KIFOTH

KIFOTH logoTrnavská dvojice KIFOTH vystupovala v ČR už mnohokráte, ale opakovaný dotaz: „A co že je to vlastně za tu slovenskou partu, která bude hrát před Combichrist?“ nás utvrdil v tom, že je třeba si na tento projekt posvítit trochu podrobněji, nejlépe v rubrice CzS doporučuje.






O kapele:

KIFOTH (původním názvem Kneel In Front Of The Hangman (Klečte před katem), který dal vzniknout dosud používané zkratce, i když se kapela oficiálně přejmenovala na Kneel In Front Of The Executioner – Klečte před popravčím) je dvojčlenné electroindustrální uskupení z Trnavy.

Biografie:

K-head a mir Colon se sjednotili pod původní hlavičkou KIFOTH roku 1993 za účelem společné tvorby experimentální elektronické hudby. Výrazněji o sobě dala formace poprvé vědět o dva roky později na společném koncertě s industriálně performačním zjevením Einleitungszeit. Roku 1996 přechází KIFOTH od slovenštiny k angličtině, vydávají několik alb, a o rok později pánové zakládají i své vedlejší projekty (Mindscape, Baphomet, apod.).

Přelomový rok pro kapelu nastal roku 1999, kdy nejenže vydala svůj CD debut (viz níže), ale odjela i německé turné spolu s Hocico a Culture Kültur a navíc se dobře zapsala na festivalu Wave Gotik Treffen, kde od té doby zahrála již několikráte. Dva roky poté přichází rána, kdy je mir Colonův zdravotní stav vážně poznamenán následkem těžké autonehody. Právě vlivem těchto událostí KIFOTH zkoumají nové, mnohem temnější způsoby vyjádření, posouvají svůj zvuk dále a přitom se noří čím dál hlouběji do filosoficko-sociálně kritických textů. Naštěstí vše dopadá dobře a tak se již roku 2003 vracejí KIFOTH na scénu a svůj hudební rozvoj ještě zintenzivňují. První videoklip kapely (točený K-headem) přichází na svět roku 2006 k písni "Tyranny". Tou dobou se i rozvíjí činnost KIFOTH jako remixérů, kdy předělávají skladby kapel Brain Leisure, Necrotek, Instant, nebo třeba Burzum.



KIFOTH - Tyranny


Sestava:

K-head  - komponování, programování, sampling, acoustic performance
mir Colon - texty, zpěv, leading performance

Diskografie:

Roku 1995 vyšla první kazetová nahrávka "First Time Public", která, jak název napovídá, byla pořízena na prvním veřejném vystoupení KIFOTH. O rok později je dokončeno debutové (opět  kazetové) album "Civilizative Collapse", na kterém se dvojice poprvé oprošťuje od rodného jazyka a používá výhradně angličtinu. Koncem téhož roku vychází další kazeta "Ebola". Na první  CD si museli KIFOTH počkat do roku 1999, ale čekání se vyplatilo, neboť desku  "Spectaclebreakers" vydal prestižní label Out of Line. Dva roky poté přichází novinka  "Fundamentum Divisions", následovaná dlouho očekávaným albem "Acerbity Torrent" roku 2007. To vydal renomovaný americký label EAR/Vendetta music, který si vzal pod křídla i připravovanou novinku "Violence Corporation", jež by měla vyjít v březnu tohoto roku.

Inspirace:

Tématika, kterou se KIFOTH na svých albech aktivně zabývají, zahrnuje problémy dnešního přelidněného a přetechnizovaného světa plného bolesti, beznaděje, tyranie, násilí a nenávisti, stejně jako otázka sebeúcty, rozčarování z bezcitnosti a masmediálních tlaků současnosti, ztráty základní lidské pospolitosti a snášenlivosti, ale i kritika výchovy a opomínání nutnosti péče o osobnostní růst.

Více se o KIFOTH můžete dozvědět z jejich oficiálního webu nebo Myspace profilu.


KIFOTH

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Já mám tyhle kluky fakt ráda, i když jsem je trochu mimožánrově slyšela až na loňským Industrial festu. Dost ostuda, že na takhle luxusní akci přišlo tak hrozně málo lidí, bubáci jsou teď nějací líní, kde jsou ty časy, kdy jsme se na všechny akce třepali jak malí. A to kyfoth už byli jenom taková třešinka v zakrvácený košili. Fakt se na ně 14.3. těším.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.