Den, kdy Prahu znásilní Grausame Töchter, je skoro tu!

GT 22 08malyV tajuplných prostorách klubu Kotelna se 15. listopadu uskuteční koncert, který bude tak trochu „jiný“. Jisté však je, že na něj jen tak nezapomenete. Temná hvězda svébytné elektroniky Grausame Töchter stoupá strmě vzhůru a v doprovodu Hellshow hrátek nám ukáže, že provokace je vlastně velká zábava.  
 
 
 
 
 
 
 
 
Femme fatale, která si nechá říkat Aranea Peel, spojila před pěti lety svoje tvůrčí schopnosti s Gregorem Hennigem. Zaškatulkovat jejich Grausame Töchter není jen tak. Nebojí se na sebe roubovat EBM, industrial, electro punk, techno, filmovou hudbu, kabaret ani šanson. Není pro ně důležité někam se zařadit.

Alba „Mein Eigentliches Element“ a „Alles für Dich“ jim otevřela brány velkých festivalů. Na jaře si měli zahrát i u nás, ale osud (a zdravotní stav šéfové ústavu) si přál, abychom vyčkali na třetí studiovku „Glaube, Liebe, Hoffnung“. Ten okamžik právě nastal.
 
Grausame Töchter - Untergang
 
Minimálně stejně důležitým prvkem jako samotná hudební produkce je u Grausame Töchter i složka vizuální. Početné klipy kapely pobuřují jak svou inklinací k BDSM scéně, tak zesměšňováním čehokoliv svatého. Násilí, nahota, latex, rouhání a zlomyslná provokace. To vše dokáže početný ansábl kapely přenést i do živého vystoupení. Ne náhodou se na jejich koncert, který se odehrál před dvěma lety na kultovním Wave Gotik Treffen festivalu, nedalo dostat, protože bylo zkrátka plno.

O tom, že se nejedná o nějakou samoúčelnou snahu šokovat, svědčí i stále větší font jejich loga na plakátech akcí, na nichž Grausame Töchter hrají. Se zbrusu novou pódiovou prezentací se nyní premiérově představí i v Praze a to v plné sedmičlenné sestavě.
 
Grausame Töchter - Tanz für Dich
 
Před koncertem si ve specifických prostorách hostivařského klubu užijete zbrusu nový koncept Hellshow. Ten slibuje spojení prožitku ze zavěšování na háky s bondage uměním. Hellshow crew byla rozšířena o známou riggerku Ednu a modelku AneuCapaken. Díky nim si budete moct vychutnat kontrast mezi dvěma odlišnými světy práce s tělem i myslí.      
 
Úvod celého večírku bude vizuální jedohubkou, která si vezme chuťové ingredience z klasického S/M. Muž s bičem, žena v řetězech, tortura, výprask... Inu, těšíme se na vás milánkové. 
 
{vimeo}108896382{/vimeo}
Grausame Töchter / HellShow - teaser
 
A pokud po vystoupení Araney Peel a její suity nebudete mít dost, můžete se dorazit na stylové DJské afterparty.  
 
GRAUSAME TÖCHTER (D), HELLSHOW
15. listopadu 2014 (klub se otevírá v 19:00) 
Praha, Klub Kotelna (Služeb 2 – mapu najdete tady)
Vstupenky: 290 Kč + poplatky (předprodej Ticketstrem a Eventim) / 390 Kč na místě (vstup 18+)
 
GT 22 08 2014web

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.