Dočkáme se konečně nového alba Specimen?

Po sociálních sítích se opět rozeběhla diskuse o chystaném albu praotců batcave. Oprávněně. A dost možná tomu přihodí i knihu.

batcave

Není divu, že britští zakladatelé batcave Specimen jsou v hledáčku zájmu mnoha fanoušků po celém světě. Ostatně, kdo by nechtěl slyšel čerstvou porci hudby od kapely, která formovala v osmdesátých letech kořeny gotické scény v Londýně i nejzásadnější útočiště scény, klub Batcave? 

V pravidelných vlnách se tedy na internetu objevují vzrušené debaty o vydání nového alba a jedna taková se vzedmula i teď před Vánoci – k tomu stačila jediná poznámka na Facebooku kapely: "Nové album, které bude produkovat Youth, brzy vyjde".

Doufejme, že se tentokrát opravdu dočkáme, neboť deska, která vzniká pod dohledem zmíněného producenta a basáka Killing Joke, už podstupuje tvůrčí proces nějaký ten pátek (mluvili jsme o něm například v exkluzivním rozhovoru s Olli Wisdomem již před více než dvěma lety). 

Dobré zprávy tak kazí už jen dříve potvrzená informace, že kdysi číratý punčochatý miláček a idol chlapců i dívek Johnny Slut opustil kapelu. Na jeho místo nastoupil nový člen s přesdívkou "The Undertaker", pod kterou se skrývá Johann Bley (ex Juno Reactor).

specimen_undertaker
Jon Klein, nový klávesák Johann Bley a Olli Wisdom (zleva)

Důvody, které Johnyho vedly k tomuto rozhodnutí, zatím nebyly zveřejněny – prý se ho máme zeptat sami, proč odešel z něčeho tak zábavného... Specimen k tomu říkají jen:"Příliš mnoho bondáže a nedostatek disciplíny!" 

A když už jsme u těch novinek, pozornost si určitě zaslouží i příslib vyčerpávající knihy o Batcave, kterou by měli připravovat sami Specimen. Do té můžete přispět i vy – tedy za předpokladu, že byste měli nějaké raritní fotky přímo z klubu nebo z raných koncertů Specimen. Kapela se rovněž těší na vaše osobní historky a vzpomínky z klubu.

Pokud se tedy kapele podaří všechny plány naplnit, máme se rozhodně nač těšit. Novinky budeme pochopitelně sledovat i nadále. 


 


Specimen - Kiss Kiss bang Bang, The Beauty of Posion (Alive in the Batcave) 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

No to by ale mohli. . .!
Klavesista z post-industrialne/EBM/techno-trance-cosi (nebo co oni vlastne jsou..) kapely u Specimen? Mozna jsem az moc pesimistickej, ale myslim, ze z toho vyjde tak akorat druhej a jeste horsi Electric Ballroom..

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.