FUNKER VOGT PODNIKNOU V PÁTEK EBM INVAZI NA PRAHU!!!

Polovina devadesátých let přivedla na svět řadu prvotních tvrdě elektronických projektů. Většina z nich se už v Praze představila. Ať už mluvíme o Apoptygma Berzerk, Hocico nebo Covenant. Na začátku roku 2018 dojde i na německý projekt Funker Vogt, který si dodnes udržuje prominentní postavení na EBM scéně. Německá trojice se po dlouhé době vydává na turné, aby fanouškům představila své návratové album „Code Of Conduct“, ale také obrovské hity především z první dekády fungování. Konsolidovaná sestava upozorňuje celou svou kariéru na nesmyslnost válečného běsnění. Originálním postapokalyptickým způsobem tak splní dlouholetý sen mnoha domácích fanoušků.

Funker Vogt úspěšně prošli přerodem, během nějž z původní sestavy zůstal pouze skladatel a klávesák Gerrit Thomas. Po přešlapu, kterým se ukázalo angažování kontroverzního vokalisty Sashy Korna, se s angažováním bubeníka Reného Dornbusche a především charismatického předáka aggrotech hvězd Agonoize a klávesáka neméně populárních EBM harcovníků Dance Or Die, Chrise L., se sestava ustálila. Neznámý „tragický hrdina“ válečného běsnění se znovu rozeběhl po minovém poli, aby nám pod neprůstřelnou vestou předal výbornou novinku „Code Of Conduct“, a také koncerty, které mají strhující atmosféru. Pražský koncert bude jedním z prvních klubových představení trojice po definitivní obrodě.

 


Funker Vogt - Fallen Hero

 

I další účinkující už si na hudební scéně leccos prožili. Německá trojice Cephalgy slaví v roce 2017 dvacet let fungování na scéně vydáním páté desky „Leid Statt Liebe“. Kapela, která ve své tvorbě kombinuje staré dobré EBM s aggrotech prvky je hýčkána labelem Out Of Line. Místními médii je často označována jako jeden z nejlepších EBM souborů současnosti. Uvidíme, zda se pověst povede potvrdit i debutovým setem v ČR.

 


Cephalgy - Zeit
 
 

Domácím zástupcem EBM večírku bude slovensko/český projekt Gaping Chasm, který tak pozitivně překvapil před třemi roky předskakováním před hvězdnými Suicide Commando. Od té doby Ergův projekt čile koncertuje, a tak jen zbývá počkat, zda po letech představí nějaký nový materiál. 

FUNKER VOGT (D), Cephalgy (D) + support Gaping Chasm (SK)

23. 2. 2018, 20:00

Rock Café, Národní 20, Praha 1

Vstupné: předprodej v síti Ticketpro, GoOut.cz - 420 Kč + poplatky, na místě 490 Kč

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Dost dobry vystoupeni Funker Vogt. Cephalgy fajn, ale na zivo trochu nuda. Gaping opruz.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.