Další ročník Darkside of Moravia se blíží

dsom_7_sZavedený festival se v sobotu 21. ledna vrátí už posedmé s kapelami The Strangers Diary, Alvarez Prez, Phosgene Girls a Tezaura. 








První ročník Darkside of Moravia proběhl v září 2000, kdy se organizátoři rozhodli představit publiku české a slovenské kapely, které hrají hudbu souhrně nazývanou „dark wave“ v co nejširším spektru. Díky velkému zájmu a podpoře publika se pak podařilo  uspořádat i další ročníky akce, kde dostaly prostor projekty různých žánrů od klasického gotického rocku, EBM, darkambientu až po metal. K dokreslení atmosféry přispívaly doprovodné akce jako věštírna, videoprojekce, SM show a jiné. 

Během šesti ročníku se představily kapely, které se postupně staly stálicemi české klubové sceny – Dark Gamballe, Dying Passion, The Last Days of Jesus, Alvarez Perez, Euthanasia, Depressive Disorder, Lahká Múza, Sad Harmony, Rhondian, Garlands, Calathea, Gavora, Ebola Joy, K.I.F.O.T.H., Death Sentence, No name Desire, Strange Day, Sucubus (CH), Expretus (D). 

Organizátoři k sedmému Darkside of Moravia říkají: "Je nám jasné, že mezitím vniklo nespočet zavedených festů a partys. I navzdory této skutečnosti jsme se rozhodli po sedmilete pauze o znovuzrození tohoto dříve velice naštěvovaného festu."

Další ročník proběhne 21. ledna 2012 v brněnském klubu Fléda, kde se představí slovenští, temnou atmosférou opředeni The Strangers Diary, energií nabití elektro-postpunkeři Phosgene Girls, mladičká kapela Tezaura, která svými silnými melodiemi získává čím dál více příznivců, a konečně pořádající Alvarez Perez, kteří představí nejen novou sestavu, ale i repertoár z chystaného nového CD. 

Jako doprovodná akce vystoupí „Aini“ s gothic bellydance představením, chybět nebude ani věštírna Zuzany Antares, o závěrečnou afterparty se postará Dj ICE Doll.

The Strangers Diary (SK)
www.myspace.com/thestrangersdiary

the_strangers_diary.2


Slovenská kapela zazářila loni na podzim po boku neofolkové legendy Rome. Alternativní hudební projekt kytaristy a skladatele „Strangera“ – Milana Petkaniče charakterizuje svůj styl jako "černý romantismus" (black romantic). Zpočátku hráli hudbu, která se nachází někde mezi Joy Division a Dead Can Dance, což je opravdu široká paleta temné hudby v elektrifikovaném podání, v současné době se pětice prezentuje převážně jako unplugged těleso. Kromě vlastní tvorby, což je jejich prvořadý cíl, rádi hrají na svých koncertech také coververze písní od interpretů, kteří jsou pro ně trvalou inspirací, jako například Joy Division, Bel Canto, Siouxsie & The Banshees, This Mortal Coil, Julee Cruise a další.

Alvarez Perez
http://bandzone.cz/alvarezperez

alvarezperez-111_s


Nenávidění i milovaní Alvarézi oslaví co nevidět 20 let existence. Na kontě mají pět alb a šesté momentálně dokončují. Odehráli nespočet koncertů u nás i v zahraničí (Španělsko, Švýcarsko, Francie, Německo, Polsko atd). Hráli na prestižních festivalech, WGT, Castle Party, Independent Fest. Za tu dobu vyšlo nespočet recenzí rozhovorů a článků v různých evropských časopisech a zinech zabývajíciích se dark wave kulturou (Orkus, Zillo, Sonic Seducer...). Ohlasy byly i v různých goth rádiích v USA, Mexiku, Španělsku nebo i Kanárských ostrovech.

Mezi velké úspěchy patří i setkání s anglickým spisovatelem Robertem Holdstockem, jehož tvorbou byla dříve kapela inspirována. Alvarez Peréz byli vždy spjati s fantasy a sci-fi literaturou, která se odráží v poesii textů. Odchodem metalových kolegů, kteří poslední dva roky vypomáhali Yyanovi a Ellen na koncertech, se radikálně mění sound kapely. Nakolik? To se můžete přesvědčit na koncertě :).

Phosgene Girls
http://bandzone.cz/phosgenegirls

phosgene_girls_-_band_photo

Pardubicko-Přeloučská kapela, o které je v poslední době na naší malé „temné“ scéně stále častěji slyšet. Uderný elektro-postpunk, silné riffy a melodie, které se okamžitě zaryjí do paměti, jsou silné zbraně této party. S každým koncertem získávají stále víc příznivců, skvěle se představili minulý rok jako předkapela Apoptygma Berzerk. Nyní pracují na CD, které se údajně objeví v brzké době a potěší tak nejednoho fanouška kapely.

Tezaura

http://bandzone.cz/bandtezaura

Tezaura_2_s

Je hudební skupina zaměřená na symfonickým metalem ovlivněný gothic rock. Tvorba je specifická dívčím altovým vokálem zpěvačky Lori, velkým podílem kláves a důrazem na melodičnost. Počátky skupiny sahají do roku 2009. Od prvních koncertů kapelu provází slušný ohlas. Na jaře 2011 vydávají EP debut "Daydreaming".

Darkside of Moravia VII – Alvaréz Peréz, The Strangers Diary, Phosgene Girls, Tezaura
21. ledna 2012 (start 19:00)
Brno, Fléda (Štefánikova 24)
Vstup: 150 Kč na místě

 

dsom7

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Gotika s Cradle of filth ksichtem a spatnou gramatikou na plakate, achjo ......
hmm je tam.naštěstí ale většina lidí chodí na kocerty a ne na plakáty....

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.