The Seven Heaven

7Hv1_sDnes opět zabrousíme na server CzScene.cz, abychom vás seznámili s dalším slibným projektem tuzemské temné alternativy. Tentokrát tu máme synthpop/dark wave novoromantiky The Seven Heaven.






 

O kapele

The Seven Heaven je elektronické duo Richard Grey a Carlos De Paulo, doplněné o hostující hudebníky bicí&kytara. Jejich hudba, kterou označují  jako „hořko-sladký pop“, balancuje na pomezí synthopou, new romance a dark wave. Milovníci klenutých refrénů, tajemných nálad, tepajících syntezátorů a zasněných zvuků si přijdou na své.

Biografie

Kapela The Seven Heaven byla založena koncem roku 2002 v Praze čtyřmi velkými fandy hudby let osmdesátých. První skladba nese příznačně název "1981" a v roce 2003 slaví úspěchy na serveru http://www.depechemode.cz . Původně se mělo jednat o jednorázový studiový projekt, který bude hrát retro hudbu v duchu new romance scény počátku 80.let.

V letech 2004-5 kapela pracuje na nových skladbách, které se začínají lehce vymykat původnímu záměru. Z původního kvarteta se stává duo.  Koncem roku 2008 byla nahrána skladba "Faithless in Faith" jako předzvěst připravovaného alba "The End Of Hi-Fi?". Zmíněná píseň je již hrána na několika internetových rádiích po celém světě a na Rádiu 1. Většina skladeb je natáčena ve studiu Atelier zpěváka a skladatele Ravena. 

 


The Seven Heaven –  New Isolation

Sestava

Richard Grey – zpěv, kytary
Carlos De Paulo – syntezátory

 

Diskografie

Pětipísňové EP  nazvané  „Faithless In Faith“ vyšlo v limitované edici v roce 2011.  Koncem roku 2012 kapela představila klip k písni "New Isolation", aktuálně pracuje na klipu k písni "The First Minute Without You" a nové desce.

Inspirace a vlivy

David Bowie, O.M.D., Depeche Mode, Ultravox, Visage, Duran Duran, Human League, Clan Of Xymox, New Order, Joy Division, The Cure, The Mission, The Sisters Of Mercy, Wolfsheim, Japan, One Two, IAMX, The Cars, Eurythmics, Simple Minds, Dead Can Dance, Cocteau Twins.

Profil projektu The Seven Heaven najdete na portálu CzScene.cz

7Hv2

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.