Podpořte vznik sochy Nicka Cavea v jeho rodišti

Bronzová socha australského rodáka by měla vyrůst v městě Warracknabeal.

Několik let se o tom mluví, sám muzikant o tom dlouhou dobu vtipkoval, ale až v červnu letošního roku se konečně začalo uvažovat o tom, že se věc stane skutečností. Ve městě Warracknabeal v australské provincii Victoria, kde se Nick Cave v roce 1957 narodil, by měla stanout bronzová socha zpěváka jedoucího na koni. A vy se nakonec můžete stát součástí realizace tohoto bizarního projektu.

Na výrobu sochy bude třeba cca 250 000 amerických dolarů; aby se peníze povedlo sehnat, rozběhla se crowdfundigová kampaň. Jestliže po 40 dnech doběhne úspěšně, začne sochař Corin Johnson pracovat na realizaci sochy, jež by měla do dvanácti měsíců stanout na předem určeném místě. Chcete se na tomto nápadu podílet? Tak honem sem, kde můžete přispět libovolnou částkou.

Níže se mrkněte na video, které celou kampaň doprovází. Organizátoři si kromě vzdání pocty legendárnímu zpěvákovi slibují zvýšení turistického zájmu o městečko. Vyrazili byste se na sochu podívat na vlastní oči?

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Neni od tohohle nahodou mesto a jeho rozpocet? Ze si chcou zvednout profil na cizich penezich a zadarmo mi fakt prijde bizarni.
Stojí za tím The Warracknabeal Arts Council, takže nějaké veřejné osoby města v tom prsty mají. Ale chápu, že asi 250 tisíc jen tak na rozhazování v rozpočtu města není, zvlášť když je to město o dvou a půl tisících obyvatel.
Ani tak nejde o to, kdo za tim stoji, ale kdo to plati... Prijde mi dost bizarni platit nejakymu mestu veci v jejich kompetenci. Kor, kdyz sami rikaji, ze ty penize chcou, aby si pomoci toho vydelali vic penez. Vzdycky jsem si myslel, ze na rozvoj mesta by melo prispet... mesto, ne nahodny lidi na internetu...
Chápu, jak to myslíš. Ale myslím, že je tohle trochu jinak. Za prvé město asi ani nemá tolik peněz, aby zaplatilo takovou "kratochvíli", za druhé je logické, že by si ty peníze měli sehnat ti, co si to vymysleli, a ti to zkoušejí crowdfundingem. Jde o to, aby vznikla socha, jaká jinde na světě není, ty řeči o zvýšení turistického zájmu navíc také vypouští ten "Arts Council", nikoliv město.
Navic ten model vypada fakt otresne :( Sudlice
Jo, je to na jednu stranu strašný, na tu druhou je to tak bizarní, že úplně chápu, proč se to samotnému Nickovi tak líbí. :D Něco takového nemá jen tak někdo, a o to asi i jde.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.