Na první klubový koncert do České republiky se chystá paganská veličina Wardruna

Paganská horečka v České republice vrcholí! Po Omnia, právě odehraném koncertu Corvus Corax a připravovaném vystoupení Faun, se do Prahy chystá kapela, která si stačila během krátké doby zjednat mimořádnou pozornost. Jedná se o norský hudební projekt Wardruna založený multiinstrumentalistou a znalcem historie - Einarem „Kvitrafn“ Selvikem. Od počátku se okruh nahrávek opírá o zhudebnění severských runových znaků (konkrétně dvacetičtyřznakový starší futhark), jejich podstatu, symboliku a proměnu v čase. Na svém kontě mají runovou trilogii alb, zakončenou v loňském roce posledním dílem nazvaným "Runaljod - Ragnarok". řada fanoušků si mohla jejich vystoupení užít na polské Castle Party v roce 2015. Na klubovém pódiu až sedmičlenné těleso se objeví v České republice poprvé (před dvěma roky zahráli na olomouckém filmovém festivalu AFO). A to konkrétně v pátek 19. ledna 2018 v exkluzivních prostorách Divadla Hybernia. Vstupenky si budete moci zakoupit během následujících týdnů v předprodeji od 990 Kč. O začátku předprodeje vás budeme informovat.
 

Wardruna - Raido

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Chyba Wardruna uz u nás hrála na Olomouckém AFO. Jestli u nás hrála ještě předtím, to nevím.
Díky moc za doplnění. Už jsem podle této informace text upravil. Přeju pěkný den. PZ
V pohodě, rádo se stalo:D
V Olmiku byl jen Einar, což bych nepovažoval za vystoupení Wardruny, ale i tak to byl úžasný zážitek.
Einar vystupoval za Wardruna, je to jeho projekt mnohem více než kapela. Zval jsme ho i s kapelou, ale popravdě to stojí celé na něm a to ve všech ohledech takže nakonec jsme se domluvili, že uplně stačí on. Mimochodem ostatní členové se mění.
Na olomouckém AFO Wardruna nehrála. Šlo o sólové akustické vystoupení samotného Einara, který mj. zahrál některé písně Wardruny. Einar není Wardruna, podobně jako Bruce Dickinson není Iron Maiden. Nevím proč neustále někdo opakuje tuto fámu. Wardruna vystoupí v České republice skutečně poprvé.
Máte to tak. Nikdo z redakce v Olomouci předloni nebyl. Proto jsem hledal informace o akci na webu. Zde se našel fakta, která jsem zapustil do nového článku. Tím, že to byly informace opakované v několika artiklech, se chyba pro mne stala potvrzeným faktem. Nebylo moc kde si ověřovat jejich validitu. Je skvělé, že na ně reagujete, abychom nakonec měli článek fakticky správný. Díky. Pavel
Díky redakci za upřesnění info, je to vzácná vyjímka, že jste napravili chybu. Jinak Einar JE Wardruna a pokud si myslíte něco jiného tak nejen, že neznáte Wardruna, ale hlavně jeho. Samozřejmě tady nejde o nějaké soutěžení kde byl dřív a tenhle koncert pude absolutně skvělý!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.