Kam vyrazit na koncert?

Letošní koncertní sezóna začala funusem. Vanessa spáchala rituální sebevraždu, a jestli ještě někdy vstane z mrtvých, to teprve uvidíme. V následujícím přehledu jsme vám sesumírovali koncerty, které jsou v plánu na pvrní čtvrtletí tohoto roku a které by vás třeba mohly zajímat. Kam vyrazíte?

13. 1. Grausame Töchter, Isiolia (Praha – Nová Chmelnice)

O poměrně ostrý start se postará nemravná čeládka Grausame Töchter. Ta vám rozproudí krev v těle, i když bude venku pořádně mrazivo, to jsme si už ověřili na jejich prvním pražském koncertě. Letos navíc přivezou materiál z aktuální desky "Vagina Dentata". 13. ledna jim bude v pražském klubu Nová Chmelnice společnost dělat tuzemský elektronický one-woman projekt Isiolia svým premiérovým vystoupením.
 


Grausame Töchter - Ich Darf Das!



2.2. warm-up Audiotrauma (Praha – Brix Bar)
3. – 4. 2. Audiotrauma Fest 2k17 (Praha – Nová Chmelnice)

Skvěle se minulý rok uvedl festival Audiotrauma. Po skvělých odezvách se další ročník svátku všech industrialistů odehraje znovu v Praze na Chmelnici. V pátek se do vás pustí Hologram, Sonic Area, Flint Glass, Signal 2, Terrabeats Concept a domácí M.A.C. of Mad, v sobotu budou ve válcování návštěvníků pokračovat Chrysalide, Synapscape, Moaan Exis, Autogen, Noire Antidote a Machinalis  Tarantulae. Komu by i tohle všechno bylo málo, může už ve čtvrtek 2.2. dorazit do Brix Baru na warm-up party.

 


Synapscape - Revolving Horse



5.2. Soviet Soviet + support (Klub FAMU)

Pokud dáváte před mašinkami přednost kytarám, vyrazíte nejspíš raději v neděli do Klubu FAMU na koncert italské postpunkové komety Soviet Soviet, která k nám dorazí představit svoje novinkové album „Endless“. Jak je u téhle party dobrým zvykem, můžeme čekat intenzívní příval energie.
 


Soviet Soviet - Further

10. 2. Hardwired party feat: Daniel Myer (Praha – Chambers bar)

Mezeru v našich party aktivitách má zaplnit párty Hardwired, které potěší všechny ty, kteří na naše stránky chodí kvůli EBM, industrialu, synthpopu, harsh electru a dalším tanečním záležitostem. Právě ti také budou dobře vědět, co dokáže pan Daniel Myer, známý tunou aktivit v kapelách jako Architect, Haujobb, Covenant atd. Už nejednou nám tento chlapík ukázal, co umí a protože má Prahu rád a Praha má ráda jeho, bude to právě on, kdo zahraje na premiérovém večírku. Za pultem ho doprovodí ostřílený DJský harcovník Papouch, electroindustriální terorista Muchacho R0b0t0 a pořádající Sanctuary.cz DJ Crew.
 

Daniel Myer


11. 2. Dark EBM Souls 3.0 (Bratislava – British Rock Stars)

Výživná porce čeká v únoru všechny elektroniky, kteří nebudou líní vyrazit do hlavního města našich sousedů, případně se v něm právě nacházejí. V průběhu večera do nich totiž nabuší svoje songy Haujobb „pana Majera“, Amnistia, 2nd Face, místní Samhain a našince zastoupí Gaping Chasm a Frontier Guads.   

 


Haujobb - Dead Market



16. 2. Alphaville (Brno – Bobby Centrum)

Představovat německou synth legendu Alphaville by bylo nejspíš zbytečné. Hity jako „Big in Japan“ či „Forever Young „ zná každý. Kapela toho však za svou kariéru stihna mnohem víc, než je tahle dvojice nesmrtelných hitů. O tom ostatně hodlá letos přesvědčit moravskou metropoli.

 


Alphaville - Forever Young



17. 2. The Underground Youth + Ghost of You (Praha – Café v lese)

Manchesterská parta The Underground Youth už Praze ukázala, že umí. Pokud máte rádi spinavé kytary a intimní atmosféru, potom se vám dozajista trefí do vkusu. Kapela navíc vydá brzy novou desku „What Kind of Dystopian Hell is This?“ z níž dozajista také vytasí nějakou novinku. 

 


The Underground Youth - Alice



19. 2. Motorama (Praha – Futurum)

V únoru se v našem hlavním městě zastaví v rámci rozsáhlého turné i ruští post-punkeři Motorama. Parta z Rostova na Donu letos vydala čtvrtou studiovou desku „Dialogues“ a „promluvit“ z očí do očí si hodlá i s českým publikem.

 


Motorama - Heavy Wave


 

27. 2. Autobahn (Praha – Roxy)

V rámci pondělních koncertů s volným vstupem zahrají v klubu Roxy post-punkeři z Leedsu Autobahn. Ti po několika ípíčkách vydali v roce 2015 vysoce ceněné debutové album „Dissemble“. Kvůli další chystané desce kapela neváhala postavit vlastní studio, a jak jí to jde naživo, nám hodlá dokázat osobně.

 


Autobahn - Society
 

2. 3. The Moon and the Nightspirit (Praha - Fatal)

Máte chuť si od všech těch mašinek a rachotů odpočinout u poklidného nefolkového romantizování? Potom vám třeba přijde k chuti koncert maďarských The Moon and the Nightspirit. Ti svoje nástroje rozezvučí v prostorách klubu Fatal.

 


The Moon and the Nightspirit - Orokke (live)


14.3. Orgy, Unzucht, Death Valley High (Praha - Futurum)

Přímým protikladem potom bude energická show moderně znějících Orgy z Los Angeles, kteří neváhají mixovat metalové kytary se synthpopovým zvukem a zpěvnými refrény. Doprovodem jim budou klasičtí (a čím dál populárnější) zástupci německé "eintopfové" scény (smícháme "gotický" rock, něco elektronických zvuků, rockovou chytlavost - však to znáte) Unzucht a další moderně znějící Amíci Death Valley High, kteří svoji tvorbu označují jako death disco.

 


Orgy - Wide Awake and Dead



18.3. Hieros Gamos, The Opposer Divine, MFLS (Bratislava - British Rock Stars)

Pro daleko éteričtější zážitek si potom můžete zajet do Blavy. Tam svoje dramatické vystoupení předvedou domácí Hieros Gamos a spolu s nimi se představí další dvě zajímavá jména. Tím prvním je elektronický a často zasněný The Opposer Divine, který má jistou záruku kvality i díky tomu, že se jedná o boční projekt jednoho z členů Terminal State. Prostor dostane taky instrumentální klávesový projekt MFLS a DJs.

 


Hieros Gamos - Lacrimare Sirenarum

23. 3. Tiger Army (Praha – Futurum)

Jestli si raději užíváte psychobilly vlnění, potěší vás mnohem víc koncert kalifornských sekáčů Tiger Army. I ti se letos blýskli studiovou novinkou s poněkud netradičním titulem „V•••–„, která jejich tvorbu posunula zase trochu jinam. Na prvním českém vystoupení kapely však můžeme čekat všechny hitovky.

 


Tiger Army - Prisoner of the Night
 


Už teď je jasné, že se u nás v průběhu roku zastaví také Nekromantix, Past, Perturbator, King Dude, Drab Majesty, XIII. století, Aeon Sable, Youth Code, Der Himmel über Berlin, Depeche Mode, Einstürzende Neubauten či Whispering Sons. K těmhle koncertům a k festivalům se však teprve dostaneme v průběhu roku. Tak kde se potkáme?

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Na Audiotrauma přibyli v sobotu TWINKLE
Tak Grsusame zrušené a ze zbytku si nějak nemůžu nic vybrat... :-( Nějaká melodická elektronika s živými bicími plus kytary v nabídce není. Chtělo by to dotáhnout ty Pitchforky. A nebo netroškařit a rovnou Skinny Puppy :-)
PP i SP souhlas nebo treba In Strict Confidence :-)
ISC mě napadlo ihned po tom co jsem to odeslal :-)
:-) super...tak treba se nam to splni. Posledni radovka je paradni, nazivo by to byla jizda :-)
Dobrej napad, jenze pak prijde zas 5 lidi zejo:(
Mám pocit, že ty Tiger Army jsou až v březnu a ne v únoru, ale třeba se to posunulo...
Máš pravdu, pardon, to je překlep, opravujeme! :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.