Ještě jeden hrdina – The Stranglers

The_stranglersBritští The Stranglers pod vedením Jean-Jacquese Burnela patří mezi hudební ikony. Kapela prošla proto- i post-punkem přes pop i art rock, až k new wave a klávesové psychedelii. Redaktor David Berdych z Rock& Popu proto v září roku 1998 nelenil a vyrazil na bratislavský festival Seven, aby si s principálem pohovořil z očí do očí. A tento třináct let starý rozhovor si nyní můžete díky rubrice Retro znovu přečíst i vy...



Zdroj: Veronika (děkujeme!)

Rubrika "Retro" slouží jako místo, kde soustředíme zajímavé články ze starých médií za účelem zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), ale i pro zvýšení povědomí o tom, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety (a i srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo). Příjemným bonusem pak je, že některé články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

A jelikož podobných klenotů nikdy není dost, pokud máte nějaké v záloze, nebo je u někoho objevíte a mohli byste je naskenovat/zapůjčit k naskenování, budeme moc rádi, pokud se nám ozvete na adresu redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme za pomoc!

Teď už ovšem nechme hovořit Davida Berdycha a hlavně vůdčí postavu The Stranglers Jean-Jacquese Burnela ve velmi zajímavém a podrobném interview.

Ještě jeden hrdina
Autor: David Berdych
Fotky: Daniel Vojtíšek & archiv
Médium: Rock& Pop, září 1998 (s 60-63)

 

the_stranglersthe_stranglers_2

the_stranglers_3the_stranglers_4


mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.