Whitehouse znovu vydávají své živáky

Jako první se na řadu dostal kontroverzní koncert v Batcave.

William Bennett, člen kontroverzní power electronics smečky Whitehouse a majitel labelu Susan Lawly, má momentálně vcelku dost práce. Po vydání několika položek pro sběratele se rozhodl zapátrat v archivech a začít vydávat serií živých vystoupení, které pod jménem "Live Action" vycházely na různých formátech už od 80. let.

První koncert, který digitálně vyšel, je pojmenován "Live Action 33" a odehrál se 23. května 1984, docela bizarně v londýnském Batcave. Jak William sám vysvětluje, "prostor byl plný goth pankáčů, kteří čekali něco jako The Human League", a podle všeho nebyli s tím, co slyší, vůbec štastní. Po spoustě nadávek a křiku, směrovaného od návštěvníků na pódium, koncert skončil pouze po 13 minutách, když kapele zvukař odpojil proud. Asi ne zrovna moment, na který by goth komunita měla být pyšná...

Druhý záznam, který prozatím vyšel, už obsahuje kompletní set z "digitální" éry kapely, odehraný v Amsterdamu v roce 2004. Oba sety můžete slyšet a zakoupit na Bandcampu labelu.

Jako třešničku na dortu pak William ještě slíbil, že se živáky, které existují ve video podobě, se začnou brzy objevovat na YouTube profilu Susan Lawly. Tak příjemný poslech.
 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jo staří Whitehouse...ti v osmdesátkách dohráli do konce tak jeden koncert z pěti...
Nojo, a jeste k tomu v Anglii, zejo, kde byla polovina navstevniku v 80s s prominutim fakt zhovadela... :)
Prazsky vystoupeni v Papirne bylo vcelku dlouhy a hlavne genialni. PE par excellence.
... a jeste jednou ja. Dovolil bych si vedle jinejch chyb upozornit na to, ze slovo "skoncit" se pise se 's'. A priste bych si daval pozor na interpunkci. Jinak fajn a dik za upozorneni na tyhle zivaky.
Živáky na bandcampu Whitehouse jsou super. Obzvlášť LA 100 z Berlína je mimořádně posedlá a vůbec doufám, že jich tam nahází co nejvíce.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.