Project Pitchfork se po třech letech vrací do Prahy

ppp2012_sV neděli 4. listopadu mají všichni milovníci elektronické klasiky Project Pitchfork svátek. A aby toho nebylo málo, vrátí se do Prahy i oblíbení darkwave belgičané The Breath of Life, které doprovodí domácí Magpie.







 

Když tvrdě elektronická legenda Project Pitchfork vystoupila v dubnu 2009 v zaplněném Lucerna Music Baru, byl to grandiózní návrat kapely do České republiky po dlouhých 12 letech. Na další vystoupení naštěstí nemusíme čekat tak dlouho, přesto se za více než tři roky v životě německé legendy stala spousta zásadních okamžiků. Kapela vydala dvě dlouhohrající alba, přičemž druhé z nich „Quantuum Mechanics“, je bráno za jeden z vrcholů jejich novodobé diskografie. Předák kapely Peter Spilles vedle toho úspěšně vede i boční, tanečnější projekt Santa Hates You, který připravil k vydání dokonce tři desky. Poslední s názvem „It’s Alive“ vyšel koncem září.

Project Pitchfork se v současné době naživo prezentují v pětičlenné sestavě se dvěma bubeníky, která sound kapely vrací do zlatých 90. let. Není náhodou, že set kapely obsahuje mnohem více EBM a darkwave nuggetů z tohoto období než v době poslední návštěvy kapely před třemi roky. Pamětníci prvních koncertů tria v legendárním Bunkru budou nadmíru spokojeni, mladší pak ocení formu, kterou Project Pitchfork i po více než dvaceti letech na scéně, stále válcují kluby doslova po celém světě.



Project Pitchfork - Lament 

Na rozdíl od posledního koncertu před třemi roky se bude připravovaný koncert lišit v mnoha momentech. A troufáme si tvrdit, že pouze pozitivním směrem.

1. V roce 2009 Project Pitchfork dorazili do Prahy v podstatě na otočku z Hamburku, to znamená, že unavení dlouhým cestováním s sebou přitáhli pouze to opravdu nejnutnější. Tentokrát je pražský koncert součástí podzimního turné a kapela s sebou přiveze veškeré vybavení jako k ostatním koncertům. Těšit se tedy můžete na tři velké LED stěny, které budou dokreslovat skladby za zády kapely.

2. Další novinkou je rozšířená sestava Project Pitchfork. Na jaře se peter Spilles a spol. na koncertech představovali jako trojice, když se po letech rozloučili s dlouholetým kytaristou Carstenem Klatterem. V létě ale koncertní sestavu posílil druhý bubeník Nook a po krátké rekonvalescenci se do sestavy vrací i zakládající člen, klávesák Dirk Scheuber! Sound kapely se díky absenci kytary vrací více do čistě elektronických devadesátek a na setlistech Project Pitchfork z poslední doby je to znát.

3. Kapela Prahu v žádném případě neošidí ani co se týče délky vystoupení. Čekejte alespoň dvouhodinovou show!

4. Project Pitchfork s sebou také vezou poměrně velký balík propagačních předmětů, pd triček, přes čepice, klíčenky, až CDčkům a DVDčkům. Vše za maximálně příznivé ceny.



The Breath Of Life – The Dark Side


Jako speciální host se v pražském Rock Café představí belgická gothic darkwave legenda The Breath Of Life, jejíž vztah k České republice je více než vřelý. Kvintet připravil po sedmi letech k vydání novou řadovou desku „Whispering Fields“, kterou v Praze nejen představí, ale i pokřtí. Po dvou letech tak znovu potěší své věrné fanoušky v České republice.

Soupisku vystupující ještě doplní domácí předskok. Objev portálu www.czscene.cz, synth/postpunk/electro popová čtveřice Magpie, o afterparty se postará ostřílený harcovník DJ Kootcha.


PROJECT PITCHFORK (D), special guest: THE BREATH OF LIFE (B), Magpie + DJ Kootcha
4. listopadu 2012 (start 20:00)
Praha, Rock Café (Národní 20)
Vstup: Ticketstream 490  Kč / na místě 590 Kč
FB event koncertu - www.facebook.com/events/127467254063002

PP

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

V Rock Cafe neplatí policejní hodina ?<br />Jestli ne tak super, jestli jo tak se to nedá stihnout...Asi hloupá otázka ,když to někdo organizuje asi to má zmáklé.Jen vím že tam dříve byly problémy tak mě to napadlo :-)
Hellmut: Již dávno ne, to máte staré info, prověřeno naším vlastním večírkem uplynulou sobotu. těšíme se na viděnou.
Super tak ok .Jen jsem si to počítal a měl jsem trochu strach.Ale jen maličký :lol: věřil jsem že to máte zmáknuté... :D
V kolik asi tak zacnou PP, bude to pred 22:00?
V sobotu nebo v neděli dopoledne dáme na stránky harmonogram celého večera.
Danke!
Tipuji, že to bude NEJ! akce letošního roku ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.