Temný cirkus přijíždí do Prahy a Bratislavy

thedarkcircus sV úterý 9. a ve středu 10. prosince si můžete v hlavních městech bývalého Československa dát živě formace Stoneman, Otto Dix, Substaat, The Crypt a další.







 

Pokud máte rádi ohrané radiové melodie, které už znáte nazpaměť, jste tu rozhodně špatně. Festival The Dark Circus je tu totiž pro všechny fanoušky temnějších žánrů, vyzbrojený poctivými zvuky synťáků, kytarami a silnými tanečními beaty.


Hlavním číslem vystoupení je švýcarská darkrocková smečka Stoneman, které se daří zejména v zemi gotice zaslíbené, tedy v Německu. Jejich singl "Goldmarie" vystřelil z nuly hned na čtvrté místo samotné Deutsche Alternative Chart, vlivné hitparády zaměřené na nemainstreamovou hudbu. Díky tomu si kapely všimla gotická i metalová média snad po celém světě. A živé koncerty prý jejich slávu ponesou ještě dál.

 

STONEMAN 2013

Stoneman



Nemenší hvězda programu pochází z východu. Petrohradský projekt Otto Dix už teď na ruské gotické scéně platí za legendu, jejíž velikost se srovnává s tím, čím jsou pro Němce třeba Unheilig. To hlavně zásluhou androgynního, extravagantního frontmana Michaela Draw, charakteristického poměrně vzácnou polohou hlasu – kontratenorem. Ostatně, o jejich pojetí dark wave jsme se i v Čechách už mohli přesvědčit live. Teď navíc Otto Dix přijedou představit své už deváté řadové album "Anima" a zároveň oslavit desáté výročí fungování.

I o norských Substaat jsme už v žánrových médiích mohli leccos zaslechnout. A to i přesto, že trojice Terje Vangbo (zpěv), Jarle Hansen (synťáky) a Petter Norstrøm (synťáky) na scéně nefunguje extra dlouho. Přesto už stihli odjet turné po boku třeba s De/Vision, kde představili svůj přímočarý zvuk, opřený o synthpop, staré dobré zvuky z analogových synťáků, samply a nezkreslený zpěv.

 


The Dark Circus Festival (trailer)


Dalšími zástupci švýcarské konfederace jsou Kissing Black, hráči s náladami a emocemi, kteří v říjnu vydali svůj debut nazvaný "Heart Over Head". Sami sebe opisují jako "obraz hor v mlze s křehkými texty, vychutnávaný se sklenkou červeného vína... a lahví benzínu."

Předposledními souputníky cirkusu je izraelský zvěřinec Demoncast. Čtyřka Ptyl, Ariel Aviad, Roi Illouz a Vadim Schuchman z Tel Avivu míchá ve své tvorbě industrial s alternativním rockem, koketující na hranicích okupovaných bubákem Mansonem nebo Nine Inch Nails.

Na pražském středečním koncertu navíc uvidíme domácí dark wave zjevení The Crypt, které tu představí nejen své skladby, ale premiérově i (staro)novou sestavu.

 

The Crypt


Pořadatelé k tak silné soupisce kapel prý nemají co dodat. Snad jen – přijďte a bavte se... ale na vlastní nebezpečí!

THE DARK CIRCUS - Stoneman (CH), Otto Dix (RUS), Substaat (N), Kissing Black (CH), Demoncast (IL), The Crypt (jen v Praze)
9. a 10. prosince 2014 (19:00)
Bratislava, Randal Club (Karpatská 2)
Praha, Nová Chmelnice (Koněvova 219)
Vstup:  8 Euro (Bratislava) / 400 Kč na místě (Praha) 

The Dark Circus

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.