Peter Hook se cítil při hraní skladeb Joy Division provinile

Trochu překvapivě působí čerstvé vyjádření Petera Hooka, původního baskytaristy Joy Division, který tvorbu této skupiny hraje živě se svou současnou kapelou. V nedávném rozhovoru totiž přiznal, že se zpočátku cítil při hraní těchto skladeb provinile.


PeterHookPA120411

Jak víte  z našich stránek, "Hooky" se svou kapelou The Light oprašuje staré písně Joy Division již více než rok. Během něj procestoval Anglii i USA s turné "Unknown Pleasures" a navíc nyní chystá desku na toto téma (psali jsme zde). Peter ale zároveň čelí značné kritice od fanoušků původní skupiny, kteří mu vyčítají zejména loňské koncertní provedení alba "Unknown Pleasures" 18. května v Manchesteru. To totiž proběhlo v den třicátého výročí úmrtí původního zpěváka Iana Curtise.Sám Hook se k tomu v rozhovoru pro Daily Record vyjádřil takto:

"Když jsem s tím (oživováním skladeb Joy Division – pozn. red) začal, cítil jsem se opravdu špatně. Bylo kolem toho mnoho kritiky a pomluv, ale nyní se dostávám do fáze, kdy si hraní prostě užívám. Vina už ustoupila a tak se připravuji na další koncerty s alby "Unknown Pleasures" a "Closer". Kapela je fantastická a daří se nám vystihnout ducha a vášeň původních Joy Division".

Pokud si chete smělé tvrzení Petera Hooka ověřit na vlastní oči a uši, máte příležitost navštívit v nejbližší době hned dvě vystoupení. Škoda, že ani jedno není v Evropě. Pro cestovatele přesto přidáváme data:

30. dubna – Liquid Room (Edinburgh) s deskou "Unknown Pleasures"
18. a 19. května – FAC251 (Manchester) s deskou 'Closer'

Zdroj: NME.com (Peter Hook: 'I felt guilty playing Joy Division songs with The Light')

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.