Rozhovor s Vanessou – posluchači by měli dostat mnohem víc z toho, co jim chceme dát

vanessa_brnoTvrdě elektronická Vanessa je i po letech formací, která stále šokuje veřejnost. A vedle toho přináší zajímavou, silnou muziku. Není tedy překvapením, že ani v tomto „dotazníku“, který pro CZS vyplnila kreativní trojice kapely před jejich koncertem, který proběhne už tento pátek v pražském Meet Factory, nechybí kontroverzní výroky a prohlášení. Posuďte sami.





CZ SANCTUARY: PO NECELÉM ROCE SE VANESSA VRACÍ PŘEPADNOUT PRAHU VELKÝM KONCERTEM. JAK BYSTE ZHODNOTILI UPLYNULÝ ROK FUNGOVÁNÍ VANESSY PO TRIUMFÁLNÍM REUNIONU?

Daniel Rodný
: Byl to rok na rozjezd. Nahráli jsme celkem narychlo jedno album (Ave Agony) a odjezdili pár koncertů, abychom si ujasnili, jestli se do toho chceme pustit pořádně.

Samir Hauser: K tomu chci říct, že vy se sice bavíte, ale my tu vaši zábavu platíme svým zdravím. Například Mirek Papež má teď vážné zdravotní problémy, kvůli kterým nemůže s Vanessou vystupovat živě. Bude s kapelou nadále spolupracovat už jen studiově.

Miroslav Papež: Ano, Samir má pravdu. Trpím v poslední době stupňujícími se záchvaty nevolnosti. Doufám ale, že se to časem zlepší.

CZ SANCTUARY: LIŠILY SE VAŠE PŘEDSTAVY O UPLYNULÉM ROKU OD SKUTEČNOSTI? MÁM TÍM NA MYSLI PŘIJETÍ DESKY, PROBĚHLÉ KONCERTY A VŠE CO SE OKOLO VANESSY NAKONEC MOHLO STÁT NEBO NEČEKANĚ NAKONEC STALO?

Daniel Rodný
: Ohlasy na desku "Ave Agony" byly hodně dobré – navíc mě překvapil vřelý ohlas v Německu, kde byly recenze dokonce lepší než v Česku. Přitom sedm z třinácti věcí na desce byly vlastně „demáče“, protože jejich studiové verze jsme nestihli natočit, což je škoda – když zpětně porovnám třeba dema a studiové verze našich starších desek, rozdíl je velký. Možná by stálo za to ty skladby z "Ave Agony" časem přemíchat a vydat „Ave Agony v2.0“, ale teď to nemá prioritu, děláme na nových věcech.

Samir Hauser: Omlouvám se, ale nevím jak odpovědět na tuto otázku.

Miroslav Papež: Já jsem spokojený, pěkně jsem si to užil a už se těším na desku novou, hlavně jsem zvědavý, s čím přijde Samir.

CZ SANCTUARY: JAK BYSTE POROVNALI ČESKÝ HUDEBNÍ RYBNÍČEK OKOLO VANESSY V ROCE 1992-5 A 2010?

Samir Hauser: omlouvám se, ale nevím jak odpovědět na tuto otázku.

Miroslav Papež: Myslím, že není co porovnávat.

CZ SANCTUARY: JE NĚCO, NA CO JSTE V RÁMCI POSLEDNÍCH 12 MĚSÍCŮ VYSLOVENĚ HRDÍ NEBO NAOPAK, CÍTÍTE, ŽE SE V UPLYNULÉM ROCE NĚKDE HRUBĚ ŠLÁPLO VEDLE?

Daniel Rodný
: Ve Vanesse neřešíme, jestli je někdo na něco hrdej a podobný blbosti. Jde o mnohem závažnější věci – vypořádání s temnými silami, nástup čipové totality, vibrace negativních ještěrů, mentální propojení s Plejádami. Většina lidí netuší, jak blízko je peklo.

Samir Hauser: Jo, jsem hrdej, že nevím, jak odpovědět na tuto otázku.


 


Vanessa - Fízl na speedu


CZ SANCTUARY:  PŘED VÁMI JE KONCERT V PRAŽSKÉM MEET FACTORY. NA CO SE MŮŽEME V JEHO RÁMCI TĚŠIT? PŘIPRAVILI JSTE SI NĚCO SPECIÁLNÍHO?

Samir Hauser
: Sehnali jsme několik lidských potratů a další porodní odpad. Chceme to naházet do lidí.

CZ SANCTUARY: MNOŽÍ SE DOTAZY A ŽÁDOSTI O NOVÉ SKLADBY. JSOU PŘIPRAVENÉ NĚJAKÉ NOVINKY? ZAHRAJETE NĚJAKÉ V MEET FACTORY?

Daniel Rodný
:  Novinky máme a možná pár z nich v Meetfactory zahrajeme. Podle atmosféry.

Samir Hauser: V žádnym případě nic hrát nebudeme.

Miroslav Papež:  Vzhledem k tomu, že playlist do Meet Factory sestavuje Dan, tak netuším, jestli se už nějaká z nich teď hrát bude, ale určitě tam pár překvapení bude.

CZ SANCTUARY: JAKO PŘEDKAPELY VYSTOUPÍ LATEXJESUS A DIGITAL FACTOR. PROČ JSTE SI VYBRAL Z DOMÁCÍ NABÍDKY PRÁVĚ DÁMSKOU TROJKU?

Samir Hauser
: Protože jsme si řikali, že možná budou páchnout míň než chlápci…ale pak tam někdo dal tu německou skupinu, takže je to vlastně jedno.

CZ SANCTUARY: VENKU MÁTE NOVÝ KLIP A DOKUMENT, NA KTERÝ UŽ PODLE TRAILERU MOC TĚŠÍME. CO MÁ VANESSA V PLÁNU NA PŘÍŠTÍ ROK?

Daniel Rodný
:  Kromě nové desky máme v plánu propracovat a zradikalizovat koncertní show. Tenhle rok byl tak trochu o náhodě, většinou to byla loterie – jakou budou mít v tom kterém městě aparaturu, jestli tam budou světla, jestli se tam seženou krysy, červy nebo porodní odpad, jestli tam bude nějaká plocha na promítání... S novým programem chceme mít nad těmihle věcmi větší kontrolu: budeme jezdit s vlastní aparaturou, doplníme a doprogramujeme světla i projekci, zvířata budou předem naporcovaná, na stranách pódia budou softwarově ovládané chrliče krve a hlenů, k lidem by se tak mělo dostat mnohem víc z toho, co jim chceme dát.

Samir Hauser: Omlouvám se, ale nevím, jak odpovědět na tuto otázku.

Miroslav Papež: Pokusit se dát dohromady materiál na novou desku.


 


Trailer dokumentu o comebacku Vanessy


CZ SANCTUARY: PLÁNOVANÝ ATAK NĚMECKÉHO PUBLIKA NEVYŠEL KVŮLI NEMOCI BUBENÍKA JARDY STUCHLÉHO. PLÁNUJETE DRUHÝ POKUS NA PŘÍŠTÍ ROK?

Daniel Rodný
: Jestli bude čas, rádi si zahrajeme v Německu i kdekoli jinde.

Samir Hauser: Omlouvám se, ale nevím, jak odpovědět na tuto otázku.

CZ SANCTUARY: I PO VÍCE NEŽ DVACETI LETECH JSOU VAŠÍ MUZIKOU, KONCERTNÍ PREZENTACÍ, VIDEI, ROZHOVORY A DALŠÍMI AKTIVITAMI LIDÉ ŠOKOVÁNI, ZNECHUCENI ATD. JAK TO DĚLÁTE, ŽE Z NICH DOKÁŽETE VYDOLOVAT TAKOVOU SILNOU REAKCI?

Daniel Rodný
:  Především není cílem dolovat z někoho nějaké reakce. Lidi by byli mnohem víc šokováni, kdyby viděli, co se děje na našich zkouškách nebo ve studiu – tam se odehrávají věci, nad kterýma fakt zůstává rozum stát. Bývají to hodně psychedelický zážitky, při kterejch jde o zdraví. Jenom útržky z toho se pak dostanou na koncert nebo do nahrávek.

Samir Hauser: Omlouvám se, ale nevím, jak odpovědět na tuto otázku.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

potraty? kde je berete? neni to nelegalni?
Tím nejlepším, co by mohla tahle "kapela" - omlouvám se tomu slovu, že jej urážím přidělováním k těmhle ubožákům - příští rok udělat, je cíleně se rozpadnout, omluvit se všem za svou existenci a vyplatit za ni tučné odškodné. A kdyby to stihli ještě do letošních vánoc, bylo by to ideální.<br /><br />Když už jsme u těch potratů (porodní odpad raději nekomentuju) - http://pro-zivot.pise.cz/11827-nejvetsim-nepritelem-potratoveho-prumyslu-je-veda.html

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.