Laibach – závěrečné odpočítávání?

eden_94_sPřed devatenácti lety uvedl slovinský kult do pochodu pražský Eden. Vy si teď v našem Retru můžete přečíst nejen dobový report, ale i článek o Laibach z pera Tomáše Sedláčka.








 

Zdroj: miXík (děkujeme!)

Ale ještě předtím taková ta klasická omáčka - V rubrice "Retro" opět oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů, zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo. V neposlední řadě se také domníváme, že tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

Teď už se ale vraťme do prosince roku 1994, kdy do Prahy zavítali Laibach, kterým se poprávu pověnoval na stránkách časopisu Bang! autor Tomáš Sedláček. Dočetete se informace o kapele, recenzi desky "NATO" a k tomu i reportáž z koncertu v pražském Edenu. Příjemný výlet!

Laibach – závěrečné odpočítávání?
Autor: Tomáš Sedláček
Foto: Karel Šuster
Média: Bang! (1994), s. 16 a s. 32-33

eden_94_1eden_94_2

eden_94_report

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jo jo, na ten clanek si pamatuju. <br /><br />A tu anoncovanou videokazetu jsem si koupil v den koncertu ve Ckalove ulici od nejakejch Jugoslavcu, kteri to vydali.<br /><br />To jsou vzpominky...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.