Přesně před rokem vyšla "Dark Tunes from Czech & Slovak Caves"

Pojďme si připomenout vůbec první kompilaci českých a slovenských žánrových projektů.

Malý krok pro svět, o něco větší krok pro tuzemskou scénu a celkem zásadní krok pro nás – tak jsme vnímali moment, kdy jsme loni 12.12. ve 12:00 vystřelili do světa výběrovku Dark Tunes from Czech & Slovak Caves (vzpomínáte?).

Ze skoro šedesátky přihlášených jsme tehdy museli vybrat jen 25 umělců. Tento nelehký úkol nám ale přinesl kromě vrásek i hromadu radosti nejen z úrovně kvality tvorby nových, dosud neobjevených umělců, ale i z žánrové pestrosti projektů, která suverénně pokrývala vše od klasického post punku, gothic rocku, deathrocku a dark wave přes synthpop, coldwave a temnou elektroniku až k dark ambientu, neofolku nebo witch house. Bylo tedy z čeho vybírat.

Výsledná kompilace tehdy vyšla jak elektronicky volně ke stažení a poslechu na Bandcampu, tak v limitované edici na CD (ze které zbývá už jen posledních pár kousků). A podle všeho zaujala – psaly o ní hudební servery u nás i v zahraničí (včetně několika recenzí), sdíleli jí i vlivné postavy scény. Díky tomu všemu si jenom na Bandcampu kompilaci poslechlo téměř deset tisíc lidí a bráno ze všech zdrojů, dostaneme se dokonce na číslo 15 000.

Rádi jsme tak alespoň částečně dostáli svému slibu a dali některým umělcům větší prostor nejen u nás na webu, ale i na našich akcích. Tak jste u nás mohli poprvé vidět koncerty spolků jako FARA, Noví Lidé nebo Vokoj feat. Espe ve světové premiéře. A tím určitě končit nebudeme.

Pojďte si s námi toto výročí připomenout a dát si "Dark Tunes" pěkně celou. A rovnou nám u toho můžete napsat, jestli byste stáli o její pokračování.
 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

je mozne dodat ostatni skladby ktere se nedostali do vyberu ?
stáli/y

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.