Co nás čeká na nové desce Einstürzende Neubauten?

Podívejme se, s čím vlastně Blixa Bargeld a spol. přijedou 15. listopadu do Prahy.

 

Einstürzende Neubauten



O tom, že se do Čech opět podívá kultovní skupina Einstürzende Neubauten už víte (asi měsíc). A protože informace o koncertu tak trochu zastínila zprávu o nové desce, mrkněme se, co si pro nás industriální legenda nachystala.

Novinka vyjde sedm let od zatím poslední studiovky "Alles wieder offen", dostane název "Lament" a vyjde 8. listopadu. Půjde o konceptuální album věnované tématice počátku první světové války, od kterého uběhlo už stoí let. Přípravy desky zavedly kapelu do archivů berlínské Humboldtovy univerzity, do archivů Německého rozhlasu a také do vojenského muzea v Drážďanech. A dokonce tu uslyšíme i úryvky jazzové hudby od legendární pochodové kapely "Harlem Hell Fighters" –  vůbec prvních afroamerických bojovníků v první světové válce.

Kromě toho se hudebně máme těšit na porci železa i dalších náhodných objektů a hlasy, tentokráte rozšířené i o hráče na smyčcové nástroje. No nezní to zajímavě?

 

Neubauten-Lament-Tour-teaser

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Sorry, ale vlezný 1300 do discoklubu, kde hrává i Majkl Dejvid, mi přijde jako totální magorárna. :-( No ale nakonec před lety se v Plzni skoro potkali...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.