Nové album "The Painted Caravan" od Petera Ulricha je venku

Zavřete oči a uvolněte se, prosím… pusťte si čerstvou desku od bývalého člena Dead Can Dance Petera Ulricha "The Painted Caravan“, k tomu si dejte sklenku dobrého moku a následná hudební hibernace vám pomůže najít další dimenzi.

the-painted-caravan-pack-shot-small

Sám hlavní aktér ex-spolupracovník známých Dead Can Dance, považuje toto album za odlišné, než jsou alba předchozí „Pathways and Dawns“ (1999) a „Enter The Mysterium“ (2005).  Na tvorbě alba se totiž podílela řada dalších zpěváků, umělců a spisovatelů a ti dávali podněty právě P. Ulrichovi, který byl vlastně pilířem a tyto vstupy přetvářel  do hudební formy. Rozhodně se nejednalo o nějaký krátkodobý projekt, na kterém se podílel kolega a přítel Trebor Lloyd (poznámka: vydal  poslední album P. Ulricha) –  myšlenka tohoto hudebního díla vznikla už v roce 2008.

Na poslech této desky se musíte předem připravit a oprostit se od všeho okolního. Neslupnete ji  jako malinu. Z touto hudbou musíte pracovat, musíte ji cítit a vnímat každý tón. Je to těžký žánr a jak vy sami ho uchopíte, takový bude finální boom ve Vaší hlavě. Lávka je to poměrně vratká, jelikož můžete poslech ukončit absolutní nirvánou a nebo naopak, v rozpoložení smutku. Možná v tom je ta síla.

Zkuste se tedy nastoupit do tohoto „malovaného karavanu“, čeká Vás zajímavá cesta! 


Tracklist

1.In This or Other Skin
2. Pureland
3. The Secret Gardener
4. Dark Lover
5. Starship (Golden Eye)
6. Children of the Rain
7. Drug of War
8. Hanging Man
9. Fanfare for the Lost Tribe
10. The Desert
11. Love's Skeleton
12. The Tempest


Peter Ulrich - Hanging Man 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.