Předák gothic rockových Sonsombre čelí nařčení z propagace rasismu

Temná scéna se odvrací od Brandona Pybuse a jeho Sonsombre za jeho aktivní činnost pro organizaci Synové konfederačních veteránů.

Už od podzimu bublá dění okolo americké gothic rockové komety Sonsombre. A bohužel není to kvůli jejich hudbě. Řeší se totiž angažmá šéfa kapely v organizaci Sons of Confederate Veterans (Synové konfederačních veteránů), která se snaží uchovat vlajky, monumenty a další dědictví Konfederace. Členem skupiny může být jen potomek veteránů americké občanské války. Bohužel, spolu s postupným rozdělováním americké společnosti, získává organizace, i díky výrazně krajně pravicově orientovaným členům, velmi kontroverzní postavení.

Když pak podcast Bloodstream přišel před týdnem s hodinovým dokazováním Brandonovi viny (viz instagramový odkaz níže nebo link ZDE), strhla se velká vlna odsudků ze všech stran. Německý netlabel At Sea Compilations například vyřadil skladby kapely ze svých kompilací. Sama kapela pak reagovala prohlášením na svém FB profilu o tři dny později. Z něho citujeme: "Nikdy nebylo mým záměrem, aby mé zájmy o historii, genealogii a rekonstrukci bojišť byly vykládány jako všeobjímající ideologie, v které nevěřím, ale respektuji a lituji reakce, které to způsobilo. Věřím v začlenění a upřímně respektuji individualitu a plánuji, aby to prosvítalo v mých současných i budoucích aktivitách".  Celé prohlášení si přečtěte ZDE.

Pro řadu fanoušků je to dostatečné vysvětlení, jiné prohlášení nepřesvědčilo. "Nemusíš financovat nenávist, aby ses dozvěděl něco o své rodině", reaguje pod příspěvkem například respektovaný britský DJ Martin Oldgoth. Kauza bude mít jistě své pokračování. O jeho průběhu vás budeme informovat.

  

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

:D :D :D kaspari...
To bych blil...
to je fakt k smíchu a k pláči zároveň ...
Je nanajvýš smutné, že goth scéna, ktorú považujem za slobodnú a neviazanú politickými a ideoligickými dogmami bola toxikovaná kultúrnymi marxistami, hnutím antifa a rôznymi totalitnými združeniami, ktoré nemajú na práci nič iné, len hľadať nepriateľa, ktorého môžu zlynčovať.
Nephilix souhlas.Doba se mění k Orwellove vizi.To cco bylo po celé lidstvo normální se nyní stává nenormálním.Pohlaví odjaživa jsou 2 a nám vykládají že jich je přes 20.Když je urážen a napaden bílý,tak se mlčí. V Usa je kriminálník vydáván za hrdinu.Bez covid pasů a testů se nedostanem na koncerty,ani ke kadeřníkovy atd.Nastává novodobý Apartheid.Budou lidé 2 kategorií a to velmi brzy.Za zdravý a nepohodlný názor dostaneš trest jak vrah a terorista.Viz.návrh Eu.Vše jde špatným směrem.Záleží jen na nás jestli se tomu podvolíme.
1984... To je už každému príčetnému človeku úplne jasné, že ľavicové totalitné agendy sú čoraz agresívnejšie a sofistikovanejšie. Boľševici starej školy šírili teror aspoň otvorene v rámci svojej ideológie. Noví boľševici sa nazývajú liberálmi a humanistami a šíria teror pod záštitou lásky, tolerancie a rovnosti, čo je absolútny blud. Na uzemnenie nepohodlných oponentov používajú obvinenia z rasizmu, fašizmu a rôznych fóbií. Pritom ja z pána zo Sonsombre nemám absolútne pocit, že by sa hlásil ta nejakú totalitnú ideológiu. Proste niektorým elementom stačí kľudne len to, ak sa osoba zaujíma o historickú tematiku, ktorú by najradšej vymazali z kroník. Ale takto to bohužiaľ nefunguje. Goth u mňa nikdy nebola politická subkultúra ako napr anarchisti v punku, náckovia v black metale atď. Badám, že si goth uzurpovali a snažia sa ovládať a určovať pravidlá rôzne feministky, lgbt, blm... Už som počul pár šialencov označovať dokonca XIII.STOLETÍ za náckov, takže už ma neprekvapí naozaj nič. Len mám pocit, že goth scéna je až priveľmi presiaknutá narxistickým a globalistickým jedom, takže určite nechcem byť toho súčasťou a ostanem len pri počúvaní hudby a nosení oblečenia. Hlavu si nechám svoju.
To 13.Století asi přisuzovali díky písni Zánik Izraele.S toho byli obvinováni i Laibach.Ale ted tu máme mnohem horší problém a jak píšeš. Komunisti či nacisti se aspon nepřetvařovali a nehráli si na demokraty.Tihle si hrají na demokraty a pod pravdou a láskou nám tu zavádí doslova nacismus.Mavájí Tibetskými vlajkami a chtějí závést čínský systém sledování.Řeknu otevřeně,za komunistů v 80 letech taková nesvoboda rozhodně nebyla.Za tím si stojím,nebot v té době jsem vyrůstal a to upozornuji,nejsem žádný příznivec komunistů.Ted nám chtějí dokonce závadět covid pasy i na pivo do hospody.Kdo se nyní nenechá testovat končí v práci.Za chvilku kdo se nenechá očkovat taky bude končit v práci. Koncerty neočkovaným budou zapovězeni. To přímá paralela s židama za 2.svět.války. Ted to ale nebudou žídé versus zbytek ale neočkovaní vesrus zbytek.
Soude dle predchoziho komentare jsi z Orwellova dila nepochopil vubec nic. Zbytek je smes lzi a hoaxu, bez to prosim ventilovat na jiny web.
B-ze, Ty jsi debil. Meles hovna. Ale k tomu ockovani: pokud to odmitas, budes proste obcan druhy kategorie a ja Ti to jen preju. A co se tyce toho bolsevismu, jsem rocnik 1975, takze si to taky tak nejak pamatuju.
Zjisti si z ceho byl zpevak Sonsombre obvinen a pak tu teprv hazej bolsevikama. Rozhodne se nejednalo o "zajem o historicku tematiku" jak pises. Zbytek jako u kolegy 1984 smes hoaxu, lzi a propagandy. Tisickrat videno, tisickrat slyseno, priste prosim v diskuzi konkretni argumenty ke konkretnim vecem.
za me je to obvineni dost slabe aby ospravedlnilo to jak po nem jdou tyhle ideologicky uderky :) nicmene diskuze je vtipna! pripomina mi to stare casy :')
No ty vole, tady se zas potkali dva intelektualove. Jeden se divi, ze jsou pankaci levicaci a druhej si precet propagacni material nakladatele na prebalu 1984 a je expert na Orwella. :D
Asi tak. Nedělám si iluze o žádné scéně...
Nejsem expert na Orwella.Stačí se dívat kolem.
Tak se priste radeji koukni do knihy, kterou argumentujes. Nebo jeste lip, do ucebnice cestiny.
No vidím, že Sauronova červená armáda našturmovala zavádzať svoje pokrokové dogmy pravdy a lásky. Je čas skončiť túto diskusiu, lebo to tu nebude mať konca kraja a ešte ma tu nejaký iniciatívny súdruh udá, za to, že som si dovolil povedať, že na cisare pána srali mouchy. Zbohom.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.