Dark Wave na Radiu Wave konči!

Koncem ledna zmizí z éteru Rádia Wave pravidelná gotická dvouhodinovka.

Téměř 10 let nepřetržitého vysílání, skoro 500 dílů – taková je bilance Dark Wave aneb Scény s Pavlem Zelinkou a Tomášem Hoyerem, která se jako jediná relace v českém i slovenském éteru věnovala gotické scéně v celém jejím spektru. A zatímco to letos vypadalo na velké oslavy jak kulatého 500. dílu, tak 10. roku existence, Osud nakonec rozhodl jinak. S ohledem na nezbytné pravidelné programové obměny bude Dark Wave ke konci ledna ukončen. 

Ve čtvrtek 25. ledna od 22:00 tedy Radiem Wave naposledy zazní dnes už zdomácnělý otvírák "Temná vlna nabrala znovu na síle...", aby se dvojice moderátorů za doprovodu nejskalnějších fanoušků rozloučila s proskleným studiem na rohu Vinohradské a Balbínovy ulice. Podle zákulisních informací prozatím probíhají snahy tvůrců přesunout pořad na jinou stanici.

"Zdá se nám škoda přijít o zavedený koncept, který má to štěstí na velké množství aktivních, loajálních fanoušků a nadstandardní vztahy s tuzemskými i zahraničními labely, promotéry, publicisty a umělci. Dark Wave představil v našich končinách veliké množství žánrových kapel, udělal hromadu rozhovorů (včetně naprostých špiček scény) a celkově máme pocit, že za těch deset let nějakou práci udělal. Je skvělé vidět, pro kolik posluchačů se stal místem pravidelného každotýdenního setkávání. Na chatu, který založili sami fanoušci, se navazovaly a utužovaly vztahy mezi fanoušky a spousta současných hudebních přátel se poprvé poznala právě tady. A i to má pro tak malou scénu, jako je ta gotická, nezpochybnitelný význam.

Pokud tedy jenom trochu půjde pořad nějakým způsobem udržet, určitě se o to pokusíme. A i když nás samozřejmě bolí, že se Dark Wave bude rušit, rozhodnutí vedení respektujeme a mockrát děkujeme Radiu Wave za těch neuvěřitelných skoro deset let. Jsme vděční za tak dlouhou podporu a stejně tak jsme vždycky byli hrdí, že se náš pořad vysílal právě tady. O to víc nám to ale celý bude chybět...,"
dodávají moderátoři.

Situaci kolem Dark Wave budeme samozřejmě sledovat i nadále.

DarkWave

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tohle vážně zamrzí :( Díky pánové za těch deset let.
I tak je to velký úspěch v zemi, kde tenhle žánr (tím myslím hlavně různé electro...) nemá dlouhodobě prakticky žádné fanoušky. Zoran to na Radiu 1 vydržel s EBM's not dead tuším 17 let, to už se znovu nepovede překonat asi nikomu.
Zrovna o elektro bych se nebal, vzdyt to jsou snad jediny koncerty co tu dlouhodobe maji aspon nejakou navstevnost, uz nekdy od 90. let... A Radio 1 ted ma prece Electronic Tuesday. :)
Alespoň nějakou ano, ale i tak organizátory obdivuji, když to srovnám s návštěvností v okolních zemích. Dobře to říká tady v rozhovoru na konci: http://www.fullmoonzine.cz/clanky/frontier-guards-sny-namlacene-do-not
Hmm, tak od 25. 1. 2018 asi budu držet černé čtvrtky... Pánové, oběma moc díky za veškerou energii, kterou jste do pořadu za těch téměř deset let vložili – bylo to super!
Ja bych chtel hlavne podekovat vsem za podporu lokalni sceny a malych, neznamych autoru na statni urovni. Poslednich par let jsem nemel cas poslouchat, ale to ze jste moji skladbu zahrali na opravdovym radiu pro me znamenalo strasne moc a vzdycky na to budu pamatovat jako jeden z nejhezcich momentu myho zivota. :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.