Zemřel Michal Tabarka, autor zajímavého domácího EBM projektu Tabinnoise

Domácí tvrdě elektronická scéna má, jako každá jiná, i své žánrové podhoubí. To tvoří řada projektů, které sice oficiálně nevydávají muziku na nosičích nebo nehrají koncerty, často ale v domácích podmínkách tvoří velmi kvalitní muziku. To je i případ Michala Tabarky, který stál za projektem Tabinnoise. Jeho láska k tvrdé elektronice 80. a 90. let ho dovedla až k autorské tvorbě, vždy ve tvůrčím tandemu. Ke konci se k Michalovi přidal Chris_KM (Another Fanatic).

Mezi roky 2007 a 2009 vypustil projekt na svých stránkách dvě velmi zajímavá dema - experimentální "Big Pig" a naopak sevřené a jasně vyhraněné "Černé dny". Ke koncertování a proražení mezi širší veřejnost nikdy nedošlo. Bohužel, protože řada skladeb, především z druhého dema, byla tím nejzajímavějším, co se v poslední dekádě na domácí EBM scéně odehrálo. Sami se přesvěčte na stránkách projektu - www.tabinnoise.cz. Včera ale život milovníka motorismu z Brna přerušila tragická příhoda. Pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast a samotnému Michalovi R.I.P.

Tabinnoise - Digiman

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

kde se daji sehnat jeho skladby ?
http://www.tabinnoise.cz/index.php?i=disco
:(
A co se vlastně Michalovi stalo? Pamatuji si ho ještě ze Zlína...
Poslední rozloučení se zesnulým Michalem Tabarkou proběhne dne 22.11. ve 12.30 v obřadní síni krematoria města Brna, Jihlavská ulice 1.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.