N.I.C. – aréna masožravých kytek

nicsV dnešním Retru se opět vypravíme do historie – tentokráte ale do té ryze české. Určitě si totiž zaslouží připomenout jedno z tuzemských mála gothicrockových uskupení začátku devadesátých let, skupinu N.I.C. pohledem 21 let starého článku v UNI.





 

Článek vyštrachal a naskenoval kolega Nephilim

Ale ještě předtím taková ta klasická omáčka - V rubrice "Retro" opět oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů, zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo. V neposlední řadě se také domníváme, že tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu. 

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

A teď už se podívejme na dvojici článků, které se v březnu roku 1992 objevily v časopisu UNI. První je krátká zmínka v článku "Rockový šlahoun" Milana Šindeláře, druhý pak zasvěcený pohled Dany Janovské (mimochodem jejich bývalé klávesistky) v samostatné stati. K tomu tady máte jednu skladbu od N.I.C., ať se při čtení článků pěkně naladíte na stejnou notu.

 

{mp3}nic_smesna_vec{/mp3}
N.I.C. – Směšná věc 

N.I.C. 
Autoři: Milan Šindelář, Dana Janovská
Médium: UNI (3/1992)

 

nic2b

NICb

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Už jsem to s ivanem Divínem rozebíral!!!Je to typická muzika porevoluční éry - tedy - v dobrém!!!
Už jsem to s ivanem Divínem rozebíral!!!Je to typická muzika porevoluční éry - tedy - v dobrém!!!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.