FOTOREPORT: Policií ukončený koncert s Cabaret Grey a Joy/Disaster v Necropoli

Sobotní koncert polských a francouzských post-punkerů v Necropoli měl opravdu punkový nádech. Především pro jeho závěrečnou nasranost z utnutí městskou policií.

jdacgnecro006

I přes zatuchlost celé situace s klubem a policií se ale přecijen jednalo o jeden z nejčerstvějších kytarových večírků tohoto roku. Polští Cabaret Grey okořenili svou první zastávku mimo hranice patřičnými rokenrolovými eskapádami, nicméně v sobotu večer zmobilizovali veškeré své síly ke koncertu, který naprosto uhranul publikum svým osmdesátkovým deathrockovým zvukem a chytlavou spojitostí s hlasem a atmosférou legendy Siouxie and the Banshees. Je jasné, že tenhle nový projekt má našlápnuto na hodně progresivní cestu.

 

Po jejich více než hodinovém setu naklusali na stage Francouzi Joy/Disaster, zrelaxovaní krátkou otočkou v hostelu a sprchou, kterou si na předchozích zastávkách v Německu museli kvůli spěchu odepřít. Po desáté již stáli plní nasazení na značkách, včetně playlistu nabušeného tracky z novinkové desky "Sickness", která byla na místě k dispozici v nádherném vinylovém provedení - kdo prošvihl, ať atakuje co nejdřív kapelu přes facebookový profil. Po návratu z turné jim mají přidělat další.   

 

Místy vysloveně metalovými kytarami naboostrovaný post-punk ale přes plánovanou hodinu a půl neměl dlouhého trvání. Krátce po jejich začátku se shora ozývají problémy s hlukem, na který si stěžuje jeden z obyvatel domu. Proč o jeho častém lamentování a rušení akcí nebyli organizátoři koncertu informování předem? To popravdě doteď nikdo z nás netuší...

 

Jisté ale je, že v 11 hodin vstupuje na podium jeden ze štamgastů klubu a kapelu utíná...

 

Alespoň, že se zprvu vysloveně nasraní Joy/Disaster nechali ukonejšit několika drinky a rozloučili se s pořadateli vysloveně poklidnou, přátelskou cestou s příslibem, že na příští zastávce v Praze zahrají plnohodnotný set.

 

Děkujeme všem zúčastněným fanouškům.

 

 

FOTOREPORT hledejte u nás v galerii.

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

I přes značnou únavu jsem si dal Joy/Disaster druhý den znovu v Českých Budějovicích a jedním slovem super!
Já tam teda osobně nebyl, ale vím, že z podobných důvodů má spousta klubů tzv. policejní hodinu ve 22:00 Např. Palác Akropolis. Tak to snad pořadatel měl vědět a koncert naplánovat tak, aby skončil v kolik má.
jojo, do spousta klubu se s timhle vedomim chodi navstevnicky i poradatelsky..ale kdyz se to clovek dozvi ve 22.30, uz s tim mnoho delat nejde...a vysvetluj to kapele, ktera se sem tahne z Francie s novym cedeckem a patricne neplnenym setlistem, kterej ma dobrou vuli odehrat fanouskum...
Uvedomte si, ze celá tzv. "policejní hodina" - je super debilizmus! Kdyz sem byl na vojne tam byla vecerka v deset a ne v hlavním meste - kde by se melo "v deset" jen zacinat zít! S tim treba konecne neco udelat.
Je to nesmysl, souhlas. Na druhou stranu je nutné zajistit lidem možnost se v klidu vyspat, pokud chtějí. Bohužel ne všichni jsou jako já...já jsem to zalomil i na Chomutovskym Industrial Festu při Inade, který hráli na aparát Jirky Kmetě (kdo byl někdy na PIFu, ví o čem je řeč) a spalo se mi moc dobře :-) Kdy je to nepochopitelný ale, je například v 007 na kolejích (to je mimochodem jedinej klub, kam lidi choděj brzo, jinej neznám), kde je po zavíračce všude takovej kravál, že by se v tom ztratila i produkce středně velikýho soudnsystemu.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.