Kam na festivaly?

Lidi na festuPrvní open-air festivaly letošní sezóny už jsou sice za námi, přesto to hlavní šílenství nás teprve čeká. Pojďme se tedy společně podívat, na kterých akcích se můžete poohlédnout po žánrově spřízněných kapelách.





Basinfire

Spálené Poříčí bude mezi 2. a 4. červencem hostit tradiční Basinfirefest. Převážně tvrděrockové a metalové soubory skrývají mezi sebou mimo jiné i italskou formaci Dope Stars Inc., kterou jsme mohli loni vidět v Praze. Utéct si nenechte ani vystoupení domácích Galactic Industry.



Rock For People

 
Šestnáctý ročník Rock for People se letos koná ve dnech 3. - 6. července. Pokud navštívíte festivalový park v Hradci Králové v těchto dnech, budete mít možnost vidět např. vystoupení domácí Vanessy, politického punkera Jello Biafry, britských Editors, nebo jejich krajanů The Prodigy.
 



Pohoda


Slovenský festival Pohoda obsadí trenčínské letiště ve dnech 8. až 10. července. Po loňské tragické události, kdy při větrné smršti přišel jeden z návštěvníků o život, se akce pokusí navázat na svou bohatou a úspěšnou historii výběrem toho nejlepšího z domácí i zahraniční produkce. Ujít si nenechte vystoupení britských The Stranglers, někdejšího frontmana The Stone Roses Iana Browna, nebo indiepopového zjevení The XX. K vidění bude i projekce Corbijnova filmu Control.
 



mor

 

Příznivce tvrdších stylů přitáhne do Vizovic i letos festival Masters of Rock. Letošní ročník se uskuteční mezi 15. a 18. červencem a mezi množstvím metalových spolků září jedno veliké jméno: Lacrimosa.

 


 

Colours of Ostrava


Totožný termín jako MoR si pro konání letošního ročníku vybrali organizátoři Colours of Ostrava. Severomoravská metropole nabídne ve svém programu vystoupení Iggyho Popa společně s The Stooges, posledního žijícího pamětníka nejslavnější sestavy Ramones Markyho Ramona s doprovodnou kapelou Blitzkrieg, nebo polovinu legendárních Dead Can Dance Brendana Perryho.

 



mighty sounds 

  

O jeden den kratší, tedy v termínu 16 - 18. července, bude ska/punk/reggae festival Mighty Sounds, konající se na letišti Čápův Dvůr u Tábora. Na něm kromě jiného narazíte na multinárodní rockabilly partičku Frantic Flinstones, britské psychobilly The Klingonz, nebo německé Mad Sin.

 



Benátská Noc 

 

Osmnáctá Benátská noc, konající se tradičně v Malé Skále u Turnova, rozvibruje okolní hory 30. července a potrvá do 1. srpna. Plnoletost festivalu přijede potvrdit např. německá středověká rockjuchanda In Extremo, nebo domácí elektronická kultovka Vanessa.

 



Advik 2010 


Milovníci anime, mangy, hudebních her a japonské kultury obecně se mohou od 28. července do 2. srpna potěšit na pražském anime dance víkendu Advik 2010, kam stylově jistě bezvadně zapadnou dvě japonské electro formace Gothika a Psydoll. 



Sázava
 

Multikulturní Sázavafest zabere areál Malá Strana u Kácova ve dnech 5. - 7. srpna. Mezi 130 vystupujícími byste neměli minout vystoupení Aleca Empire, nebo někdejšího spoluhráče Patti Smith Ivana Krále. Zajímavé bude jistě i vystoupení skupiny OneTwo, v jejíž sestavě najdeme někdejší zpěvačku formace Propaganda a klávesistu OMD.

 


 
music shock


Vyškovský festival Music Shock ve dnech 13.-15.srpna prožije svůj druhý ročník. Lineup akce v sobě ukrývá např. finské vamprockery The 69 Eyes, nebo tuzemské melancholiky Greedy Invalid.

 



MiniKvas 


Slovenský festival Minikvas v přírodním areálu Buková nedaleko Trnavy proběhne mezi 19. a 21.srpnem. Letos se v programu ukrývá i francouzská smršť jménem Punish Yourself.



Festivalů bude na našem území samozřejmě velká řada. Pokud jsme na některou zajímavou kapelu zapomněli, můžete se s námi a ostatními podělit v diskusi pod článkem.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

U Marky Ramone's Blitzkrieg by taky meli zbystrit vsichni hororpunkáči co maji radi eru Misfits v cele s Michalem Gravesem...tedka popevuje tady :-)
Dope stars inc. byli super, hráli hoďku a 10 minut, možná trošku dýl, ale uteklo to :o Zaznělo dost věcí z 21st century slave, deska byla k mání za 300,-. Akorát ty děcka tam kazili celkový dojem :sad:

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.