Report z Night Side Vol. 2

Po roce se opět vrátil největší český gothic festival Night Side. A jak dopadl? Rozporuplně.

Autor: Ezechiel, feat. Pavel Zelinka

Než jsme se stačili rozkoukat, už se zase hlásí o slovo podzim a spolu s ním i čas festivalu Night Side. Díky sestavě, čítající hned šest zajímavých jmen, je začátek akce stanoven na sedmou hodinu a proto přicházíme do klubu s předstihem, abychom stihli pověsit plachtu, zařídit merch a předpřipravit věci na plánovanou afterparty. Že je Night Side opravdovým festivalem dokládá nejen počet vystupujících kapel, ale i zhruba hodinové zpoždění, které bylo díky zvukovkám některých opozdivších se souborů nabráno ještě před samotným výkopem. Něco po půl osmé je však již všechno připraveno a hlavní organizátor Silver dává strážcům brány pokyn "vypusťte Krakena".

Klub se začíná plnit lidmi, kteří mne v průběhu večera dovedli ke dvěma poznatkům: 1) Spolu s lepší informovaností, a snad i častějšími pohledy či aktivní účastí na akcích v zahraničí se rok od roku zlepšuje úroveň "oblečků" účastníků českých gothic večírků. Mezi klasickými černooděnci se pěkně vyjímaly některé deathrockové, historické, fetish, retro i cyber modely a dokonce bych si troufnul odhadnout, že letošní počet návštěvníků s metalovými triky dosáhl rekordně nízkého počtu jedna (anebo jsem některé přehlédl). 2) Druhý poznatek se týká celkového počtu návštěvníků, který se nejvíce projevil při finálním zúčtování s klubem. Zdá se totiž, že zhruba 250 účastníků na největším gothic festivalu je maximum, co může česká scéna vymáčknout, aniž by akce hostila XIII. století, které táhne i lidi z jiných subkultutur. Že by se počet příznivců této hudby tolik zredukoval? Ano, samozřejmě by měl pravdu ten, kdo by řekl "lepší 300 lidí, kteří přijdou na muziku, než 600 lidí, kteří by nevěděli, která bije", ovšem na druhou stranu pro takový počet lidí se těžko dělají tolik potřebné "větší akce", které se bez nějakého mecenáše vzhledem k rozpočtu zkrátka nezaplatí.

Ale dosti mudrování, je něco po osmé hodině večerní, podivná postava s bílou maskou na obličeji ohlašuje začátek a na pódium se staví japonská dvojčlenka The Royal Dead. Zpěvačka Har v lesklé uniformě dává znamení neméně výstředně oděnému houslistovi Acimu, a může se spustit. Vzápětí se potvrzuje, že v klubu Retro je jeden z nejlepších zvuků v Praze a tak netrvá dlouho, parket se nechává strhnout hudbou a rozvlní se těly aktivních tanečníků. Japonská melodika v kombinaci s Hariními tanečky, správně "úchylným", trancem načichlým soundem poskytovala celkem zábavnou show, i když člověk, nepřivyklý tomuto druhu hudby už po páté, šesté písničce začal významně pokukovat po hodinkách. Obecně by se dalo říci, že pokud by The Royal Dead svůj set o něco zkrátili, bylo by to jen pro dobro věci. Rozhodně to však byl dobrý začátek.

Teď je však čas trochu zklidnit, přejít od svým způsobem rozjuchaných východních melodií na temnější, zachmuřenější notu spolu s brněnskými Alvaréz Peréz. Přese všechny dohady o změnách v sestavě vystoupila kapela ve svém klasickém čtyřčlenném složení Ellen (zpěv, basa), Yyan (kytara), Raluca (vokál, klávesy) a Polo (klávesy). Právě "Alvarézům" udělal dobrý zvuk v Retru velikou službu, neboť dodal setu (složenému jak z nové desky Unmasked, tak pohledů do hudební minulosti formace) patřičný drive a šťávu. Osobně si nepamatuji, že bych slyšel (a viděl - polozakrytá závojová stylizace na pódiu vypadala rozhodně působivě) tuto kapelu v lepší kondici a následná konzultace s kolegy dala mé domněnce za pravdu.

A ke slovu se dostávají znovu housle a tanečnější beaty. Na řadě je totiž místní formace Tear, kterou jsme mohli naposledy slyšet zhruba před měsícem jako předskokany skvělých Cruxshadows v Rock Café. O Zdenkovi (zpěv), Anežce (housle), Adamovi (basa) a Alexovi (bicí) jsme již několikrát napsali, že jdou koncert od koncertu nahoru, a toto tvrzení se dá vztáhnout i na jejich vystoupení na Night Side. I když, pravda, až takové nadšení, jako ze zmiňovaného koncertu z Rock Café se nedostavilo. V tomto bodě by se totiž dala najít první výtka ke zvuku - kdo ví, proč se zvukaři bojí přimíchat do výchozího zvuku Tear více elektronických podkladů, které jsou zde stavěny na roveň živým nástrojům, a ne pouze jako "efektní doplňky". I přestože byly smyčky poněkud potlačeny ve prospěch muzikantů, set Tear standardně zafungoval, diváci, předtím zasněně se vlnící do rytmu Alvaréz Peréz, chytli taneční notu, a brzy si desítky nohou podupávaly do taktu.

Dnešní večer je však plný kontrastů, a když se Zdenek z Tear rozloučil s diváky, přichystala se na pódiu slovenská postpunk/new wave partička Hysteric Helen. Ta nás zaujala již přede dvěma lety na Nosferatu Goth Festivalu a tak jsme byli zvědaví, čím nás Dirty 77 (zpěv, kytara), Carlos (kytara) a Miss Valentine (klávesy, zpěv) překvapí dnes. Pravdou však zůstává, že zatímco se my těšili na příjemné překvapení, pro spoustu diváků bylo již prvních pár tónů efekty roztříštěných kytar a exaltovaného hlasového projevu Dirtyho 77 spíše zaskočením. Nic nepomohly místy tanečnější pasáže - spousta lidí zkrátka Hysteric Helen nevydýchalo a přesunulo se na vzduch, nebo k baru. Hrozen pod pódiem si však set evidentně užil, jen kdybych měl radit, přeci jen bych malinko ubral efektů na kytarách. Tvůrčí invence je tvůrčí invence, ovšem zvuk, místy slitý do podivného "bordelu" ze kterého trčel akorát Dirtyho vokál, je v tomto případě tak trochu na škodu výsledku.

A od postpunku rovnýma nohama k tvrdé elektronice. Předposlední formací večera jsou totiž polští Monstergod, které jsme už také měli tu čest v našich končinách vidět. Základní dvojice Schnitter (zpěv) a Smola (klávesy) byla doplněna o živého kytaristu, který přidával do ostrých beatů další zvukovou stěnu. Bohužel jsem kvůli rozhovoru s Hysteric Helen (comming soon) neodkoukal celé vystoupení, ale co jsem měl tu možnost slyšet, odvedli Monstergod velmi dobrý kus práce, a svůj set dozdobili osobitými předělávkami některých interpretů - například "Dominion/Mother Russia" od Sisters of Mercy, kterou jsme již v průběhu večera slyšeli v podání Tear.

Vystoupení Garden of Delight jsem bohužel musel většinově obětovat nějakému pobíhání, a tak na hodnocení této kapely předávám slovo panu kolegovi Pavlovi Zelinkovi, který celé vystoupení poctivě strávil na parketu.

Bylo už k jedné hodině ranní, když se po teatrálním ohlášení hlavouna Silvera konečně dostalo na hvězdy letošního ročníku, Němce The Garden Of Delight, jejichž vystoupení mělo hned několik exkluzivit ve svém podtitulu. Zaprvé to byl jejich třetí koncert od konce dlouhé a úspěšné kariéry (poslední koncert proběhne 1.11. v Berlíně) a zadruhé si, na přání organizátorů, připravila parta okolo charismatického frontmana Artauda Setha údernější set zaměřený spíše do historie souboru. Dost řečí, pódium a částečně i zbytek klubu je zalit hustou mlhou a kapela vstupuje na pódium za zvuků intra, které plynule přechází do úderné Illuminate z loňské řadovky Lutherion III. Dvě elektrické kytary a basovka v rukou Jawy, ženy frontmana, který si hned zpočátku na účastníky festivalu posvítil příručním světlometem, rozčísl vzduch a bez krátkých pauz a proslovů se kapela po 80 minut věnovala pouze hudbě. První polovina opravdu odsýpala v hutnějším a rychlejším sledu, než koncert v loňském roce v rámci Nocturnal Culture Festu. Možná i proto jejich gotický rock měl spíše hard rockovou příměs, než elektronicky atmosférickou. K té se kapela dostala v druhé polovině koncertu, a musím říci, že právě jakási majestátní nálada ve spojení s opravdu zajímavými světly, dobrým aparátem (oboje velká přednost klubu Retro) a nemizící mlhou, tyto okamžiky dokáže kapela velmi dobře prodat. Přesto se nejednalo o žádné doomové truchlení, ale o set se svrchovaným napětím, který buď člověka absolutně pohltil, nebo odmrštil na vlně nezájmu mimo hlediště klubu.

The Garden Of Delight po základním setu přidali ještě dva kousky a krátce po půl třetí bylo vymalováno. Otázkou zůstává, proč takové hvězdy, jejichž set u mě osobně překonal i letošní vystoupení výborných Fields Of The Nephilim na Wave Gotik Trefen, nedokázali udržet v klubu větší množství posluchačů. Vím, bylo už hodně pozdě a osobně jsem se také bál, že mě pozdější hodina skolí, přesto opak byl pravdou. Kdo má rád klasický gothic rock "milosrdného" střihu a na koncertu chyběl, ten si může začít vytrhávat kštici. Tak vysoko posazenou laťku se asi dlouho nepodaří překonat.

A už je tu konec. Ano, čtete správně, žádná afterparty, plánované veselení až do rána, zkrátka nic. Již v průběhu večera se začaly proslýchat podivné zkazky o "Paul Van Dyk afterparty", která by měla proběhnout od pěti hodin ráno v Retru (ano, v TOM REtru, kde právě probíhal Night Side) a po skončení Garden of Delight se již mraky definitivně zatáhly. Nic netušící Sam, rozjíždějící death/gothic rockovou afterparty byl již po prvním songu zvukařem nekompromisně stáhnut, zesilovač se vypnul, zamknul, bar přestal nalévat a bylo zkrátka po legraci. Odůvodnění? Klub se před "Paul Van Dyk afterparty" musí vyklidit, uklidit a bůhvíco ještě. Po kolikáté už se s pořadatelem gothic akce tímto způsobem vyběhlo? Že by nějaké prokletí scény? Zklamání je tak jak na naší straně (těšili jsme se, že si pořádně zahrajeme na afterparty), tak na straně rozjetých návštěvníků, kteří se těšili na totéž. "Pohodě" večera nenapomohlo ani zjištění, že nedorazil potřebný počet návštěvníků a festival se tak rázem ocitl ve ztrátě.

Přes všechny tyto komplikace však čas strávený na Night Side utekl ve velmi příjemném duchu i náladě a na své si přišli milovníci snad všech podžánrů - od postpunku přes tvrdší gothic rock až k electro industrialu. Nám tak nezbývá než popřát organizátorům akce hodně štěstí do dalších ročníků, lepší podmínky a domluvy s klubem, krátký splátkový kalendář a doufat, že se v rámci přitáhnutí většího počtu návštěvníků nerozhodnou doplnit lineup o "gothic metalové" spolky. Věřím, že nejsem sám, kdo by z toho radost neměl.

Část fotek naleznete v galerii (in progress), videa najdete na našem youtube profilu ;)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Metalová trika jsem zmerčila dvě, Nightwish a myslím, že Moonspell... :-)<br />Ale připojím se - pocity rozporuplné, lidi a hudba skvělé, Retro jako obvykle nakopnout - jen ta atmosféra chvílemi nějak povlávala...
Teda, to mi prijde naprosto nizky a odporny takhle tam narvat tavkou blbinu ://
Takze nejdriv chci podekovat nejake vyssi moci ze me nenapadlo si sundat mikinu pod kterou sem ukryval metalove tricko (sice to byla electro metalova kapela) :-D ale nejspis me to zachranilo od verejneho lyncovani :-D ;-) jinak akce urcite fajn potesili zejmena TEAR, Monstergod, GOD a i ty japoncici byli fajn exotika :-) naopak "kytarovky" me nejak nezaujali 8-O i kdyz zase neurazili... jinak to s tou after je mrzute.. i kdyz ja jsem ke konci GOD zmoznen unavou opustil sal.. kazdopadne doufam v NS vol. 3 8-) ;-)
[2] Teď asi přesně nevím, co myslíš :-)<br /><br />[3] :-D :-D :-D Neboooj, to jsou jen takový srandičky spíš ;-) ALe je fakt, že si pamatuju akce, kam nám chodili lidi s trikama CoF a podobně jakože je to nejvíc gothic , tak od těhle dob se traduje tenhle fórek o tričkách :-D
Moc se mi tam líbilo. Jen byla škoda té afterparty , ale co naděláme.... snad to příště dopadne. ;-) Jinak mě osobně se nejvíc líbyli Tear a Alveréz peréz 8-)
Taky se mi tam moc líbilo, byla to vydařená akce a ještě bych se chtěl omluvit slečně, které jsem dal omylem hlavou tečku, když přebíhala přes parket. Nějak se ztratila dřív, než jsem se stačil vzpamatovat, tak doufám že všechno v pohodě ;-)
**Ezechiel napsal/a:** >>Neboooj, to jsou jen takový srandičky spíš ;-) ALe je fakt, že si pamatuju akce, kam nám chodili lidi s trikama CoF a podobně jakože je to nejvíc gothic ,<<<br />:-)) A já si tě ještě pamatuju s vlasama pod zadek a nějakým řádným zlotriku... :P
Tak to si mne asi s někým pleteš, protože vlasy pod zadek jsem nikdy neměl a moje největší zlotriko byli myslím Black Death Vodka v osmnácti :-D :-D
I když, pravda...kolem dvaadvaceti jsem měl jedno Moonspell s dlouhym rukávem :-D Ale chápu, že to asi neni pro ostatní čtenáře zase až tak zajímavý, tak to kdyžtak přesunem do pošty ;-) :-D
hystericka helena, jeste jednou hystericka helena a nakonec bych si dal pridavek hystericke heleny... konecne jednou nejaka goth akce, kde se pogovalo bez nadavek, ale s dekovanim... haleluja, jen tak dal, sceno, jen tak dal...
The Royal Dead - proc jen ksakru hrali jako prvni??!!...jinak super... Alvarez Perez - opet nuda, ocekaval jsem, ze by se mi to treba trosku mohlo libit a ze me negativni dojmy z teto kapely z drivejsich koncertu byly jen pod vlivem nejakeho neprijemneho dusevbiho rozpolozeni, ale ne... Tear - docela fajn, ale zadna slava to taky nebyla... Hysteric Helen - nejlepsi kapela vecera, netreba slov, Mosntergod - prisli mi celkem vtipni, docela nuda... Garden of Delight - fajn, ale urcite bych si to uzil vic, kdybych to znal...takhle to po par pisnich zacalo nudit..:-)<br />celkove hodnoceni - hezky straveny vecer, poslechl jsem si opet par zajimavych kapel, ale nemuzu se ubranit dojmu, ze prvni rocnik NS byl prece jen lepsi, co do organizace, vyberu prostor, tak do vyberu zucastnenych kapel...
royal by byli nejlepsi kdyby hrali tak ve prostredku jenze to z organizacnich duvodu nebylo mozny...<br /><br />alvárez peréz - stejně jako na X. gothic party brno me příliš nenadchli, tear byly úžasní, monstergod imo nejlepší hudba večera, hysteric helen je něco co sem do včerejška neznal ale potěšilo mě to :-) a gardeny sem téměř neposlouchal....<br /><br />a škoda tý afterparty energie jsem na ni měl dost !!!<br /><br />ale snad příště se podaří najít klub jako byl minule rockcafe kde se to podle mě povedlo rozhodně lépe...<br /><br />a víc lidí samozřejmě - příliš prázdno :sad:
mno chyběla mi tam kecací místnost, takhle jsem musela na kazždého řvát a stejně mu nic neřekla...ale líbilo.
**Ezi**, cyber jde do módy! :D Teď jen nevím, jestli máme být rádi, nebo ne. :-? <br />Aaa já si asi udělám nepřátele, ale jsem toho názoru, že Night Side vol.1 byla mnohem lepší :-) :D
jak luciferka pravila - 1cka ownila, a cyber je uber ;-)
horsi nebo lepsi, zalezi asi dost i na vkusu, vystupujicich kapelach a celkovem rozpolozeni. ale myslim ze by bylo prima rikat za rok nebo za pet, ze tohle byl "nejslabsi" rok, jakkoli je to ted trochu netaktni. doufam ze nastalou situaci Silver nejak zvladne, bylo by spatne prijit o "podzimni setkani".
Z pohledu promotera Night Side jsou moje dojmy z akce rozporuplne, z pohledu navstevnika jsem naprosto spokojeny, tedy az na chybejici afterparty. <br />Garden of Delight, fetish:Mensch, House of Usher a dalsi kapely hraji poctivy gothic rock, spolu s goth punkem tvori zaklad prave gotiky. Diky usili poradatelu i jejich vstricnosti, diky pochopeni toho, ze nase scena je mala, hraji v Praze vzdy za zvlastnich podminek, s upravenymi playlisty a vetsinou i s delsim hracim casem, nez na zahranicnich festivalech. Presto vsechno jsou tim, co tlaci akce u nas do ztraty vzhledem k navstevnosti a malemu zajmu publika. Pripoustim, ze na Garden of Delight se neda trsat ani pogovat ani parit, ale je to, nebojim se rici, kultovni kapela, ktera navic odehrala v Praze set, jaky navstevnici WGT nebo Castle Party nikdy neslyseli, coz mohu posoudit na zaklade vlastnich zazitku z vystoupeni GOD na techto festivalech. Neco podobneho by slo rici i o nedavnem koncertu Bella Donna, pokud se zamyslim obecneji nad navstevnosti a predvedenym vykonem techto kapel. <br />Osobne si myslim, ze line-up druheho rocniku NS byl atraktivnejsi nez v pripade rocniku prvniho. MonsterGod a GOD byli vyborni, a podle meho skromneho nazoru zde nebylo slabych kapel, k cemuz napomohl i dobry zvuk v RETRU. Pochvalu si zaslouzi i prodej merchandise Cz Sanctuary a vystupujicich kapel. <br />Ke klubu RETRO se prilis vyjadrovat nechci, na nem je dobry jen ten zvuk. Vstricnost klubu i personalu je znama, navzdory castym zmenam, uz z dob Electro Prague Festivalu 4. <br />Za sebe chci podekovat tem cca 250 lidem, kteri na akci prisli, i kvuli tomu, ze mozna celou stovku z nich jsem v uplynulem pulroce osobne premlouval aby prisli. <br />Myslim si, ze na jedne strane je rok od roku patrny posun takoveto akce "spravnym smerem", i diky navstevnikum, bez ohledu na jejich individualni hudebni vkus. Na strane druhe, samozrejme, "nieco je vo vzduchu". Pokud Night Side festival prezije, nekde se zrejme projevi minimalne to, ze 200 az 250 navstevniku je v soucasne dobe kalkulovatelne maximum.
chybicka se vloudila, mel jsem na mysli The House of Usher zname tez jako THOU
Zdravím, děcka. Za prvé - Nebudu tady psát nic ve stylu "Nazdááár!! To jsem já, ten v těch a v těch hadrech!!" - je to trapné, takže si to s radostí odpustím. Za druhé - Chtělo bych říct, že akce to byla více, než jen povedená...<br /><br />Co se týče průběhu, docela mě mrzelo, že někteří (mnozí) si Night Side Vol. 2 spletli s přehlídkou své garderóby, či snad s chlastačkou, avšak byli tam i tací, kteří to pojali spíše v duchu konverzačním, jak jsem tak pozorovalo, což mne na druhou stranu docela potěšilo. Já samo jsem pařilo a pařilo, co to jenom šlo, nejvíce jsem se těšilo na japonské The Royal Dead (a samozřejmě nezklamali ani omylem!) a taky - co si budu namlouvat - na Garden of Delight...<br /><br />A jak bych asi hodnotilo já? Jasně, určitě vás to nezajímá, ale přesto... ;o)<br />The Royal Dead - Jak jsem čekalo, nezklamali, prostě úžasná věc, moc fajn show, vůbec jsem si nestěžovalo (ani jsem nemohlo), moc jim to slušelo, zahráli opravdu fajně - dávám 100%. Jak Har, tak Aci jsou nádherní lidé, kteří prostě Umí. Trochu se vyznám, takže řeklo bych, že dokážu posoudit. <br /><br />Alvaréz Peréz mě ničím nepřekvapili. Show nudná, rozhodně bych na ně opět nešlo - pokud by samozřejmě nějak nepřekvapili -, i hudba byla takřka jen pozadí celého "pařícího" dění. Nudné, hodnotit nebudu.<br /><br />Tear. Tak akorát mi stačilo, že jsem v tom hluku neslyšelo zpěváka, jinak by to byl asi poloviční zážitek. Pařba jak cyp (tož), ale kdybych to jinak mělo poslouchat... Nevím, nevím. :o) 70%.<br /><br />Hysteric Helen - Jedno z těch kvalitnějších vystoupení večera Night Side. Jak se již psalo v článku výše, kytary byly opravdu hodně (!) přebuřené, nebylo rozlišitelné, co je co, mimo vokálů a toho bordelu pod tím. Já samotné takové věci sice můžu, ale pařit se na to prostě nedá. Noa pogo není nic moc pro mé zchátralé, byť mladé, tělo. Musím ale uznat, že Anatole s ruskami to tam parádně rozjeli, i když pádů bylo taky pár, ale to už je součástí poga snad jasné... 90%.<br /><br />A nakonec, Garden of Delight - po buransky - Totál, brutál, fatal, fekál, mega, kurvafix pařba, opravdový zážitek. Celé to jen ničila - doslova - totálně přebuřená basa pro publikum, ale co už. Není, co více bych k této téměř opravdu dokonalé - poslechově - hudbě, povědělo. Opravdu ukázali, že neexistovali pro nic, za nic. 99,9%.<br /><br />Ve zkratce (In My Humble Opinion) -<br />1. - The Royal Dead + Garden of Delight<br />2. - MonsterGod<br />3. - Hysteric Helen + Tear<br />4. - Alvaréz Peréz.<br /><br />Kurňa.
az budou moje fotky dam vedet. zatim nebudou opustila me nadbro ctecka pametovych karet .d.d
ezechiel - jako narvat za night side paul van dyk afterparty... mi to nejak nedoslo ze to vytrhavam z kontextu
jeste jednu vadu na krase vidim - "Vstricnost" klubu i personalu... tam mely byt uvozovky
Tak Nightside Vol. II je za námi jak jsem si tak povídal z lidma mhohým se to velmi zamlouvalo ale byli i takoví mezi námi které NS II sklamal.. navzdory tomu jsem mezi nima byl i já ze stránky lidí a přátel bych dal 99% ale z hudební stránky bych dal chabých 50%.... Th Royal Death...co říci super Vizual Trance očekaval jsem méně než předvědli byli prostě super překvapili mě maximálně na téhle akci....AVP aliaz Alvaréz Peréz podali klasický výkon takže nepřekvapili ani nešli dolů, co více povědět prostě zahráli klasiku, takovou na kterou jsou zvyklí...TEAR co říci zahráli dobře, ani výborně ani nedostatečně jejich výkony byl na stupni dostatečný ale hodně lidem se líbili i pařanů bylo dostatek.....Hysteric Helen, co ktomuhle postpunk new awavw řici prostě lidičky co tahlele skupina zaujala tak pod podiem pogovali jinak zbytek lidiček spíše z povzdáli pozorovali celkem ubohý vystup hysterické heleny... Posléze následovali Monstersgod, kteří mě totálně rothodili jakož to industrialní elektronic jsem od nich čekal uplně jiný styl a skladby ale to je věc názoru a stylu... a poslední kdo byl na podiu byli GoD i když to není můj styl, předvedli to co lidé očekávali- a tím byl NÁŘEŽ...<br />A afterpárty na kterou jsem jsem se já osobně s mou milou tešili uplně nejvíce jse na konec nekonala jaká škoda:sad:<br />Co jinak k téhle akci říci lidé byli uplně skvělí jak ti co tuhle akci zorganizovali tak i lidé co se téhle akce zůčastnili... Kapely bych zkritizoval tak 40:60 ve prospěch zla, což znamená že hudebně se akce spíše nepovedla jak povedla ale to je věc názoru... Jen doufám že se vám akce líbila a že další ročník bude jen a jen lepší...<br /><br />To Muchacho RObOtO: Díky tobě jsme dojeli domů tak jak jsme chtěli na DDD II ti to vrátím neboj a díky..... :-P
[21] Jasný, já si nebyl jistej, jestli myslíš tohle, nebo něco jinýho...naprostej souhlas, tohle byla od Retra bota jak prase<br /><br /> <br />[22] No jako když jsem slyšel, jak tam potom ještě probíhalo ranní jednání managementu se Silverem, tak se člověk fakt nestačí divit. Myslím, že tohle by si profesionální klub vůbec neměl dovolit.
Tak do Retra uz asi nikdy nezavitam, potom co znam pozadi zaveru...cloveku je z toho na bliti...Ale kam se ta scena ma uchylit ted..kde by clovek nemusel kvuli prisernymu zvuku prichazet o usi, ale zaroven se nemusel bat, ze mu barman rozbije drzku, kdyz ho po 2 hodinne rano poprosi o pivo...svinstvo
Díky všem, kdo dorazili, klukům z teamu, co předvedli vynikající výkon, kapelám, a hlavně přátelům za všemožnou podporu, obzvláště těm, kteří pomohli a pomáhají v hodině nejhorší. Pokud nezemřu bídnou smrtí hlady, tak se snad ještě někdy uvidíme...
Etooo.... diky vsem, bylo to uzasne! =^^=<br />A mam dotaz: neslo by tu fotku (co je na tehle strance u reportu) poslat na mail v normalni velikosti? ^^ Prosim =^^=
mno dokud nebude nejakej gothic klub tak asi problemy budou furt... takze to chce zacit hledat milionare co ma rad tenhle styl... 8-) :-D
DALSICH 50 FOTEK Z NS V NASI GALERII
Tak to tedy napíšu, pro pořádek, i semhle - moje stručné dojmy z akce:<br /><br />Líbilo se mi: <br />* Atmosféra<br />* Pohodoví lidé<br />* Vystoupení Hysteric Helen<br /><br />Nelíbilo se mi:<br />* vyloženě nepřátelská obsluha u baru<br />* zrušená Afterparty, na kterou jsem si šetřila síly a byla jsem docela "rozjetá"<br />* vystoupení Garden of Delight (podle mě to ke konci už začínalo být nudné - hráli zbytečně dlouho)<br /><br />Ale když to shrnu, letošní NS se mi moc líbila a užila jsem si ji možná víc, než tu minulou <br /> ;-)
byva dobrym zvykem, ze hlavni kapela festivaloveho vecera hraje tak dlouho, dokud ji to bavi, pripadne dokud ji udrzi na podiu jeji priznivci... pokud si to dobre pamatuju, tak Clan of Xymox hrali na Prague in Dark jeste dele nez Garden of Delight na Night Side... toz tak, nekdo to i oceni ;-)
Hysteric Helen byli moc dobří, a naopak musím ovzučení pochválit - rozuměl sem každýmu slovu Dirtyho i Miss Valentine a vůbec mi to nesplývalo do "podivného bordelu" :-) Nevím jestli to nebylo tím, že jsem byl součásntí toho "hrozna pod pódiem" nebo toho že ty songy znám z jejich 2 demo nahrávek... prostě se mi fakt líbily, takže tak ;-)
Zdravím, pridám aj ja niečo o dojmoch Night Sde 2. O tom že Night Side existuje, som sa dozvedel na stránke Garden Of Delight a vlastne to že budú hrať na tomto feste ma utvrdilo, že sa určite zúčastním, aj keby to bola jediná kapela, čo vystúpi. A nesklamali ma, koncert bol presne to, čo som aj čakal, dokonca oveľa viac. Čo sa týka ostaných kapiel, poznal som Alvaréz Peréz, TEAR som videl prvý krát - zaujali ma veľmi a takisto aj Monster God. The Royal Dead nie je síce moja krvná skupina, ale vystúpenie bolo naozaj skvelé. Hovorí sa sto ľudí - sto chutí. A to presne platí u mňa pri vystúpení Hysteric Helen, pre mňa totálne nepočúvateľné, musel som na ten čas radšej opustiť halu, aby som nepokazil náladu. Tú mi dokázal pokaziť akurát tak personál Retro Music Hall. A celkové dojmy? Som určite viac spokojný ako nespokojný a chcem poďakovať organizátorom za zorganoizovanie tejto akcie, lebo bohužial na Slovensku je to oveľa tragickejšie natrafiť na stretnutia podobného typu...
BeoWulf: :-D jasně vyšleme pár hezkých gothiček za nějkým milionářem...ty se za něj provdají a pak nám za jeho prachy postaví klub :-D tak holky hlašte se mi na mail :-D :-D
[34] :-D :-D :-D A nebude lepší udělat galerii s hlasovánim a vybrat ty nejhezčí veřejnou volbou ? :-D :-D :-D :-D<br /><br />P.S. Doplněna anketa a o nejlepší kapelu večera, videa in progress...
Udělejte to v RocK Cafe, tam ta atmosféra byla daleko lepší, to RETRO mi vůbec nesedlo, ale kapelky to naštěstí zachraňovaly.
[36] Upřímně v Rock Café, dokud bude nařízenej konec akcí na desátou a hlukovej limit, to nebude příliš vhodnej prostor na víc kapel pohromadě...ale mylsim, že Retro už tedy taky nikdy víc...
no já na ten zákaz úplně zapomněla, ale nikdo mi nevymluví, že tam by to bylo velice ideální, sakryš, a jiné lepší místo mne nanapadá :sad:
[34] Ty máš teda nápady :D Myslim, že moc takových milionářů se tu nenajde :/ :D
Prague in Dark probehl v Crossu a Matrixu, Night Side probehl v Rock Cafe a Retru, zbyva Futurum a Exit...
[40] a matrix se bere jako nevyhovujici??
[35]Ezechiel: hele tak už jsem našel první kandidátku :-D A její nick zní Luciferka 8-) :-D hele fotku klidně pošlu :-D pak uděláme anketu :-D
[41] kazdy z uvedenych klubu ma sve mouchy, casto taky zalezi na tom, jake technicke pozadavky maji kapely, jinak zapory Matrixu jsou zvuk, pivo, neochota k afterparty
[40] co Abaton?
[41] K nevýhodám Matrixu patří taky minimální světla a ubohá backstage. Vůbec ten prostor je tak rozlehlej, že i když tam hráli Clan Of Xymox a bylo tam okolo 300 lidí, tak to tam vypadalo dost poloprázdně, což náladě nepřidá. On je problém, že tu jsou velké kluby, třeba ten Abaton, Roxy, Akráč, ale ty jsou drahý. Pak jsou příjemný kluby jako 007 nebo Cross, ale ty jsou na větší jména fakt moc malý. Něco mezi tady moc není. Ať nadáváme, i oprávněně, na Retro, tak zvuk i světla tam byly libový. Řada kapel, třeba Alvaréz, tam měla konečně díky lepšímu soundu nadupaný zvuk a světla u Garden Of Delight mě dostaly do kolen. Třeba tam ten člověk dostane časem rozum nebo opustí pozici. Já bych Retro kvůli němu apriori nezatracoval.
[44] Abaton ma jedinou vadu na krase, pokud se nepletu, pozaduje po poradateli garanci navstevnosti akce v urovni 600 az 800 lidi
..opravdu nechápu tenhleten pokoncertni negativní přístup vůdči pořadatelům,akci a hlavně kapelám.To nemůžete napsat co bylo na nich zajimavýho ,hezkýho......vypadá to že jistí lidé chodí na akce hledat chyby a do svýho "deníčku" si píšou poznámky s tím jak jim to zítra zas na tom netu ukážou....."páč voni věděj nejlíp co je dobrý a co ne,voni se vyznaj....panečku"<br />Bohužel jsou to většinou ubožáci,kteří v reálným životě nic nedokázali a ani nedokáží jen plivat jed.....<br />Bezvadná akce,dík za každou takovou....
[45] Retro vymenilo management 2x za dobu kdy jsme s nimi byli v kontaktu kvuli Night Side, a nevim kolikrat od doby Electro Prague Festivalu 4, ale pristup managementu k poradatelum a personalu k navstevnikum, podle meho dojmu zvlaste k dark scene, je porad stejny
hm tak jako pivo beru, backstage nevim :-D ale co se tyce zvuku tak sem mel asi kliku pze mi tam vzdycky prisel v klidu... a to jak je rozlehlej ja spis beru jako vyhodu... :-)<br />[45] jj svetla na GOD byly suprovi :-)
hm tak jako pivo beru, backstage nevim :-D ale co se tyce zvuku tak sem mel asi kliku pze mi tam vzdycky prisel v klidu... a to jak je rozlehlej ja spis beru jako vyhodu... :-)<br />[45] jj svetla na GOD byly suprovi :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.