Rozhovor s Wayne Husseym z The Mission

waynehussey_sDeset minut. Tolik času se rozhodl rozhodný tour manager ukrojit ze života předáka The Mission, Wayne Husseyho, pro čtenáře Sanctuary.cz. Kapela přijela se zpožděním do Prahy z předchozí štace v Budapešti a potřebovala se před samotným koncertem trochu občerstvit. Otázky připravil Nephilim, na místě se ptal a více vyzvídal Pavel Zelinka.






CZ SANCTURY: AKTUÁLNÍ VÝROČNÍ TURNĚ JEDETE V TÉMĚŘ PŮVODNÍ SESTAVĚ. PROČ SE K VÁM NEPŘIDAL BUBENÍK MICK BROWN?

Wayne Hussey:
Měl se přidat, ale problém byl, že na rozdíl od naší trojice, která se na hudební scéně pohybuje neustále, on po odchodu z The Mission v podstatě přestal na bicí hrát. Dali jsme jednu společnou zkoušku, poté si Mick půjčil bicí na dva dny a cvičil a cvičil..... ale nešlo to. Sám Mick poté navrhnul, abychom si sehnali někoho jiného. Jedeme v této sestavě s jeho požehnáním.

CZ SANCTURY:  OHLAS NA TURNÉ JE SKVĚLÝ – NEMÁTE V PLÁNU V TÉHLE SESTAVĚ VYDAT NĚJAKOU DALŠÍ DESKU?

Wayne Hussey: Je pravda, že ohlas na turné je fantastický. Tak dobrý, že jsme po úvodní sérii koncertů, kterou to mělo celé skončit, stále na cestách. Na podzim jedeme sérii Britských koncertů společně s Killing Joke a The Cult a před potvrzením je série koncertů v příštím roce. No a poté se možná zavřeme ve studiu a natočíme něco nového...

CZ SANCTURY: TAKŽE BYCHOM SE MOHLI DOŠKAT NOVÉ DESKY THE MISSION… ?

Wayne Hussey: Je to možné.

CZ SANCTURY: EXISTUJÍ UŽ NĚJAKÉ NOVÉ NÁPADY NEBO PÍSNIČKY, KTERÉ BY SE TAM MOHLY OBJEVIT?

Wayne Hussey: Já mám nápadů pořád plnou hromadu, ale nerad bych zacházel do větších podrobností. Ono totiž ještě není o čem konkrétním mluvit a já jsem si osobně už před lety zakázal plánovat na delší čas dopředu, protože to nakonec stejně dopadne jinak.

CZ SANCTURY: RÁD BYCH SE TEĎ ZEPTAL NA SPOLUPRÁCI S JULIANNE  REGAN. NEDÁVNO VÁM TOTIŽ VYŠEL NOVÝ SINGL Z DESKY „CURIOUS“…

Wayne Hussey: Desku předělávek našich oblíbených skladeb jsme společně plánovali už delší dobu. Jsem rád, že jsme celý koncept dotáhli do konce. Nic nového ale v současné době společně neplánujeme.


Wayne Hussey & Julianne Regan - Unravel


CZ SANCTURY: V PRAZE KONCERTUJETE UŽ POČTVRTÉ. VZPOMÍNÁŠ SI JEŠTĚ NA PRVNÍ VYSTOUPENÍ? PSAL SE ROK 1990 A VY JSTE VYSTUPOVALI PŘED PLNOU SPORTOVNÍ HALOU?

Wayne Hussey:  Popravdě, všechny koncerty té doby mám slity všechny dohromady, takže se omlouvám, ale zážitky spojené přímo s tímto koncertem v hlavě bohužel nemám. Co si ale pamatuju moc dobře, bylo promo focení na Václavském náměstí pro New Musical Express. Ten článek na přebalu časopisu hlásal „nejpitomější kapela současnosti“ – měj potom rád tenhle plátek (smích).

CZ SANCTURY:  JAKÉ TO TENKRÁT BYLO, NAVŠTÍVIT ČESKOSLOVENSKO?

Wayne Hussey:  Pamatuji si na zcela jiného ducha, který tehdy vládl v ulicích Prahy. A popravdě řečeno, cítil jsem ho i v ostatních postkomunistických zemích, kde jsme tehdy hráli. Jistou čerstvě nabytou volnost, nesvázanost nadnárodními korporacemi. Globalizace byla tehdy vašim zemím na hony vzdálena.

CZ SANCTURY: JAK SE OD TÉ DOBY ZMĚNILI FANOUŠCI NA VAŠICH KONCERTECH?

Wayne Hussey:  Jsem realista. Je mi jasné, že jako kapela okrajového žánru nemůžeme dosáhnout nečekaného comebacku, jakými se blýskli v poslední době třeba Tom Jones nebo Bobby Wommack. To je prostě mainstream zatímco my hrajeme gotický rock. Období slávy je logicky po vrcholu v první polovině 90. let je pryč. Ale nestěžujeme si. Naopak, člověk je vděčný, že bez ústupků může hrát před plnými sály i po tolika letech.

CZ SANCTURY: POČKEJ, PŘED PÁR DNY JSTE SE VRÁTILI ZE ŠŇŮRY PO JIŽNÍ AMERICE A TAM NA VÁS PRÝ ČEKALY FANYNKY NA LETIŠTI...

Wayne Hussey:  Jo, to je pravda. Vystoupili jsme z letadla a najednou zástup mladejch holek s žádostí o podpis. Přijeli jsme na hotel a to samé v bledě modrém. Neuvěřitelné. Po 15 letech jsem se zase na chvíli cítil jako popstar (smích).

CZ SANCTURY:  ČAS NÁS TLAČÍ, A TAK MÁM POSLEDNÍ OTÁZKU – JAK PROŽÍVÁŠ UMÍSTĚNÍ LIVERPOOLU V LETOŠNÍM ROČNÍKU PREMIER LEAGUE?

Wayne Hussey: No co ti budu povídat. Nic moc. Liverpool teď prožil období temna. Měl smůlu na několik úplně nekompetentních majitelů, kteří zkazili, co mohli. Teď se začínají věci dávat pomalu dohromady, ale čekám, že ještě pár let budeme bojovat spíše sami sebou, než začneme zase ostatním dávat pořadně na frak!

CZ SANCTURY: TO VÁM PŘEJU! DÍKY ZA ROZHOVOR A AŤ SE KONCERT VYDAŘÍ!

Mission

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Pekny rozhovor. Kazdopadne je*at Liverpool FC :lol: 8)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.