Dovolí nám listopad brodit se v krvi?

malá500Tak trochu se to dalo čekat – Annabelle nepřinesla do kin to, po čem fanda původního hitu "V zajetí démonů" toužil. Ale nevadí, hleďme ke zvrácenějším zítřkům a projděme se zakrváceným listím i novinkami, které nás čekají v romanticky tlejicím listopadu. Dnes navíc i s minirecenzí z premiéry filmu "Drákula: Neznámá legenda" od naší čtenářky JanyM.

 

 

 

 

V kinosálech se nám, pokud distributor dá, prostřídají děvčata a místo "Annabelle" naběhne na plátna "Jessabelle". Režisér Kevin Greutert se prozatím zapsal dvěma kousky ze série "Saw" (konkrétně "Saw 6" a " Saw 3D") a nyní se nám tedy pokusí předložit i nějaký ten vlastní nápad. Originálním prvkem by mohl být fakt, že hlavní hrdinka nebude před bubákem utíkat, nýbrž ujíždět. Přejme jí, ať nenarazí na schody.

 

Jessabelle-Poster

 

"Jessie po tragické nehodě přijde o snoubence a sama zůstane ochrnutá. Aby našla klid, nastěhuje se do starobylého domu v Louisianě, který kdysi patřil jejímu otci. Brzy se tam však začnou dít podivné věci a Jessie najde záhadný vzkaz od své matky, která zemřela před mnoha lety. Brzy pochopí, že tento dům je už dávno obýván i nějakou jinou bytostí." 

 


Jessabelle - oficiální trailer

 

Další kousek by měl potěšit všechny dobrodruhy, kteří mají ve zvyku vysedávat po večerech u spiritistické tabulky "Ouija". Režisérskou premiéru si díky tomuto duchařskému kousku užil Stiles White. Ten má v roli scénáristy krom téhle novinky podíl na hororu "Boogeyman", napínáku "Proroctví" (s Nicolasem Cagem v hlavní roli) a hlavně na příjemném děsivém překvapení "Kletba z temnot". Uvidíme, jak si poradil Stiles sám. V nejbližší budoucnosti jej čeká remake slavného "Poltergeista", tak alespoň budeme mít představu, zda se už dopředu bát.

"Není nic snazšího než vyvolávat duchy v domě s velmi temnou a pohnutou minulostí. Přesvědčila se o tom Debbie, která ke své smůle nerespektovala základní pravidlo „hry" Ouija. To praví, že by ji člověk v žádném případě neměl hrát sám. Z blonďaté krásky, která měla život před sebou, se kvůli tomu stal oběšenec, jenž už to má za sebou. Truchlící přátelé její náhlý odchod nemůžou pochopit a při pátrání po možných důvodech v Debbiině pozůstalosti narazí i na dřevěnou desku Ouija. Není nic snazšího než se na to zeptat přímo Debbie. A ještě lépe – zeptat se na místě, které bylo němým svědkem jejího tragického konce.

Asi žádný z účastníků spiritistické seance ale ve skutečnosti nevěří tomu, že by se od kamarádčina ducha něco dozvěděli. Jenže pak s nimi začne deska komunikovat. Výjimečný a nečekaný zážitek však pro některé z nich může být úplně posledním v jejich životě. Otevřený komunikační kanál do záhrobí je totiž mnohem nebezpečnější, než by se mohlo zdát a někteří duchové si nechtějí s živými jen popovídat."

 


Ouija - oficiální trailer

 

 V knihkupectvích si přijdou na své višchni fandové "Nekroskopu". Jeho stvořitel Brian Lumley se hodlá blýsknout novinkou "Necroscope: Möbiovské vraždy". Oč v knize vydané Polarisem půjde?

"Nekroskop Harry Keogh se vždycky považoval za neomezeného pána Möbiova kontinua - dimenze, která existuje paralelně k veškerému prostoru a času a své osobní brány kamkoliv v multiversu. Je to od něj ale tak trochu drzá domýšlivost, protože i on sám ví, že není jedinečný a že existují přinejmenším další dva, kteří mají v tomto směru stejné schopnosti.

Jeden z nich je sám August Ferdinand Möbius, dávno mrtvý německý astronom, matematik a vynálezce Möbiovy pásky, která jej podnítila k tomu, aby začal po své smrti zkoumat své předtím pouze hypotetické kontinuum; druhým Harryho syn, který zdědil nejenom otcovy matematické schopnosti, ale i jeho metafyzický talent, díky němuž nekroskop hovoří s mrtvými v jejich hrobech.

Představte si Harryho zmatek, když při návratu z Las Vegas nakrátko spatří postavu, bezmocně se řítící nekonečnou nocí Möbiovým kontinua. Jak je to možné a kdo je ten nešťastný, bezhlesně protestující lidský meteor letící vstříc jisté smrti? A co víc, jestliže do něj nepřišel dobrovolně, jaký zákeřný vrah poslal svou oběť na tu příšernou cestu?

Harry ví jen to, že to na svědomí nemá ani jeho syn, ani profesor Möbius. Kdo a kde je Möbiovský vrah? To je záhada, kterou může vyřešit jedině nekroskop - ale není při tom ohrožen i jeho vlastní život? České vydání románu je doplněno o povídku Mrtvý Eddy, v níž Harry navštíví Las Vegas, aby se tam trochu rozptýlil za nalezené peníze."

 
oriznuty399229 orig
 
Nového vydání se dočkalo taky společné dílo Stephena Kinga a Petera Strauba. Ti společnými silami stvořili "Talisman", který původně vyšel v roce 1984, aby se k nám dostal přesně o dvanáct let později. Pokud jste tento napínavý fantasy horor minuli, je tu pro vás nové vydání, které je nově přeloženo Lindou Bartoškovou. Vydává Beta.

"Je podzimní den v New Hampshiru a ostrý vítr čechrá vlasy dvanáctiletému Jacku Sawyerovi. Jeho otec zmizel, matka umírá a nic už nedává smysl. Ale pro Jacka se má všechno změnit, protože ho čeká cesta přes celou Ameriku – a do jiného světa. Talisman patří ke kultovním fantasy příběhům o věrnosti, procitání, hrůze a tajemství. Jack se vydává do neznáma, aby matce zachránil život, a při svém putování potkává nevinné bytosti i příšery, čelí neuvěřitelným nebezpečím a nachází ještě úžasnější pravdu. Pátrá především po léku, ale ukáže se, že jeho cesta skrývá důležitější poselství. Vydejme se s ním na podivuhodnou pouť…"
 
2977
 
Pokud patříte k obdivovatelům Chucka Palahniuka a zamlouvala se vám jeho kniha "Prokletí", pak vězte, že se díky Odeonu dočkate i dalšího pokračování série, která se skrývá pod souhrnným jménem "Madison". To se jmenuje "Zatracení".   
 
"Třináctiletá Madison propadla peklu. Jednou za rok, na Halloween, dostávají padlé duše opušťák a můžou se ve svém fyzickém těle vrátit na zem koledovat laskominy, které tam dole platí za oběživo. Jenže co se přihodí, když se do půlnoci nestihnou vrátit?

 
Po románu Prokletí přichází známý provokatér Chuck Palahniuk s volným pokračováním své pekelné jízdy. Madison vidí a slyší vše, co si zamane, vše, co se na světě šustne. Tímhle způsobem se vrací do vlastní minulosti. Jenže to má logický háček: pro živé je neviditelná. Mrtvá Madison nám ze své adresy Madisonspencerova@psmrtnzvot.pkl posílá zprávy. Ukazuje se, jak to doopravdy bylo s dědečkovým penisem. Jak už i babičce telefonovali z onoho světa ti, kteří zavolají v nejméně vhodnou chvíli, aby vám nabídli nějaký supervýrobek. Dozvíme se, jak to bylo s jejími rodiči a jak dosáhli toho nesmírného, kolosálního, nepředstavitelného a ohavného bohatství.
 
Madison přichází, aby sloučila neslučitelné a vybalancovala protiklady světa. Vše o posmrtném životě, na co jste se báli zeptat."
 
big madison-spencer-zatraceni-PqL-217394
 
Zběsilý mišmaš společnými silami namíchali James Rollins a Rebecca Cantrell. Druhé knihy se dočkala díky BB Artu jejich série "Řád sangvinistů". Ta se jmenuje "Nevinná krev" a nakolik to bude čtení pro vás, to už posuďte sami. 
 
"Skvělá archeoložka doktorka Erin Grangerová, vojenský forenzní expert seržant Jordan Stone a kněz z Vatikánu otec Rhun Korza musí chránit chlapce Tommyho – vtěleného anděla. Této trojici z proroctví – Vědmě, Vojákovi a rytíři Kristovu – pomáhají členové řádu sangvinistů, nemrtvých napůl svatých a napůl zatracených mnichů. Boj s nepřáteli, kteří se snaží Tommyho unést, se přesto zdá nad jejich síly. Do čela protivníků, tajné společnosti Belial, jíž pomáhají zabijáčtí netvoři bez duše, se totiž postavil Jidáš Iškariotský. Ten byl odsouzen k nesmrtelnosti, aby pykal za svou zradu Ježíše Krista. Jidáš teď chce své selhání odčinit, a proto připravuje vše pro druhý příchod Krista na zem. 
Jenže to znamená, že se rozpoutá poslední bitva mezi silami dobra a zla a nastane Armagedon."
 
Rollins Nevinna-krev
 
Nu a pokud se vám nechce číst, ani se vypravit do kina, můžete si ještě posvítit na pekelnou jízdu "Asfalt" Štěpána Kopřivy. Pokud jste ji ještě nečetli, můžete si tenhle hit sehnat díky vydavatelství Walker & Volf jako audioknihu. O co tu jde a jak to celé zní si přečtěte a poslechněte níž. 
 
"Žoldáci neumírají. Žoldáci odcházejí do pekla. Po příchodu Kuffenbachova speciálního komanda do hlubin inferna Peklo teprve poznává, co je to pravé peklo. Pět žoldáků se rozhodne zatočit s celou Satanovou říší, a dělají to tak krvavě, že i ďáblové jsou šokovaní brutalitou cynických zabijáků. Peklo vyrábí z lidí asfalt, a nechtějte vědět, co vyrábějí z pekelníků naši antihrdinové. Anebo vlastně – chtějte to vědět!"
 

Asfalt - mučeníčko je potěšeníčko... ;-)
 

Užívejte hnusu a nezapomeňte: ruka jde utrhnout docela snadno!

A aby toho nebylo málo, dnes k přehledu připojujeme i minirecenzi na film "Drákula: Neznámá legenda", o kterém jsme si psali v říjnu. Za ní děkujeme JaněM.
 
 

Drákula: Neznámá legenda

Tak jsem neodolala Drákulovi a vypravila se hned na premiéru za 180 Kč. To, že vymyslet něco nového a lepšího než je "Dracula Classic" bude asi těžké, mi bylo jasné už před filmem. A bylo dobře, že jsem nečekala nic ohromujícího. Film je spíše zábavný. Do horroru má daleko, za celou dobu jsem se dvakrát lekla. Zato celou dobu hraje na city. Je to spíše romantická balada o skvělém tatínkovi, který chrání svého syna až do zatracení sebe sama. Myslím, že divačky-maminky nad fešným otcem, jenž se vrhá do boje proti tisícihlavé turecké armádě, nejednou uroní slzu.

Děj filmu je v podstatě o tom, jak Dracula ke svému upírství přišel a že ho vlastně vůbec nechtěl. Jsou tam náznaky historických faktů z opravdového Vladova života, které jsou ale naprosto převálcovány jeho nadlidskými výkony, kolikrát již hraničících s tím, zda je má hlava ještě přijme.

Je to dobrý relax, ale rozhodně nemělo cenu chodit hned na premiéru. Je lepší si počkat – to bude v kinech i prázdno. V kině Nový Smíchov bylo totiž kupodivu dost lidí, takže jsem se tam nemohla ani pořádně roztáhnout přes okolní židle a když máte na klíně celou dobu svetr, kabát, kabelku a od vedle na vás hází popcorn, tak to taky není úplně ono.

Hodnocení 70 %
 

Drákula: Neznámá legenda (Dracula Untold) – oficiální český HD trailer

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.