Nick Cave & The Bad Seeds se po čtyřech letech vracejí do Prahy

"Princ temnot" se svou početnou družinou představí poslední řadovku i českému publiku.

Nick Cave & The Bad Seeds vydali své šestnácté studiové album "Skeleton Tree" v září loňského roku (recenzi najdete tady). Po koncertech v Austrálii a jarním turné po Spojených státech se na podzim uskupení přesune do Evropy, kdy 26. října navštíví i pražskou O2 arenu. Vstupenky bude možné zakoupit v síti Ticketportal od 17. února.

Kapela zahraje ve složení Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica a Larry Mullins. Podle playlistu lednového australského turné je zřejmé, že kromě skladeb z nového alba dojde i na nejznámější skladby celé Caveovy hudební kariéry.

Nick Cave & The Bad Seeds patří ke kritikou nejlépe hodnoceným umělcům současnosti, jsou považováni za jedno z nejvlivnějších a umělecky nejpůsobivějších hudebních těles na světě. Aktuální album kapelu vyneslo na dosud nejvyšší umístění v žebříčcích Velké Británie i USA, v osmi zemích obsadilo první místo, v jedenácti zemích se prosadilo mezi prvních pět nejprodávanějších alb a v mnoha dalších zemích "Skeleton Tree" bodovalo v první dvacítce. Je tedy rozhodně na co se těšit.
 


Nick Cave & The Bad Seeds - Jesus Alone

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Skinny Puppy, Nick Cave...rok 2017 pravdepodobne bude uzasny :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.