Syrové a chladné kytary dají sbohem listopadu

ulterior_sV pátek 30. listopadu si v podzemí klubu Chapeau Rouge odbude svou českou premiéru sběr nejprogresivnějšího postpunkového undergroundu ostrovní scény, londýnská sebranka Ulterior ve společnosti tuzemské dark wave hvězdy Phosgene Girls. Ti zde „pohřbí“ svou vynikající debutovou desku.





 

Kytary nemají jen jednu tvář – tu, kterou slyšíme každý den z rádia. Jejich odvrácená strana je nemocná a mrazivá, odráží se v horečném pohledu postmoderního somnabula. A když se k nim přidá rozzuřená basa, strojově chladný bicí automat, rozcuchané klávesy a naléhavý zpěv, není to jen hudba – je to výpověď. A vy jí můžete poslední pátek v listopadu naslouchat hned stereo.

Současnou temně alternativní scénou vysoce cenění pohrobci postpunku Ulterior přivezou premiérově odhalit Praze špinavé a rozervané srdce Londýna, zabalené do osmdesátkové estetiky a servírované na hudební vlně, přelévající se mezi post punkem, cold wave a noise rockem. Intenzivní, pravdivé, syrové, uvěřitelné. Není divu, že čtveřice očarovala nejen fanoušky, ale i taková jména jako UK Decay, The Horrors nebo samotné velké The Sisters of Mercy, kteří si je všichni vybrali za předskok na svých četných koncertech a turné. 

Kapela se dala dohromady v roce 2006 z frustrace tehdejší britskou hudební scénou: „Chtěli jsme stát v protikladu vůči všemu, co se dělo v Londýně. Chtěli jsme se potulovat po městě, dělat rozruch a vlastně se moc nestarat o písně, ale o vyhlazení, zničení věcí a scén, který jsme v Londýně považovali za fakt mizerný.“

Kmen, soustředěný kolem bývalého profesionálního fotbalisty Honeyho a jeho bratra Benna, oživil své hudební vize v kultovním amsterdamském Studiu 150 do podoby loňské divočiny „Wild in Wildlife“. Síly spojili s "pátým členem", producentským šamanem Zlaya Hadzicem, který je podepsaný pod deskami třeba Sonic Youth, Swans nebo Tortoise. Do povědomí indie trendařů, pankáčů i gotiků se londýnská čtveřice dostala zejména díky nekompromisnímu intru desky „Sex War Sex Cars Sex“. A před pár dny dokončili Ulterior i práce na novém albu „The Bleach Room", ze kterého jistojistě dají nedočkavým fanouškům v Chapeau ochutnat.

 


 Ulterior - Sex War Sex Cars Sex


Speciálním hostem Londýňanů budou nejžhavější želízka v tuzemském žánrovém ohni, brusiči temné vlny Phosgene Girls. Ti tu rovnou "pohřbí" své nadmíru podařené debutové album "Sunlight Hero", na které čeští a slovenští milovníci dark wave čekali jako na vytouženou odpověď z Druhé strany. Čtyři členové, dva (ženský a mužský) hlasy a introspektivní cesta, která duní páteří a hýbe svaly – žádné ublížené fňukání, ale energický ponor do temných vod s hlavou hrdě vztyčenou. Zkrátka ani ne tak „předskok“, jako spíš rovnocenný partner britské čtveřice.

Afterparty bude mít v rukou ikona berlínské temně alternativní scény DJ Ian P. Christ, který se mimo jiné stará o ty nejzajímavější kapely se svou bookingovou agenturou Hidden Treasure a spolupořádá klíčové večírky jako Pagan Love Songs, Ceremonies nebo When We Were Young party.

Poslední listopadový pátek tedy si tedy můžete v nejnižším patře Chapeau Rouge zhluboka přihnout z řečiště vynikající hudby, namíchané z gotiky, dark wave, post punku, minimalu a syrových kytar. A u toho milovníci gotiky a temné alternativy nemůžou chybět, ani kdyby měli zmeškat rande s Morticií Addamsovou... nebo s Johnem z filmu "The Hunger". Jak chcete.

Zapište si tedy černou křídou do komína – Ulterior a Phosgene Girls, 30. listopadu v útulném klubu Chapeau Rouge, kde se živá intenzita kapel bude vyjímat nejlépe. Sex War Sex Cars Sex!

Ulterior (UK) + Phosgene Girls
30. listopadu 2012 (start 20:00)
Praha,Chapeau Rouge (Jakubská 2)
Vstup: 250 Kč (jen na místě)

Ulterior a Phosgene Girls

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.