Silvestrovské taškařice

A je tu zase konec roku, tudíž nejlepší čas trochu si oddechnout před koncertní a party náloží v roce 2009…
Zdroj: Internet
Kompilace: CZ Sanctuary

Začněme zhurta – podle výsledků naší aktuální ankety „Vadí vám nedostatek slunečního světla v průběhu zimních měsíců?“ to vypadá, že je naše scéna poměrně bohatá na upíry. Tak na to pozor, vážení přátelé, ať nedopadnete jako Zak v show Jerryho Springera (bohužel jsme nenašli celou verzi, ale pro ilustraci stačí tato ukázka dokonale).

Vampire v Jerry Springer Show
Další ukázka má za cíl vyvrátit představu o goths, jako o trudnomyslných outsiderech – podívejte, jak je Dave přátelský! Dokonce se snaží zapadnout zpět do běžné společnosti, protože ho komunita kvůli nadměrné přátelskosti odvrhla. Je to tak hloupé, že se to až na toho Silvestra hodí.


Dave, přátelský goth
Odpočiňme si na chvilku od pohyblivých obrázků a pověnujme se starým dobrým textovým legráckám:

Jak se goth seznamuje s dívkou?
  • Přečte si jméno na náhrobku…

Několik odpovědí na otázku, kolik je potřeba goths na výměnu žárovky:

  • Jakou žárovku?
  • Kašlem na to, máme svíčky!!!
  • Tři. Jeden, co ji zkusí vyměnit, dva, co budou sedět stranou, popíjet vínko a rozebírat Byrona, nový album Sopor Aeternus a řešení metafyzických problémů v koncepci súfismu.
  • Ani jeden, ve tmě přeci všichni vypadají líp…
  • Dva. Jeden co to udělá, a druhý, co bude skučet, že Tilo Wolff by to udělal líp…
  • Šest. Jeden na to, aby vyměnil žárovku, a šest co bude skučet: „Ó vypni to proklaté světlo, oči a srdce mé trýznící!!!“
Goth a gothka se milují v rakvi. On najednou vyskočí a odplivne si:
„Sakra, sakra, sakra…“
„Co je lásko?“ptá se dívka starostlivě.
„Ty..Ty..Ty se pohnula!!!“

Noc. Hřbitov. Goth pod parou se vrací z hospody, a zahučí do čerstvě vykopaného hrobu. Jde kolem hlídač, a slyší cvakání zubů:
Hlídač: „Copak, mrzneš?!!“
Goth: „Mrznu!!“
Hlídač (laskavým starostlivým tónem): „Tak proč ses, Ty pitomečku, odkopal…?“

A přesuneme se za trochou kultury – nejtemnější kapela, kterou jsme v roce 2008 slyšeli, to asi myslí upřímně…


Dark and Evil

U kultury ještě chvilku zůstaneme. Kinematografie patří mezi silné inspirační vlivy, a zejména horrory ovlivnily už celou řadu kapel. Jedním z nich je i legendární Vymítač ďábla. Tuto verzi, kterou převzala a znovu natočila turecká produkce (naprosto vážně!) ale dost možná ještě neznáte…


Exorcista po turecku

Není divu, že díky tak silným inspiracím se gotická subkulture neustále rozšiřuje a oslovuje čím dál mladší jedince…

Klikněte pro zvětšení


A pro temné dětičky to chce temné hračičky (bohužel má toto video zablokované vkládání do stránek).

Na druhou stranu, pak se člověk nesmí divit, co z dětí vyroste, až jednoho krásného dne z festivalu pošlou dopis „Milá maminko a tatínku, určitě budete mít radost, že jsem si konečně našla kluka stejného věku. Těší se, až se s vámi seznámí, tady posílám fotku“: (mladiství, nescrollujte níže!)

Klikněte pro zvětšení


No a na závěr si dáme dva vtípky ze života, které nakreslila Megan Balanck (autora českého překladu bohužel neznáme).

Klikněte pro zvětšení

Klikněte pro zvětšení


No a to by pro ten letošní Silvestr stačilo. Snad jste se aspoň trochu pobavili, a to nejen při čtení tohoto podivného článku, ale v celém uplynulém roce. Do roku 2009 vám celá naše redakce přeje především dostatek té správné nálady, energie a jak s oblibou říkáme, hlavně nadhledu, kterého není nikdy dost. Zároveň bychom vám touto cestou chtěli ještě jednou poděkovat za přízeň, kterou jste CZ Sanctuary věnovali a extra dík patří všem, kteří nás v naší práci podporovali morálně, nebo vlastní aktivitou (ať už třeba pouhou návštěvou našich akcí).

Věříme, že příští rok přinese opět spoustu dobrého, a že se budeme v čím dál větším počtu setkávat nejen na stránkách www.sanctuary.cz, ale i na koncertech, parties a dalších akcích, které se pro vás chystáme pořádat.

Vše nejlepší v roce 2009!

Vaše CZ Santuary
Everything about the Czech Gothic Subculture


A na úplný závěr ukázka z kalendáře, který nadchne všechny příznivce zombií, horrorů, ale i burlesky a pinupek – a nezapomeňte příští rok na Zombiewalk! ;) (více na http://www.myzombiepinup.com/)

Klikněte pro zvětšení


Klikněte pro zvětšení


Klikněte pro zvětšení


Klikněte pro zvětšení


Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

lOl ty stripy :-) jen dokazují že je častokrát nejhumornější samotná pravda :-)<br /><br />btw druh gothpotamus jsem párkrát viděl i tady v čr :-)
Hehe tohle se vám povedlo :-D :-D Dobře :-) Nejlepší Gothic barbie :-D Jinak přeji hodně zdaru do tohoto roku a spoustu energie a nápadů na další akce a vůbec udržení tohoto celého webu ;-)
ty modelky jsou krasne!
Ten nahej borec je fakt super :D Vsak na WGT lita spousta nahych lidi, vetsinou tedy nahore bez….no clovek je k nim tolerantni….vsak ja taky obcas ukazuju zadek, kdyz jsem nasrot :D
Dobra sranda :-D
Loool tak velice pozdne ale velice prihodne me gothopotamus a odponej gothacek srazil na zem xD xD . To se povedlo! x] Akorat by me zajimalo odkud je ta fotka te goth skolky a jestli jsou ty deti vazne takhle vychovavany nebo je to nejaky vtip, neb v prvnim pripade bych to tedy chtela videt za deset let x]…. No nic, tak at se Vam kluci dari do roku 2009, hodne [a vetsiic a vetsiich x)] uspechu preje Anit 8-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.