Co uslyšíte dnes večer ve Scéně na Radiu Wave?

O vlivné postavě polské gotické scény, Tomovi Bekszinském, i nejaktuálnějších skladbách na scéně na Radiu Wave právě teď!

Pokud znáte nějaké příznivce gotické subkultury z Polska, dost možná jste již od nich zaslechli jméno Tomasze Beksinského. Zejména stoupenci "starších" deathrock/batcave/gothic rockových vlivů považují Beksinského za jakéhosi otce tamního gotického hnutí. O jeho významu i významu celé rodiny svědčí řada životopisných knih a dokumentů, z nichž ten nejambicióznější právě vstupuje do české distribuce.

Dvouhodinová hraná freska "Poslední rodina" získal řadu ocenění na domácích polských filmových cenách i na zahraničních festivalech. O Tomkovi si budeme v 452. dílu gotické Scény povídat s polským publicistou a DJem Szymonem Golabem i Petrem Štěpánem z XIII. století. Navrch přihodíme pořádnou porci žánrových hudebních novinek. Moderuje Pavel Zelinka a Tomáš Hoyer.

Scéna s PZ a TH (Dark Wave) (www.wave.cz/darkwave) je jediný rozhlasový týdeník v ČR zaměřený na darkwave a gotickou subkulturu. Vysílá ho Český rozhlas – Radio Wave každý čtvrtek mezi 22. a 24. hodinou.

Odvysílané pořady si můžete poslechnout v Jukeboxu Radia Wave (www.wave.cz/jukebox). Živé vysílání můžete po internetu naladit zde. Diskutovat s fanoušky můžete na Facebookovém chatu pořadu zde.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.