Recenze na desku "Krankhaus" australských Angelspit

...Angelspit se představí nejen na polské Castle Party, ale i jako headline Electro Prague Festu 7. Třeba recenze na jejich zatím poslední desku pomůže váhajícím dospět k rozhodnutí, zda se EPF vypravit, nebo nikoliv...


Autor: Pavel Zelinka

**Angelspit - Krankhaus**
14 skladeb, 56:02, Crash Frequency / Dancing Ferret Discs

Sdružení kapel Crash Frequency zvýraznilo na darkwave mapě území, se kterým se moc nepočítalo - Austrálii. Dvojice Angelspit navíc patří v této skupině k nejaktivnějším a představí se v sobotu v klubu Cross na sedmém pokračovaní Electro Prague Festivalu.

Geneticky modifikovaná potrava, lékařské experimenty na hranici lékařské etiky, fascinace horrorem a další témata směrem k posluchačům vyvalí dvojice Destroyx a ZooG na svém debutovém dlouhohrajícím albu. Ta založila před třemi roky v Sydney Angelspit jako další výhonek cyberpunkové komunity Crash Frequency, který je v současné době dočasně přesazen v Německa (Destroyx zde v současné době studuje design).

První, co každého fanouška upoutá ještě před spuštěním alba je jeho booklet. Různé gotické postavičky včetně ústřední dvojice si zde užívají pěkný piknik na operačním sále, v mírně krvavé koupelně, ale také v kasinu nebo na stylových lukulských hodech. Image patří k silné stránce Angelspit.

Nazpět k muzice. Od začátku se do nás dvojice pustí pěkně zhurta, vychází přitom z odkazu ZooGovy předchozí formace A Horrible Pact. Elektronické kvapíky jsou doplněny hostujícími kytaristy a sloganovými lehce zkreslenými vokály obou protagonistů do punkové výbušné směsi. První asociace přijde hned - KMFDM. Na rozdíl od této legendy industriálního rocku okolo Saschy Konietzka, jež sklouzává často až k čistému rockovému soundu, hudba Angelspit zůstává pevně v syntetických, i když pěkně špinavých a ostrých osidlech. Tříakordové cyberpunkové vypalovačky nesou silný energetický náboj (zvláště úvodní pětipísňový blok) a většinou míří přímo do černého. Jen ke konci už mírně dochází dech a poslední zásoby se vyplýtvají na smrtící bodku Wreak Havoc. Limitovaná edice navíc obsahuje bonusový disk s 13 předělávkami skladeb z originálního CD od Combichrist, Stromkern, Diverje, Angel Theory a dalších. Barevnost a odlišnost příspěvků od taneční elektroniky až rockového industrialu dělá i tohoto kotoučku zajímavý artefakt nejen pro fanatické obdivovatele Angelspit.

Připravovaný koncert v rámci sedmého pokračování Electro Prague Festivalu (více na www.electroprague.com), který proběhne v sobotu 21.7. v pražském klubu Cross, přináší pro milovníky ostřejší elektroniky v podobě australské dvojice velmi lákavé sousto.

80%

Navštivte: www.angelspit.net
Poslechněte si: www.myspace.com/krankhaus

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

naživo to je daleko lepší než z poslechu, mají úžasně zvládnutou scénu:-) <br /><br />Prague is absolutly cool!
neni nekde ke stazeni?
Čtyři kousky mají ke stažení na Myspace stránkách!!
[3] to nejsou ale cele pisne :-|
Taky jsem si všiml..... pozdě.... 8-O<br />Na koncertě měly CDčka za přijatelný tři kila a myslím, že teď na Castleparty je nebudou mít dražší....
jenze ja na castleparty nemuzu nejsou finance :-( ty bys nevedel kde je sehnat jinak? ;-)
Docela mě překvapilo že na castle party měli všechno trochu levnější:-) A ty krásné odznaky a ručně dělané kravaty:-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.