rozrůstá i dnes.

A aby toho snad nebylo málo, uslyšíme kromě klasického monstrózního vystoupení Leæther Strip ještě jeden regulérní set – vůbec poprvé totiž v České republice budeme mít možnost vidět Clausův zavedený electro-industriální projekt Klutæ. I ten má své zdravé kořeny zapuštěny hluboko v minulosti a letos slaví už 25 let od svého založení. Ve srovnání s hlavním projektem Leæther Strip ho Larsen popisuje jako "hlasitější a zábavnější". I tak ale nejde o nějakou selanku k romantickému posezení u praskajícího krbu, jak potvrzují i zatím poslední nahrávky projektu z roku 2012. Místo toho nás čekají dva řádné dánské sonické nájezdy. 


Klutæ - Bones in the Furnace



A nedosti na tom – abychom dali hlavní dvojhvězdě mezi koncertní porcí prostor si trochu odpočinout, vtrhnou na scénu vlajkonoši klasického oldschool EBM, rostočtí Jäger 90. A že si tahle přes deset let fungující dvojice energií s ničím nezadá s hlavní hvězdou, se premiérově přesvědčíme i my.

Pokud se chcete přenést do doby průkopníků žánru, kdy electronic body music bylo syrové, rané, minimalistické a punkové, Thoralf a Marcel vás tam vezmou. Ne za ručičku, ale pěkně za límec. A vrhnou vás přímo doprostřed kotle zpocených těl. Alles gute! 
 


Jäger 90 - Sonntag ist Krieg


Už teď to tedy vypadá, že o jedné z nejzásadnějších koncertních EBM akcí letošního roku je poměrně rozhodnuto. EBM MADNESS!

LEÆTHER STRIP/KLUTÆ (DK), JÄGER 90 (D)
19. listopadu (start 20:30)
Praha, Rock Café (Národní 20)
Vstup: 350 Kč předprodej (Ticketpro, GoOut) / 450 Kč na místě

Leaether Strip

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.