Chcete se dozvědět více o fenoménu Gothic Lolitas a Hentai?

MaelströM a LU MKP představuje: Fenomény (nejen) moderního comicsu, filmu, hudby, her a životního stylu. 24.1. a 31.1. v Městské Knihovně
hentai

Pozvánka na území, které se zdá málo zmapované. Zdání ovšem klame, fenomény Hentai a Gothic Lolita (ODTAJNĚNO dle 81723/97f) jsou integrální součástí moderního životního stylu své země - comicsu, animovaných filmů, hudby, počítačových her a kultury obecně. Oba jsou čistě japonské a jako takové vypovídají o specifické mentalitě obyvatel více než většina ostatních, oficiálně i neoficiálně známých. Oba mají stále se rozrůstající zázemí nejen v Zemi vycházejícího slunce, ale také na Západě. Pokud i vy rádi získáváte nové informace o současném dění, které žije mimo zájem mainstreamových médií, o to více jste vítáni.

24. 1. 2008 Hentai - Jan Kuděla, MaelströM Hentai - japonské slovo znamenající abnormalitu. V ostatních zemích se tímto slovem označují anime, manga a počítačové hry s erotickou nebo pornografickou náplní. Krátký přehled tvorby, zdrojů a fanouškovských komunit. Ukázky, teorie, klasifikace. Druhy, nebezpečí, právní problémy. (již PROVEDENO na základě dobrozdání MM č. 6936/21g)

31. 1. 2008 Gothic Lolita - Alena "Alizbeta" Veselá, MaelströM Nejenom móda plná krajek a sukýnek nad kolena, ale i ve světě stále populárnější životní styl. Chcete vypadat jako viktoriánský aristokrat a zároveň jako cukrová panenka? Lolitka umí obojí, kombinuje totiž eleganci a roztomilost těmi nejrozmanitějšími způsoby. Gothic Lolita je módní styl s obrovskou popularitou. Za tu vděčí spojení protikladů strohého, temného, "gotického" 19. století s "růžovou" módou dnešních náctiletých. Toto "běsnění" jako každý skutečný životní styl zanechává nesmazatelné stopy, které si názorně předvedeme. S ukázkami Gothic Lolitas v comicsu, animovaném filmu, hudbě, hrách apod.

**Přednášky se konají vždy ve čtvrtek od 19 hod. v malém sále Městské knihovny v Praze, Mariánské nám. 1, Praha 1**

**Cena vstupenky: 35,- Kč**

Občanské sdružení MaelströM ? http://www.maelstrom.xf.cz

Městská knihovna v Praze ? Lidová Univerzita ? http://lu.mlp.cz

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Gothic lolita je roztomilý styl, ale hodí se jen pro lidi menší postavy. Já mám jedny takový šaty, a na mě to vypadá při mojí vejšce jako tričko ;-)
Ach jo ;-)
Od gotiky ke kreslenému pornu,Bože kam jenom ten svět spěje :-D
Nejlepší je kreslené gore hentai http://www.razorbackrecords.com/images/autocover.gif je to sice jediný obrázek toho druhu, co znám, ale je to maso ;-)
a jak bych citovala jednu původně australskou kapelu: fuck fashion (konec citátu):-)
**Tarake:** Souhlas. Mně takový styl celkem sluší, naopak když na sebe natáhnu něco, co by mělo být tzv. sexy, vypadám rázem jako ukázkový příklad idiota. :]<br /><br />Když gore hentai, tak maximálně stylové - Bloody Ukiyo-e ;]<br />http://samehat.blogspot.com/2007/03/bloody-ukiyo-e-prints-by-maruo-hanawa.html
No teeda ty hentaigoreove veci jsou fakt moc pekne :-D Vsadim se, ze bude i rada takovych serialu, jen to asi na serverech jako je youtube budeme hledat dost marne 8-) ....za to jsem ale nasel neco,co se tvari,ze ma i enjakou dejovou linku, ale moc ji nechapu - pomuzete mi ji objasnit? :-D http://www.circles99.com/elements/album/circles/00059922/00106673/nikuhen.jpg .......?<br />...A jinak koukam, ze clanek se setkal s velmi priznivym ohlasem :-D Chapu, ze tady po tom nakladu nefalsovane romantiky vam trocha lacine japonske perverznosti bude pripadat upadkova...ale tak chte nechte, fenomen gothic lolitas proste bezesporu ke scene patri a podle me vsechny ty "alaMaliceMizer" kapely v Japonsku jsou uzasnymi prukopniky stylu, i kdyz je to samozrejme ze 70% zalozene na image :-)
[7]jasně...místo výplachu žaludku hentaigore,účinnost 100%ní ;-)
Paesant: No zapláť pánbůh, že už je ta romantika pryč ;-) Sláva roztomilé úchylnosti :-)
ok, ja tohle beru, ale kdyz nekde vidim nejakou divcinu, co se snazi vypadat jako gothic lolita, je mi na bliti... evropanky nikdy nebudou jako original a pripada mi dost trapne, ze se o to snazi.. copak tady neni z ceho cerpat??..:-)
Forn: Ale jo, těm lidem do 160 cm a 50 kg živé váhy to sluší ještě :-)
hentai je super :D gothic lolity mi teda uz rikaji min...
Mno, hlavně sehnat tady hezké GL oblečení, to se snad téměř nedá. :-/ Věci, které se coby Gothic Lolita předvádějí v evropských a US obchodech jsou (tedy dle toho, co jsem viděla na webech) až na pár výjimek - většinou doplňků - dost otřesné.
Sadako: Hodně oblečení, co se prodává v gothic shopech, je fakt šílený kvality. Je to už taková masová produkce. Nejlepší je si věci nechat dělat na míru.
to urcite ale i kdyz si myslimze mi tyhle veci celkem slusi je vazne problem neco sehnat a nechat si delat veci na miru takovou svadlenku neznam :-(
[7] co se týče japonský hudby dporučuju dílko od Yashui Ishii (soudtrack k Hellsingu) některé skladby jsou opravdu podmanivé a plné atmosféry.
a neobjevi se to na foru....? ;-)
Tak toho 31.1. to bude veselé... Tuhle holku jsem už viděl toto téma přednášet a tušímže Seb (nebudu jmenovat :-))) ji docela slušně rozsekal. Tehdy jsem to asi po půlhodině vzdal a šel jinam, neb to nebylo nic objevného.
[1]<br />Tak při mé výšce 180 cm a váze 55 kg bych asi vypadala jak koště, přes které někdo hodil něčí velké bombarďáky :D... ale co, mně by to nikdy neslušelo a ani bych to nenosila, ale roztomilé to je a i na Evropance to může vypadat pěkně.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.