Drama kolem odhalení nového zpěváka Funker Vogt

Zveřejnění jména nového hlasu německých elektroniků vyvolalo prudké reakce. Podle některých je Sacha Korn příznivcem extrémní pravice, druzí mluví o přehnané hysterii...

 

Sacha Korn


Na jaře letošního roku ohlásili Funker Vogt příchod nového zpěváka do kapely (psali jsme tady). A i když ven protekly některé ukázky společné práce, jméno nového kolegy bylo až donedávna obestřeno tajemstvím. A jak se ukázalo, záměrně, neboť odhalení identity čerstvé posily vyvolalo na internetu bouřlivé reakce. A to včetně domovského vydavatelství projektu Out of Line.

Novým zpěvákem kapely je totiž Sacha Korn, který se už roku 2011 dostal na přetřes poté, co se jeho tři skladby dostaly na CDčko "Schulhof" vydané krajně pravicovou Národnědemokratickou stranou Německa. A i jeho výroky na Facebooku jsou některými skupinami považovány za extrémně pravicové. 

Zřejmě i proto Out of Line vydal prohlášení, ve kterém píše: "... tím, že management Funker Vogt držel identitu nového frontmana "Sick Mana" v tajnosti i před námi, museli jsme se až z internetu dozvědět, že je to ve skutečnosti kontroverzní německý zpěvák Sacha Korn. Momentálně čekáme na vyjádření managementu, nicméně o spolupráci s panem Kornem nemáme zájem."

Sama kapela se k tomu nejdříve postavila čistě slovy "žádná politika, jen hudba", ale později byla donucena vydat obsáhlejší prohlášení, ve kterém mimo jiné zmiňuje i to, že "neznali reputaci, kterou Sachovi přiřkli levicoví internetoví blázni" a že právě proto tak dlouho nezveřejňovali jméno nové posily, neboť "... bylo jasné, že se lidé zneužijí této situace, aby zatlačili Sachu do kouta a poškodili Funker Vogt". Oznámení pak uzavírají tím, že "nakonec nezáleží na tom, kdo zpívá ve Funker Vogt – jestli je to Pat the postman nebo Sick Man. V našich textech není žádná ideologie".

A samozřejmě stranou nezůstal i Sacha, který píše: "Díky za spoustu telefonátů, e-mailů a SMSek gratulujících k mému spojení s Funker Vogt. Chci jenom některé věci vyjasnit: ano, jsem hrdý na svou zem a miluji svůj domov "no tak, zrovna jsme vyhráli světový pohár". Tutéž hrdost jsem cítil před lety, kdy padla Zeď. Stejně jako spousta přátel, které jsem potkal přes hudbu a cestování, kteří byli pyšní na svou zemi a kulturu. Nesuďte mne, ale poznejte mne. Neváhejte mne kontaktovat, abych mohl vyjasnit všechny nepravdy, které jste mohli zaslechnout."

Tak uvidíme, jak to bude s Funker Vogt a jejich novým předákem dál...



Funker Vogt – The Firm

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

No, ono se stacilo kenom kouknout na Wiki a videt co ta kompilace byla zac a hned by meli jasno. :)
Přesně proto jsem ten překlad dal doslovnej, protože se mi taky zdálo, že to nějak nedává smysl... :D<br /><br />Celej ten kousek je:<br /><br />What I did not know was a reputation addressed to him by left wing internet freaks. Anyway we considered this disposed reputation against him rather as narrow-minded than objective. We are not out to confront or provoke. And so we have decided not to announce his entrance to Funker Vogt, as it was clear that some people would abuse exactly this situation to push Sacha in a corner in order to damage Funker Vogt.
Neznali reputaci, ale prave kvuli ni ho tajili? To se nejal rozchazi, ne? :D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.