Rozhovor s The Crimson Ghosts

The Crimson Ghosts - JackalThe Crimson Ghosts se vyhrabali z hrobů v roce 2001. Na počátku byl narozeninový večírek a The Crimson Ghosts měla být jen jednorázovou party kapelou, která hrála známé songy od Misfits. Ty časy jsou už dávno pryč a dnes patří The Crimson Ghosts k nejvýraznějším kapelám svého žánru. Na rukojetích svých hrobnických lopat mají už hezkých pár zářezů, ať už v podobě vydaných desek, nebo úspěšných koncertů a turné po boku všech možných velikánů stylu, který si říká horrorpunk. V současný době vychází nová deska The Crimson Ghosts a už teď je kolem ní pořádný humbuk. Na dotěrné otázky odpovídal hlavní mozkožrout, kytarista a hnací motor kapely - Jackal.

Vaše nová deska "Generation Gore" vylezla (z hrobu) na labelu Contra Light Records. To je váš nový domovský label, odešli jste od Fiend Force?

Jackal:
Jo, ke Contra Light Records jsme přešli už v roce 2009. Nejdřív jsme vydali jeden sedmipalec s názvem "Sharing The Prey", abychom viděli, jak bude spolupráce šlapat. Soiche (šéf CLR) odvedl skvělou práci a my jsme byli maximálně spokojení. Tak se stalo, že naše čtvrtá deska „Generation Gore“ vyšla 2. července 2010 na Contra Light Records. Fiend Force pro nás udělali velký kus práce, ale prostě jsme se chtěli posunout dál, někam jinam.

Album "Generation Gore" má skvělý obal, parádní booklet a celkově dost "sick" artwork, kdo to má na svědomí?

Jackal: Naprosto souhlasím! Podle nás je to zatím nejlepší artwork, co jsme doposud měli. Celé to má na svědomí Američanka Ash Sivils. Spolupráce s ní byla perfektní a zajímavá - přesně věděla, co chceme, rozuměla nám. Byla s ní skvělá komunikace, prostě paráda. Kromě toho je taky fajn člověk. Rozhodně stojí za to mrknout na její tvorbu: www.myspace.com/ashsivils.

...a zbytek The Crimson Ghosts grafiky?

Jackal:
Zbytek veškerých grafických prací dělám já, fotky jsme pořizovali v Bildwerk  (www.bildwerk-koeln.de). Doufám, že se vám líbí! A jestli ne, tak shnijte v pekle! Ne...počkat... nejdřív mi kupte pár piv a pak shnijte v pekle!!

Dobře. Ale pojďme dál - kromě klasického CD vychází „Generation Gore“ i v pár speciálních podobách, o co jde?

Jackal:
CLR se rozhodli nevydat jenom CD digi pack, ale i 3 (!) různé verze vinylů. Takže máme (kromě již zmíněného digi packu) 200ks edici v černo-červené "splatter" barvě, 200ks edici v barvě zvratků a 100ks edici jenom černé klasiky. It's collectors time!

Ty a Monstro máte své vlastní custom modely kytar od Monson Guitars. Jak jste se k tomu dostali?

Jackal:
Kontaktoval jsem na Myspace Brenta Monsona (www.myspace.com/monsonguitars) a jeho reakce mě naprosto zaskočila - byl hrozně nadšený a okamžitě souhlasil se spoluprácí! A tak nám udělal sekery přesně na míru, podle našich přání. A odvedl sakra dobrou práci! Sekery vraždí... hrají jak jsme si představovali, padnou nám jak jsme si představovali... a mají pořádně zvrácený design!

A všechno probíhalo hladce? Poslouchal vás na slovo? A když ne, tak jste ho tloukli?

Jackal:
Brent pochopitelně věděl s kým má co do činění už ve chvíli, kdy jsme se na spolupráci domluvili. Věděl, že s temnými silami si není radno zahrávat. Dal si bacha, aby naše sekery byly přesně takové, jak jsme si je poručili. Strach a hrůza jsou dobrá motivace... hahahahahaha!

Pocházíte z Kolína nad Rýnem (pravděpodobně odněkud z katakomb pod Dómem), ale na Myspace máte, že pocházíte z místa zvaného "Aokigahara". Co a kde to sakra je?

Jackal:
Naše těla možná dřímají v Kolíně, ale naše duše se plíží mezi stromy lesa Aokigahara (v překladu "moře stromů"). Je to veliký les na úpatí hory Fuji v Japonsku, který je nechvalně proslulý vysokým počtem spáchaných sebevražd. Legendy praví, že stromy jsou posedlé zbloudilými dušemi všech zatracenců, které tam ukončily svůj život. A já říkám, legendy nelžou!



The Crimson Ghosts - Midnight Mayhem (live)


Máte svůj oficiální fanklub, nesoucí název "The Braincravers" (se speciální dívčí frakcí "The Crimson Girls"). Kolik mrtvých nemrtvých už čítají vaše řady?

Jackal:
To těžko říct, fankluby si to hlídají samy, my do toho vůbec nevidíme. Rozhodně jich pořád není dost a nikdy jich dost nebude! Potřebujeme každou duši, aby se podílela na šíření nákazy The Crimson Ghosts do všech koutů světa. Navštivte www.braincravers.de a přidejte se! Na přivítanou dostanete balíček unikátních dárků a přístupy k downloadům exkluzivních songů a videí! Stojí to za to, to mi věřte…

Jsou "Braincravers" aktivní jenom v Německu, nebo můžeme čekat nemrtvou delegaci i na váš český koncert?

Jackal:
Podle mých informací žijí (?) po celém světě. Mezi nimi ruští zombíci, Američani, Angličané… prostě v každém koutě světa by se nějací našli. Zatím se ke mně nedostaly zvěsti o přírůstcích z Čech, ale doufám, že se to brzo změní a horda nemrtvých se rozšíří o nové zplozence i z vaší země...

Bezpochyby patříte ke kapelám, které pomáhaly formovat hororpunk, na vašich koncertech jsou k vidění kromě "klasických" horrorpunx i goths, metalisti a HC kids. Jak tohle sou(ne)žití funguje? Jsou na sebe navzájem hodní?

Jackal:
Horrorpunk je vlastně mix ze všech možných stylů a prakticky boří bariéry mezi jednotlivými subkulturami. Nikdy jsme nebyli svědky nějakých velkých konfliktů, jakože by metalisti začali mlátit punkery nebo naopak. Jasně, všude se najdou blbci, ale na našich koncertech se většinou všichni dobře baví, bez ohledu na to, jakou mají barvu a délku vlasy. Kromě nácků, ti by dostali, ale naštěstí se zatím na našem koncertě žádní neukázali.

Hm, a co horory? Určitě už si bezpočetněkrát dostal otázku "Jaký je Tvůj nejoblíbenější horor?" a "Kolik máš doma hororů?". Já se zeptám jinak - máš nějaký horor, který Tě pokaždé posadí na zadek, i když jsi ho už viděl?

Jackal:
Máš pravdu, dost často odpovídáme na otázky s tématem horor. Vždycky mě překvapovalo, proč nejsou dotazující schopní přijít s něčím zajímavějším, týkajícím se třeba kapely, hudby, nebo zvuku. Ale tomu se asi nevyhneme. Tvoje otázka se mi ale líbí! Tak počkat... „Věc“ od Johna Carpentera. Na ten film se můžu dívat znova a znova a vždycky mi běhá mráz po zádech. Nejsou tam použité žádné počítačové superefekty, ani herci nepodali žádný extra výkon, ale celé to "pozadí", to je něco. Zvuky a některé scény jsou taky pěkně nechutné. V poslední době mě dostal film „Paranormal Aktivity“. Sakra, to bylo žrádlo! Jasně, jakmile se na ten film podíváš podruhé, už to nefunguje, ale první zhlédnutí je maso. Koukal jsem na to kolem třetí ráno a vyděšený sem byl pěkně.


The Crimson Ghosts - Jackal


Co vaše monster-zlo-strašidelná image a ženský - funguje to?

Jackal:
Už to tak vypadá...hahahahaha

Ok, tak to by asi stačilo. Díky za rozhovor. Máš nějaké poselství pro české fanoušky, brzo možná nové přírůstky do hordy Braincravers?

Jackal:
Chci vidět všechna monstra pekelně si užívat mejdan hezky před pódiem! Pojďte společně zařídit, aby ta jediná česká zastávka The Crimson Ghosts stála za to a aby se o ní ještě dlouho mluvilo! A mimochodem…lesbicko-upírské aktivity v publiku jsou vítány! Nechť žije a vzkvétá duch Sodomy Gomory!

Díky za interview, uvidíme se v Budvar city! STAY UNDEAD.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.