Report z Vanessy v Děčíně

Vanessa Další díl insiderského reportu z Vanessy od našeho externisty Kootchy – tentokrát z Děčína.








 

Pozn. redakce – protože nemáme z děčínského koncertu fotky, dáváme do článku obrázky z jiných vystoupení Vanessy, aby se text lépe četl.

Přes Děčín jsme v létě pluli lodí a byl to jeden z nejhorších zážitků minulého roku. Neustále jsem měl před očima ten postapokalyptický pohled z vody na město, kdy jste fakt měli pocit, že je těsně po válce a v centru přežily jen polodivoké skupinky nedomestikovaných romů, rabující poslední zbytky civilizace. Musím s radostí oznámit, že když pojedete po silnici, je to o moc lepší a když jsme se ve městě ptali dvou evidentně sjetých romů, kde je klub Garáž a oni nám rozuměli, tak ze mě spadla obava, že nám zapálí auto a ani nebudeme vědět proč.

Klub Garáž, je spodní patro městského kina a nenapadlo by mě, že to bude důvodem k takové legraci, která posléze byla. Stage byla malá a prostory podniku velmi uspokojující. Prošli jsme přes pódium do backstage a vylezli jedno patro nahoru, kde seděli, po odpolední sauně vyvonění Papež s Hauserem. Proběhlo klasické zdravení „Ave Bratři“ a mně hned došlo, že stojíme na chodbě kina.

Vzhledem k mojí profesní nahluchlosti jsem začal něco vykřikovat a Samir mi říká: "Drž hubu, tady za těma dveřma je premiéra Babovřesk 2, takže musíme být potichu!“ Už to mi přišlo vtipné. Když jsme vlezli do šatny, kde nikdo nebyl, ptám se Mirka, kde jsou Tuzex, Stuchlý a Horák? „No Ty mi to nebudeš věřit, ale Horák dneska nebude, protože jde zítra s tou prolhanou brněnskou produkční Zlatuškovou na Českého Lva a ač se to zdá nepravděpodobné, Stuchlý s Tuzexem jsou v kině na Babovřeskách!“ Čeho my se ještě s Vanessou nedočkáme?

Samir měl výbornou náladu a dával k dobru jednu historku za druhou, speciálně hlášky o novém projektu Dana Rodného s názvem „Fanatici“ byly nejvíc! Zábavová kapela hrající tango atd. V šatně také panovala dobrá nálada díky tomu, že včera rozhodla rada nejstarších a nejzkušenějších v ČT, že tečka páteční noci byla v pořádku a šňupání z bible je korektní, čímž podle mě vzniká vesele nebezpečný precedens, že šňupání čehokoli, kdekoli, na čemkoli, kýmkoliv je naprosto v pohodě. Moc se těším, až 5Angels ve Sstudiu kamarád vytáhnou psáňa a protáhnou ty svoje mini-rypáčky.

 

Vanessa v Chomutově


Fízl co hlídá kapelu přišel s tím, že dole čekají nějací dva Slováci a chtěj podpis. Kluci souhlasili a nahoru přišli dva šífáci z Prievidze, kteří zakotvili kontejnerový trajekt ve městě a vyrazili na koncert. Vytáhli vinyl Ave Agony, plakáty, cd Atidotum, no prostě byli vybavení jak teeneagerky na koncertě George Michaela. A do toho pořád hlásili: „Do piče, ja vás už počůvám po kokot dlho“ nebo „Potě sa vyfotiť, lebo mi jebně“a na závěr z něho vypadlo, že "sa tu pekně ožerů a ráno sa musí odjebať s lodí do Hamburgu“.  Do tohohle mumraje, se vrátila rytmika z Babovřesk a opravdu měli co vykládat. Jarda nám chtěl namluvit, že celou produkci prospal, což jsme mu samozřejmě nikdo nevěřil, protože bylo jasný, že je Troškou nadšený a film si sežene i na DVD.

Předkapela žádná nedorazila, protože bylo nutné začít hrát až po skončení kina, což bylo až v deset. Nedokážu odhadnout kolik tam bylo lidí, třeba 250, možná méně, ale rozhodně si to chtěli užít a od začátku to dávali najevo. Vanessa s sebou přivezla nového zvukaře, který se napoprvé zřejmě rozhodl, že to udělá co nejvíc masakroidní. Jak si usmyslel, tak také udělal.

Jestli mi někdy na předešlých koncertech přišel Tuzex moc slyšet, tentokrát to byl opravdu kytarový gun-machine. Zapomeňte na frontmana, na keyboardera i bicmena, na pódiu byl only TVZEX. Nutno podotknout, že jeho vybavení je opravdu kvalitní, combo Orange hraje fakt jak za nároďák. Kytara mi chvílemi drtila koule tak masivně, že jsem se až rozhlížel kolem, co na to ostatní. Všichni nadšení a v poho. Nephilim na mě spiklenecky mrkal a pokřikoval: „To je metal co?!“ Třeba „Flashback“, ve kterém je kytara odjakživa, tentokrát drtila silou White Zombie nebo Carcass, najednou jsem nevnímal Moimirovy chemky, ale jenom tu brutální zboosterovanou šestistrunku a Hauserův diktát. Uvědomil jsem si a Pope mi to po koncertě potvrdil, že jsem vlastně rád, protože to není furt stejný. Tenhle koncert měl hudební intenzitou rozměr Fear Factory, Ministry nebo MadBall. Fakt nářez jak prase!

 

Vanessa

Hauser textově opět nechyboval, byl v nebývalé pohodě. Když si před koncertem připravoval hrůzostrašný guaranový výluh (ochutnal jsem ho a držka se mi ohnula, jak to bylo silné), ptám se ho, proč radši nedá čáru a odpověd mě rozbila na kusy: “Ty vole, to už teď není tak jednoduchý, mně už kvůli tečce páteční noci nechtěli dva dealeři prodat koks!“ . To už mi tekly slzy smíchy a Samir pokračuje: „Já si myslel, že si dělá prdel, tak mu ještě říkám – 'to jsem já!! Brůůno rozumíš? Brůůůno ty debile'… 'Ne ne ne hele já tě fakt neznám'“. 

Takovouhle hlášku jsem fakt nečekal, špinavý dealeři se bojí prodat pražskému Junkiemu nr.1 trochu matroše na koncert, protože mají strach kvůli přiblblému pořadu v televizi! Paráda….Kocourkov. Úplně si představuju tu dýlerskou poradu: „Hele koupil jsem od Komorouse půl kila, část jde do parlamentu, část do SaSaZu a jiných Pražských kokspodniků, tohle je pro zlatou mládež a tenhle zbytek je pro Bruna….. neeee pro Bruna neee, ten to sjíždí v televizi, to je moc nebezpečný!“ Ha ha ha…. Víc takových historek. Zakončil to Samir větou: „No, já jsem vlastně rád, díky televizi mi ty šmejdi nechtěj prodat fet a ja sem krásně čistej, a to po dost letech.“

Playlist byl až na dvě vyjímky stejný jako v Praze. Lidi si vydupali hned dvakrát přídavek a měl jsem radost, že Herrich-em vyprovokovaný pokřik „Ahoj, Chcípni“ se setkal s hlasitou odezvou v kotli. Opravdu se mi v Děčíně líbilo, holek tam bylo víc než kluků, příjemný klub, super zvuk, zákaz kouření-takže čistý vzduch, Prazdroj na čepu a Cola v lahvi, nikdo nemluvil hantecem a domů to byl kousek po normální silnici a ne po D1. Těšíme se na Plzeň!

 

Vanessa Brno

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tenhle druh reportu, propagační, rádoby uhozený VANESSA styl je už ubohý. Prosím stop.Má to být report z koncertu a ne Vaše lízání zadků protagonistů koncertu.
vykuř si a nečti to...
Taky si nech občas vylízat zadek a nebudeš tak protivnej, uvidíš ;)
unuděný: je to fakt. prostě hrůza. napiš to líp.
Ovečky
to Unuděný: Díky za příspěvek, tady je jedna skladba pro Tebe:<br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=7NcwUXI6BWk
Ano Ano. Tak nám to tady ale žije v komentářích najednou co? Vyjádřím názor a jsem(dle tvého odkazu) pííííča? Fikané. Předvídatelné. Stále jedete na kolejničce. Ovečko.
Napiš lepší článek, nebo jdi do píči...
nebo jdi do píči... oo krásné heslo... ovečko
Bééé, ty debile. Upřímně doufám, že jsi troll, jinak jsi fakt k politování. Sbohem
Já ti to říkal Karle. Už i bečí... Mission Accomplished
tak se za nama stav v Plzni, muzem si popovidat kdo je ovecka ty píčo..... Ja treba i chapu, ze kdyz nekdo nezna nas ani nikoho z kapely, tak ho to tolik nebavi... tak to nečti... ale kurva neneguj to, ze to nekoho baví... ano mas pravdu v tom, ze si rozproudil komentare, protoze takovyho negra jsme tu jeste nemeli... i ti Brňaci jsou zajimavejsi nez cokoli co si vyblil... di si vyhonit toho miniptáka co ti smrdí mezi nohama a tenhle web si proste zabanuj...
Takže se dokážeš jen vztekat? Veřejně na webu nadáváš? OI ty jsi psal ten článek? Ovečko?
kde se vztekám? mě je tě spíš lito... ano veřejně jsem napsal, ze si píča... nechame toho, ty furt opakuješ ty zblije a nic objevného už nepředvedeš.. zbytečně projebanej čas
Neb(r)eč. Ovečko.
a já myslel, že už vymřeli - a oni jsou mezi námi pořád!<br /><br />http://www.mrbrightsky.com/wp-content/uploads/2010/07/internetHero.jpg<br /><br />je mi Tě upřímně líto, musíš být tuze zakomplexovaný ;-) <br /><br />howgh, tady tomu bačovi už nemá cenu víc psát :D
Ano, to jsem já. Ale vy jste hnusní trapní feťáci. Myslíte si, že jste gothaj, nebo co je to za salám. Nosíte trapné plynové masky, ale jen na trapné párty. Pak v nich tančíte te industryjál denc.Myslíte jsi, že jste freee tolerantní lidičky. Jste jen kreatury, které vulgárně nadávají kvůli názoru v komentáři. (jdi do píči teď letí)Jo a VANESSA je pěkně trapná kapela aby jste věděli. Zpěvák je obrkoule. Ještě horší je, že ho maminka ani nenaučila hygieně. Furt má pod nosem nějakou mouku nebo co. Asi nemá ani na kapesník a je to špindíra. V jejich klipu FÍZL NA SPEEDU píše fízl zprávu na ipodu a ještě nemá ani zaplou wifi. Fakt trapný, ale toho jsem si všiml jenom já, jelikož jsem geek. Přesně ten na vobrázku.
Unuděný: Ale ten fízl mohl mít předplacenej internet a moh psát zpávu i bez wifi!:)
Ach jo. Míšo. Ipod.!! Běž si ukrojit gothaje radši.
No vidím, že to tady žije a že je Vanessa fakt slavná, když už ní věděj lidi, jako je "unuděný", kterej se evidentně v hudbě nevyzná(což nemyslím nijak zle). Hlavně to, že choděj obycejný lidi trolovat na sanctuary.z je zazrak. Vanessa to dokazala!:)
Sparta!!!
No ta vaše VANESSA to válí. už i "OBYČEJNÍ" lidi sem chodí. VANESSA to dokázala. Nejste nic vyjímečného. Ovečky s maskama na hlavě.<br /><br />Tahle troska?<br />http://www.youtube.com/watch?v=IQjgLUFngi4<br /><br />Kdyby jste se věnovali něčemu jinému, než těm vašim neobyčejným věcem. Tenhle toho salámu taky asi spapal moc. <br /><br />Tohle je panečku alespoň výkon. <br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=x_4lxcle7OE
Unuděný: chápu, že potřebuješ pozornost chlapče. Ale tady se asi moc neproslavíš, moc lidí sem nechodí, tady chcíp pes
SKINNY PUPPY?
To je ten Váš chcíplej pes?
Já jsem rád, že jsem se pobavil přes víkend a zjistil, že jse zde spusta NEOBYČEJNÝCH lidí.(poblít se z Vás) čao
Unuděný, hele zalez strejdo, tyhle sračky se daj číst v každý diskuzi na novinkách
Kootcha - výbornej report. Mě to pořád baví - dokážeš atmosféru přiblížit a nastínit daleko lépe než kdokoliv jiný ve znuděném reportu ... tvé reporty mají koule, mají humor, mají historky ze zákulisí a hlavně po přečtení mám pocity jako bych tam fakt byl ... takže díky, a jen tak dále ;-)
díky, kvuli lidem jako Ty, to píšu...
jste hovada buzerantský zmrdi zasloužíte podupat po hlavách šmejdi
Diky za duchaplny prispevek, ale uz bys mel byt v postylce. Tak sup sup!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.