CAT RAPES DOG V ZÁŘÍ PO VÍCE NEŽ ČTVRTSTOLETÍ ZNÁSILNÍ ČESKÉ PUBLIKUM

Punk, minimalistické pojení EBM, silné melodické nápady a neutuchající smysl pro humor. To je ve zkratce švédská čtveřice Cat Rapes Dog, která se po nesmělém oťukávání v příštím roce plnohodnotně vrací na scénu. Po 26 letech se vrací odehrát koncert do Prahy a už teď je jasné, že se můžeme těšit na rychtu s velkým pogo vírem. Necháte se vtáhnout? 

Znáte kapelu, která zpívá o křižácích v Disneylandu, hippie kanibalech, losích spodkách nebo o to, že pojídat lidi je zábava? Navíc tak, aby to s publikem neodolatelně smýkalo na parketu? Cat Rapes Dog sice provokují svým názvem (Facebook jim před lety smazal pro nevhodný název dokonce celý profil), ve výsledku ale znají recept na neskutečně chytlavé písničky, které balí do výbušného elektropunkového hávu. Navíc návratové „testovací“ koncerty znovu způsobily prudký Brownův neuspořádaný pohyb pod pódiem, takže si kapela ověřila, že vracet se na pódia má stále smysl.

 

Cat Rapes Dog - Moosehair Underwear (live on Wave Gotik Treffen 2019)
 

To nemusíme připomínat pamětníkům obou koncertů, které Cat Rapes Dog odehráli v Praze v první polovině devadesátých let, kdy zabaleni v ovčích kůžích rozšmelcovali zaplněná osazenstva Obecního domu a následně legendárního Bunkru. Švédové tehdy propagovali své zásadní album „Moosehair Underwear“, které z hvězdy skandinávské tvrdě elektronické scény udělalo senzaci evropského EBM. A co víc, na hudbu čtveřice přísahali nejen fanoušci Front 242 či domácí Vanessy, ale také punkáči a metalisté.

Kapela vedená elektronikem a basákem Magnusem Franssonem vydala celkem sedm řadových alb a ještě větší počet EPček a singlů naplněných dalším výborným materiálem. V roce 2013 se připomněla po letech ticha velmi dobrou studiovou kolekcí „Life Was Sweet“ a v letošním roce odehrála po dekádě ticha první dva koncerty. Ten na festivalu Wave Gotik Treffen rozpoutal pod pódiem čiré peklo. Bylo jen otázkou času, kdy se čtveřice definitivně vrátí na scénu. Ten okamžik přichází v roce 2020 a my máme radost, že do koncertního rozpisu, se k prestižním festivalům Amphi a Nocturnal Culture Night může přidat i klubový návrat v pražském Rock Café.

 

Cat Rapes Dog - Trojan Whores
 

Cat Rapes Dog, to je čtveřice, která není postavena na otci zakladateli. Výraznou persónou kapely je od roku 1990 nestárnoucí kytaristka a zpěvačka Annelie Bertilsson, silovým vokálem vládne od vydání desky „Biodegradable“ John Lindqwister a druhou kytarou sound přibrušuje od stejné doby Jonas Avertoft. Sehraný kvartet neztratil nic z čiré energie, kterou vládl v devadesátých letech. Ba co víc. Po nesmělém koncertu před dekádou, kdy kapela koketovala s více kytarovým soundem, se vrátila k výrazně elektroničtějšímu zvuku, který k jejich intenzivní hudbě sedne podstatně lépe. Přijďte to ostatně zkontrolovat sami, v sobotu 5. září 2020 do pražského Rock Café. Předprodej zahájen - viz link níže. Informace o dalších vystupujících vám prozradíme v průběhu následujících měsíců. 

CAT RAPES DOG (S) + support
5. září 2020, Praha, Rock Café
Vstup: 450 Kč (+ poplatky) v předprodejních sítích Ticketmaster a GoOut.cz  - ZDE, 550 Kč (na místě)

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

kocka mrda psa <3
Cat Rapes Dog jsou takový Kabáti EBM scény... ale asi půjdu : )

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.