Report z Fetish Dream

...pro nás exkluzivně sepsala Gudrun z L'ahké Múzy a Hieros Gamos, které touto cestou děkujeme


Autor: Gudrun
Překlad, úpravy: Ezechiel

**Fetish Dream - 15.9.2007 , Jet Club Praha**

Na úspěšnou jarní edici fetish party "Fetish Night", které proběhla 30. dubna 2007 v klubu Prosek (viz report a fotogalerie) navázala Ravena z Gothic Habitus (SK), pražské fashion salóny Mr. Adrienne a Yelen, spolu se slovenskou formací Hieros Gamos (vedlejší electro-performační projekt L'ahké Múzy) uspořádáním akce "Fetish Dream".

Klub Jet se nachází v podzemních prostorách na Žižkově, které byly po rekonstrukci proměněny z pivnice ve stylový klub pro zhruba 100 lidí, a pravda, na tuto akci byl poněkud těsný. Na druhou stranu onen nedostatek prostoru semknul aktéry i publikum do velmi těsné blízkosti, což byl základní předpoklad dobré atmosféry. Záměr propojit fetish a gothic komunitu se díky vyloučení striktního fetish dress codu podařil.

Od 18:00 se začali trousit první návštěvníci a klub se pomalu naplňoval vzrušením "co nás dnes asi tak čeká". Akce oficiálně začala v půl deváté vystoupením Hieros Gamos. Na pravděpodobně nejmenším pódium, na kterém jsme kdy hráli, se nám jakž takž podařilo vtěsnat, a tak mohly Black Cats předvést statickou performance živých soch, 677 se vmáčknul ke klávesám a já zaujala místo za mikrofonem, a v rámci možností i mimo něj. Vcelku slušný zvuk, zelenočervená atmosféra, dobře naladěné a stylové publikum - to vše vytvořilo velice srdečnou atmosféru doprovázející náš lackový rituál. Po základním 45minutovém setu jsme na vyžádání publika ještě přidávali.



Foto Hieros Gamos

Ale to už se v útrobách klubu dokončovaly poslední úpravy modelek a modelů ze salónu Gothic Habitus, kteří zanedlouho naplnili klub krásnými, nádherně vypracovanými renesančními róbami, krinolínami a krajkovým příslušenstvím. Přehlídka Gothic Habitus byla odměněna aplausem, a po závěrečné "klanečce" autorky a modelek se klub pomalu začal nořit do temné atmosféry noci.



Foto Gotic Habitus

Po prvních dvou vystoupeních se vytvořil prostor na přestávku, ventilaci absorbovaných vjemů a příjemné debaty, během kterých se připravovalo vystoupení dalšího salónu. Po renesančních krinolínách předvedla Mr.Adrienne 8 originálních latexových rób. Bílá, červená a černá latexová linie a fetish obuv vytvořily náladu současného 21. století. Během zaslouženého potlesku se ale již připravovala poslední performace večera.



Foto Mr.Adrienne

Za vzdáleného tikotu hodin odbíjejících půlnoc nastala v klubu zvlášní, místy až sci-fi atmosféra, o kterou se skvěle postaraly originální performerky studia HELL, které předvedly pláštěnky a jiný fetish materiál salónu Yelen. Stylizovaná performance HELL se nedá popsat verbálně, tuto skutečnou lahůdku pro znalce je zkrátka třeba vidět naživo. Po absolutně excelentní tečce za výborně vystaveným programem plným vizuálních emocí pokračovala DJ party se stylovou dark produkcí.



Foto YELEN

Vzhledem k tomu, že šlo především i vizuální vjemy, doporučuji nahlédnout do Galerie, která zachytává odlesk atmosféry této podařené akce (více fotografií pak najdete na stránkách pořadatelů). Na závěr zbývá dodat jen to, že záměr akce se vydařil dokonale - návštěvnost jsem odhadovala půl na půl mezi zástupce fetish a gothic komunity, ve vzduchu byl cítit vzájemný respekt a obdiv, výtečná a inteligentní zábava "spojující" naše rozdělené Česko-Slovenské Alter Ego, mísící češtinu, slovenštinu a angličtinu cizinců.

Nezbývá než doufat, že tento trend sbližování komunit bude pokračovat, neboť v našich malých zemích se socialistickým dědictvím nám ani moc jiných možností nezbývá. Už teď se proto těšíme na další připravovanou akci, kdy se objevíme v Praze tentokráte s L'ahkou Múzou. Ale to už je jiný příběh, jehož detaily se dozvíte opět na portálu Sanctuary.cz. Děkujeme za skvělou atmosféru a v prosinci se na vás budeme těšit!

Za obě kapely srdečně zdraví

Gudrun

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

dík y za report ,chcem len upozorniť ,že šaty sú čisto Viktoriánska éra.. ;-)
[1] Moc se omlouvám, ale při mazání spamu na stránkách jsem omylem vzal spolu s ním i Tvůj druhý příspěvek do diskusze, tak jej, prosím, kdyžtak napiš znovu....
Škoda že jsem tam nebyl, muselo to tam být úžasné
moc se mi to líbilo,taková uvolněná nálada,pohoda,fakt jsem se dobře bavila.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.